Elektrik’te çağı ne zaman yakalayacağız?

 

      Ülkemizde de hantal yapıyı yıkıp devleti zarardan kurtararak topluma daha hızlı hizmet için birçok alanda olduğu gibi Elektrik Kurumu da ülkemizde hızlı hizmet versin ve hantal yapı daha iyi hizmet için özelleşti. Ama gelin görün ki, keşke özelleşmeseydi diye bizleri pişman etti.

      Medaşmıdır nedir, anlamakta güçlük çektiğimiz bir şirket Elektrik hizmetini Aksaray da hizmet vermek için ele aldı almasına da, ne ulaşmak mümkün, nede zamanında kesintileri tamir etmeleri mümkün. Efendim Aksaray ilinin beslendiği hat yetersizmiş falan filan. Bunlar mazeret değil, kendiniz mi gerekli trafo yapacaksınız, Enerji Bakanlığımı yapacak, nasıl bir anlaşma yapıldı bizi ilgilendirmez.

       Sizin göreviniz Aksaray da yaşayan insanlarıelektriksiz bırakmamak. Sadece para kazanmayı düşünmeyi bırakıp biraza da bu memlekette yaşayan insanlara insanca bir hizmet verin. Zamanı zemini belirsiz bir anda elektrikler kesiliyor. Bu insanların elektriklialetleri arıza yapıyor bunun sorumlusu Allah aşkına kim?

       Geçtiğimiz günlerde Ereğlikapı mahallesinde bir apartmanda trafo patlaması nedeni ile yangın çıktı. Yangını başından sonuna kadar takip ettim. Apartmanın elektriği kesildi kesilmesine ama o bölgenin elektriği tamamen kesildi.

      İkindi civarında kesilen apartmanelektriği ile birlikte tüm apartmanların elektriği kesildi. Akşam saat 19.00’a kadar elektrikler kesildi. Arıza ekibini arıyorum Konya çıkıyor, biz haber veririz deniyor. Bir elektrik arızası için ta Konya’yı mı dolaşacağız? Ekibi buldum uzun uğraşlar sonu elektriği verdiklerini söylediler.

       Bizim Apartmanın bölgesinde olmadığını söyleyerek caddeye getirdim. Baktılar hakikaten yok, dedim ki yangın olan apartmanı kesin ama bunca apartman ve evlerin suçu ne diye kızdım. Gece saat 21.00 kadar bu bağlantıyı yapmak için uğraştılar. Sonra elektriği verdiler ama gelin görün ki, aynı apartmanların bir kısım daireleri yanarken bir kısmı yanmadı.

       Bunu tekrar kendilerine ilettik, tekrar kesip sonra bunu bulmaya çalıştılar. Neticede elektriği verdiler. Nasıl bir anlayış ve hizmet ki, aynı apartmanların bir kısmında elektrik var, bir kısmında elektrik yok. Birde sürekli Küçük kergi caddesinden Atatürk bulvarının Ziraat Bankası şubesi tarafı sürekli kesintiye uğruyor, karşı taraf yanıyor.

       Bunu sorduğumda bu caddenin elektrikhattı çok yüklü olması ile çekmiyormuş. Kardeşim çekmiyorsa bunun çözümünü ben mi bulacağım. Yeni hat mı döşenecek ne yapılacaksa yapılmalı. Vatandaş mazeret istemez, benim muhatabım şuandaki idaredir, ben onları muhatap alırım.

      Bir apartmanda çıkan yangın sonucunda 6 saat kadar kesinti oluyorsa diğerini siz düşünün. Pazartesi günü tak diye kimsenin haberi yok iken Eski Sanayi caddesinde elektrikler kesiliyor. Esnaf mağdur, o bölgede oturan aileler mağdur.

      Bunun örneklerini çoğaltabilirsiniz. Elektrik kesilmediği yada arıza olmadığı bir gün geçmiyor ki, ben sadece bizim bölgemizde yaşanan bir hadiseyi anlattım.

       Hala birçok ana cadde ve sokaklarda salkım saçak elektrik telleri sallanıyor. Elektrikkurumları sanki bir ayrı cumhuriyet gibi kimseye de bir şey söyleyemiyorsun. Bu çağda hala Aksaray’ın mahallelerini bırakın umumi caddelerinde salkım saçak direklerde teller sarkıyorsa gerisini artık siz düşünün. Ne zaman bunlar sağlıklı bir şekilde yeraltına alınacak Allah aşkına.

     Para tahsiline geldi mi bir gün geçirdiğinde tak diye elektrikler kesiliyor ve ardında birde kesme bağlama ücreti kazığı alınıyor. Şarteli indirip açmak için bile kesme bağlama parasını almasını biliyorsan ben de kesilen elektriklerin hesabını sorarım.

      İcra memuru gibi tak diye para tahsilinde bulunuyorsan sende bana insanca yaşayacağım şekilde kesintisiz hizmet vereceksin kardeşim. Veremiyorsan bu işi yapmayacaksın, yapana bırakacaksın. Benim sırtımdan para kazanıyorsan herhalde hesap sorma hakkım da var. Bana hizmet de çağı yakalatacaksın. Dünya da var mı bunun bir ikinci eşi benzeri insanları karanlıkta bırakan.

Bu yazı toplam 2074 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.