Elçiye Zeval Olmasın

Bu yazılarımda okul arkadaşım olan, parti eski İl ve İl Genel Meclis Başkanı Sayın Şaban Bostan beyin aldığı maaş ve huzur haklarını da yazmıştım. Daha sonra Şaban Bey bana telefon açarak görüşmek istediğini söyleyerek kendisi ile görüştüm. Bana sitemde bulundu, bazı konuların yanlış aksettirildiğini seçimlerin bile doğru yazılmadığından sitem de bulunmuştu. Konuya nokta koymama rağmen Şaban beyin beni her gördüğünde yaptığı itiraz üzerine yeniden yazıyorum.

Bende kendisinin yaptığı açıklamalarına bir yazımda yer verdim, ama tatmin olmamış ki, bir görüşmemizde bana tekrar sitem etmişti. Aldığı paranın yakınını eski meclis Başkanı İsmail Baysal’ında aldığın ve mevcut seçilen Başkanı da ne kadar maaş alacağını takip etmemi istemişti.

Hâlbuki ben Sayın Bostan'ın birinci seçimde kaybettikten sonra, seçimin iptalini istemesi sonrası, kendisine oy vermeyen bazı meclis üyelerini evlerinde aile ziyaretleri yaparak tekrar adayım diye ikna’ya çalıştığını yazmadım. İkna turları sonuç vermeyince gurubu bölelim diye kendisine karşı oy veren Çeçeni aday gösterdiklerini de yazmamıştım. Bunları bildiğim halde bu konunun aksini anlatışını yazmadım, bundan dolayı da bende hakkı olduğunu ve hakkını helal etmeyeceğini bana söylemiştir. Eğer işin perde arkasını bilmemden dolayı bana belgesiz ve delilsiz anlattığı yanlış bilgileri yazmamak haksa helal etmesin. Ama kimin kimde hakkı varsa ahrette helalleşmeyi de kabul etmeli.

Birde hak deyince bir insanın birisine bir iyiliği ve yardımı geçerde hakkı kalır onu helal etmez. Aksine ben kendisine oy verdim benim kendilerinde hakkım olmalı. Nedense daha önce bir vekilimizin de bana hakkını helal etmediği gibi Bostanda benden hak istedi. Anlamadığım ben hak isteyeceğim yerde hak ne kadar basitse oy verdiğimiz insanların bizde ne hakları olur anlamadım gitti.

Şaban bey bana mevcut İl Meclis Başkanının ne kadar para aldığını takip edip etmediğimi, yazıp yazmayacağımı ve kamuoyu ile paylaşıp paylaşmayacağımı merak ettiğini birkaç defa sormuştur. En son Parti İl binasında yine benden bunu sordu, bende pek üzerinde durmadım. Daha sonra bir dostun işyerinde karşılaşmamızda, “Özkan Doygunun ne alıp almadığını biliyor musun” diye sordu. Bende, “varsa elinde bir belge vermesini belgesiz yazmayacağımı, kendisinin aldığı parayı da belgeleri elde ettikten sonra yazdığımı” söyledim. “Benimkini nasıl buldu isen onu da bulup yazabilirsin” dedi.

Ha anladım ki, burada bir haksızlık yaptığımı söylemek istiyordu. Geçtiğimiz günlerde bu konu ile ilgili olarak bir araştırma yaptım. Şaban Beyin talebini yerine getireyim ki, ortada bir haksızlık olmasın. Kendisine karşı bir husumetimizin olmadığını bilsin diye ücret belgelerini alarak dosyama koydum.

2011 Nisan ayından önce plan ve bütçe komisyonlarından oturumlar hariç Şaban Bey Başkanken aldığı ücret 1.244.00TL. Özkan doygun Meclis üyesi iken aldığı ücret 563.00TL. Fark 681.00TL.

Yine plan ve bütçe komisyonunda Mevcut Başkan Özkan Doygun 1.244.00TL. Alırken. İmar ve Bayındırlık Komisyon üyesi olan Şaban Bostan 1.125.00TL. Almaktadır. Aradaki fark 119.00TL. Birisi Başkan diğeri üye kararı okurlar versin. Ben sadece elçilik yaptım elçiye zeval olmasın.

Gelelim yılsonunda Şaban Beyin 8.000.00TL. Civarında toplu para almasına neden olan hadise ise, Denetleme ve Milli Eğitim komisyonlarına girmesi sonucu buradan aldığı ücrettir. Aslında Meclis Başkanı zaten huzur hakkı alıyor, ama etik olmayan oturum başı 250.00TL. Alınan denetleme komisyonuna girmemesi gerekirken bu komisyona girerek bu parayı alması.

Bana takip et dediği mevcut Başkanın etik olmaz diye bu parayı almamak için Denetleme komisyonuna girmeyerek bu parayı almadığını öğrendim. Meclis Başkanlarının Katsayı göstergesi 6000 bin iken, Meclis üyelerinin katsayısı 2200 olması nedeni ile komisyonlardan fazla para alıyorlar. Dolayısı ile bugüne kadar etik olarak Şaban Beyin dışında Başkan olarak Denetleme komisyonuna hiçbir başkan girmemişlerdir. Tüm bu yazdığım rakamların belgelerini alarak yazdım elimde mevcut. Bunun aksi bir belge elinde olan varsa onları da bana versin yazmaya hazırım. Makam aracı ile ilgili yaptığım araştırmada eski başkanın kullandığının üçte biri kadar aracın kullanılmadığını da öğrendim.

Ben geçmişte de bugünde alınan üç beş kuruş için yazı falan yazmadım, dürüstlük abidesi olan insanların dürüstlüğü kimseye vermeyip babasının malı gibi görenlerle, dürüst görünmeyen insanları kıyaslamak için yazmıştım. Şimdide Şaban kardeşimin hakkı bende kalmasın diye kaleme aldım.

Bu yazı toplam 1673 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.