Cesaretin sonunda 'güzellik' ortaya çıktı

“Güzel gören güzel düşünür, güzel gören hayatından lezzet alır” sözünü söyleyen mübarek zat ne güzel söylemiş. İnsanlar hayatında her zaman güzel düşünmeli. Köpeğin ölüsünde güzellik arayan Peygamberimiz, “Mübareğin ne güzel dişleri var” sözünden ders alarak her bakışımızda güzellik aramamız gerekir. Kusur ararsan mutlaka bir şekilde kusur bulursun. Önemli olan bakışlarımızda art niyetli bakmamamız önemli.

Ben genel olarak kusur yerin güzel bakmaya çalışırım. Şehrimizin ana merkezinde olan Bediüzzaman Caddesi'nde bir aydır hummalı bir çalışma devam ediyordu. Pazartesi günü ikindi namazı sonrası bu caddemize baktım güzelliklerin güzeli olmuş.

Ben şahsen çok sevindim, muhtemelen Belediye Başkanı Evren Dinçer’de bu caddenin çalışmalar sonrası pırıl pırıl güzelleşmesine çok sevinmiştir. Bir idareci zahmetli ve meşakkatli çalışma sonrası ortaya güzel bir çalışma ortaya çıkınca çok sevinir.

Bu caddemizdeki çalışma bir ay gibi bir zaman süresinde devam etti. Bende zaman zaman işin uzadığından şikayet ettim. Ama sonra öğrendim ki, bu caddemizdeki alt yapı sorunlarının çok fazla olması ve yer üstündeki tüm engellerin yer altına alınması zaruri olduğunu öğrendim. Hemde her şey yer altına alınarak su akıntıları bile düzene sokulmuş.

Sonra buradaki kaldırımlar yapılırken özellikle baktım. Kaldırım taşları döşenirken ince işlerinin özen gösterilerek devam etmesi işin uzamasına sebep olmuştur. Bu nedenle geç oldu ama herkesin takdir ettiği güzel bir hizmet ortaya çıktı.

Gördüğüm kadarı ile bu güne kadar yüzeysel cilalama ile geçiştirilmiş. Merkezi bir yerde siyasetçinin esnaf ve vatandaş tepkisine aldırmadan alt yapıya girmesi deli dumrulluktuk. Bu bir cesaret işidir. Gelen tepkilere aldırmadan bir işin üstesinden gelmek kolay değildir.

mesela göz boyama, yüzeysel bir çalışma yaparak işi geçiştirebilirdi. Bu çalışmanın uzun yıllar gideceği kanaatindeyim. Tek takıldığım konu ise bu caddenin alt yapısı güzelleşti. Ama bu caddedeki binalarda tek renk olmalıdır. Şemsiyeli sokaktan daha güzel bir görünüm olabilir. Bu da ilimiz için güzel bir görsel olabilir.

Son günlerde Başkan Dinçer’in yaptığı çalışmalarda, genellikle üst yapıyı yaparken alt yapı problemini bitirerek yapması fevkalade güzel bir çalışmadır. Şehrin ana merkezlerinde artık zırt pıt her sene sök yap olayı olmamalıdır. Bu tür çalışmalar insanların canını sıkmaktadır.

Ümit ediyorum ki, artık yapılan çalışmalar bundan sonra da aynı şekilde devam eder. Vatandaş da her gelen aynı yerleri yaz boz yapıyor demezler.

Tabi benim yazımı okuyan bazı okurlar kendi oturdukları bölgedeki eksik yerlerin neden yapılmadığını soracaklar. Muhtemelen şehrin her yerinde devam eden çalışmalar sırası ile onların bölgesine de gelecektir.

Ben Bediüzzaman caddesindeki bu güzel çalışmanın güzellikle sonuçlanmasından dolayı Belediye Başkanımız Sayın Evren Dinçer’e ve emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ederim.

Bu yazı toplam 2301 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.