Bugün sizi biraz düşündüreyim

      

 Bizi o kadar ahmaklaştırdılar ki adetaprofesörde olsak mesleğimizin dışında belki hiç bir şeye aklımız ermez oldu.

Şimdi bize yönveren Kur'an ve sünnet değil, ecnebilerin yönlendirmesidir. Kimimizi madde ilekimimizi korku ile esir ettiler ve emirlerinde çalıştırdılar. Ne yazık ki biziyanlış yönlendirenleri de gözümüzde Kahraman yapıp sanki vatanperver gibi lanseettik.

    Dünyaya öyle bir daldık ki, bu yüzdenAllah'ı ve ahireti unuttuk. Artık gözlerimiz hakkı görmez, kulaklarımız iseişitmez oldu.

     Basiretimizin körleştiği bu zamanda, hırsıdünya ile dolu olmamız ve propagandayı ecnebiye, dostu düşman, düşmanı dostgörmemize vesile oldu.

     Fitne ve bozgunculuk kıyamete kadarbitmez. Allah inşallah bizi fitneye maruz olanlardan etmesin.    

Hürriyetinkıymeti gerçek bir abd olunca bilinir.

Ahmağa en güzelcevap susmaktır. Çünkü hiçbir şey anlamayacağı için tükettiğiniz vakit ve hernefes boşa gider.

    Kendi kuyusunu kazan ve bindiği dalıkesenin neticeye katlanmaktan başka çıkış yolu olmaz. Sonu düşmektir.

Çoğu kez zararabile bile gidiyoruz. Bir kaidedir : "Zarara bile bile gidene acınmaz ve müstahakda değildir." Ancak yinede Rabbimizin rahmetine sığınmayı şiar edinmekgerek.

     Bu ümmetin en büyük düşmanlarındanbiriside kötü din adamlarıdır. Onlara güvenip itimat edenlerin vay haline.

     Kendini beğenen ve kendine güveneninsonunun hüsran olmasından korkulur.

Herkeslemünasebetin olabilirsin. Ticaret yaparsın, komşun olabilir. Mahalle ve aynışehirde olursun. Ama herkesle dost olamazsın.

     Başkalarının kusuru seni meşgul ederse,sen güzel işler yapmaya fırsat bulamazsın.

     Zulüm ile Abad olunmaz. Çünkü tarih bunaşahit olmamıştır.

      Muhabbetin gözü kör olur. Çünkü insanmuhabbet ettiği kimsede kusur görmek istemez.

       Dünyada insan dört dörtlük bir SAADETyaşayamaz. Burada numunelerini yaşasa da asıl SAADET yeri ahirettedir.

      "Kılavuzu karga olanın burnupislikten kurtulmaz" diyen atalarımız, Kılavuzu gâvur olanın neye müptelaolacağı iyi düşünülmelidir.

     Ölümü öldürmek ve kabir kapısını kapatmakmümkün olmadığına göre, ahirete inananların imanlı ölmek için çaba harcamasızaruridir.

     Başkalarının dalaleti bizim hidayetimizemani olmasa da, genel huzura etkisi vardır. Çünkü küfür ve inkârkâinatı tekzipolduğundan bütün mahlûkatın hukukuna tecavüzdür.

Hâkimiyeti ammedavasında olanların süreceği hâkimiyet en fazla olsa olsa elli altmış senedir.Fakat hesabı ebedi olabilir. Onun için atalarımız buna ateşten gömlek giymekdemişler.

      Herkes hata yapar yanlış yapar. Belkibazı hata ve yanlışların telafisi de olabilir. Lakin itikadı hataların ölmedenönce düzelmemesinin hiç telafisi olmaz. Ebedi bir cezaya müstahak olunur.

    Kimseye karşı faziletfuruşluk yapmak haddimve hakkım değil. Çünkü torbamda günahtan başka birşeyim yok. Ancak her gün imanlıölmek için dua ediyorum.Bu zamanda imanlı ölmek çok zor bir olay. 

    Akli melekelerini kullanabilen tek canlıinsandır. Lakin bu asırda bu çok zorlaştı. Çünkü aklı karıştıran etkenlerçoğaldı ve insanın da tetkik etme zafiyeti arttı. Bu yüzden kargaşa arttı.

Türkiye'de AzizNesin gibi harbi ve açık kâfirler az bulunur. Fakat münafık çok olduğunuhissediyor, ama yetkim olmadığı için hukuki engellerden dolayı söyleyemiyorum

    Yaklaşık yetmiş yıl önce bir zatkeşfiyatında, o gün ölenlerden kırk kişinin sekaratta bir iki kişi dışındaimansız öldüklerini keşfetmiş. Şimdi ise belki de bu binde bire çıktı. Allahbize imanlı ölmeyi, münafıklardan uzak durmayı nasip etsin.

      Bu düşüncelerimi bende nefsime aldiyorum, bedbaht nefisi hep beraber terbiye edelim.

Bu yazı toplam 1665 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.