Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Emniyette Yeni Dönem

Emniyette Yeni Dönem

Üç yıldır ilimiz Emniyet Müdürlüğü görevinde bulunan ve kendisi ile bu sürede bir dostluk ve samimiyetimiz oluşan Dr. Halis Böğürücü yeni bir göreve atanarak yerine hemşerimiz diyebileceğimiz Kırşehirli Sayın Mustafa Şahin il Emniyet müdürü olarak atanmıştır. Yazımın başında kendisine hoş geldiniz diyor yeni görevinde başarılar diliyorum.

      Yeni Emniyet Müdürümüz ile tanışmadık, dolayısı ile biz şimdilik buradan yeni görev başarısı dileriz. Tanışsak da bundan sonraki icraatları nedeni ile bir şeyler söyleyebiliriz. Kendisi henüz işin başında methiyeler yazacak halimiz yok.

     Sayın Şahin zaten 2005 yılında ilimizde görev yaptığını duymuş bulunuyoruz, ilimize atanmadan öncede yakın bir ilçemizde görev yapmakta idi. Yani iç Anadolulu olması ve burada çalışması ilimiz hakkında yeterli bilgi sahibi olduğu kanaatinde olmakla birlikte birkaç meseleyi paylaşmak isterim.

       Öncelikle kulakları çınlayası Halis Bey döneminden kısaca bahsedeyim. Ben bunları görevde iken de giderken de kendisine bizzat söyledim ve bazı konuları da köşeme alarak okuyucularla paylaştım. Genel olarak üç beş eksikliğin dışın da başarılı bir müdürdü. Üç konuda kendisine de söyledim yanlışlık vardı, bunun ikisi Aksaray’ın imajı açısından iyi değildi.

       İlimiz terör olayları açısından huzurlu ve sakin bir il. İlimiz bir mozaik olmasına rağmen herhangi bir terör olayı olmadığı gibi birlik ve beraberliğinde bir sembolü diyebiliriz. Böyle bir kentte yaşamak ve görev yapmak da bir şans desem daha doğru olur.

      Birinci husus ilimiz sınırları içinde her ay veya her hafta mutlaka bir uyuşturucu yakalanmaktadır. Yakalanan bu uyuşturucuların ilimiz ile hiçbir alakası olmadığını hepimiz biliyoruz. Burası Avrupa’yı Asya’ya bağlayan bir yol güzergâhında olması nedeni ile yol boyunda yakalanan uyuşturucular Aksaray halkından yakalanmış gibi medyada yer aldı.

       Aksaray da şu kadar uyuşturucu yakalandı diye medyada çıkınca bana göre Aksaray’ın imajı zedelenmiştir. Bunu sürekli basına yansıtmanın şekilleri vardı, Aksaray denmesi yerine Aksaray il sınırlarından geçen E-90 karayolunda yapılan kontrollerde şunlar yakalandı dense daha iyi olurdu. Bundan dolayı sanki ilimiz bir uyuşturucu şehri imajı verilmezdi. Bende Ege gezimde tanıştığım bir egeliden, “ şu uyuşturucunun çok yakalandığı il mi “ cevabını duymazdım.

       Terör olaylarının hiç olmadığı ilimizde 2 yıl önce irticai bir faaliyet varmış gibi bir operasyon oldu. El Kaide operasyonu ilimizde yapıldı, bu operasyonda gözaltına alınan mütedeyyin insanların nerede ise tamamını tanıyorum hiçbirisinin El Kaide ile uzaktan yakından ilgisi olmadığı halde 23 civarında kişi toplandı ve basında Aksaray da El Kaide örgütü haberleri çıktı bu günlerdir basında yer aldı.

       Bu gözaltılar dan iki kişi tutuklandı diğerleri serbest bırakıldı. İki kişi beş ay içerde yatıp serbest bırakıldı. Ben Sayın Böğürücüye de söyledim huzuru ilahiye de bu insanların beş ay hapiste yatmasının hesabı nasıl ödenecek diye. Ben Adana da bu davayı takip ettim ve dışarıdan tek kişi ben dinleyici idim. İnanın mahkeme salonunda hakimin ifade alışı esnasında gülmemek için kendimi zor tuttum.

      Hakim, “ İddianameleri okudum ve bir örgüt kurma eylemi görmedim sadece telefon konuşması var oda örgüt olayı ile ilgisi yok ben sizi nasıl yargılayım, neyse hepinizi örgüt üyeliğinden yargılayım beni de uzun uzun ifade vererek yormayın akşamın an evinize gidin” dedi. İddianamenin bir suretini de ben alıp okudum ve çok üzüldüm. Aksaray’ın adı bu olaylarla yanlış anıldığını söylemek istedim. Bu iki konuyu Sayın Böğürücüye de söyledim, bir daha yaşanmamsı için tekrar hatırlattım.

        Bir başka konu ise basın araçlarına müsamaha gösterilmemesi, geçmişte buna çözüm bulunmadı umarım şimdi bulunur. Basın mensupları devletimiz ile halkımız arasında bir köprüdür. Bürokrasiden gelen tek gazeteci benim desem yalan söylememiş olurum. Trafik konusunu en çok yazan ve destek olan bir yazarım. Araçlarımızın önünde Basın aracı diye yazdığı halde, en ufak bir hatada cezai işlem görülen tek iliz. Hiçbir ilde yanlış yere park etsek de aracımın önündeki yazıyı görünce ceza yazılmıyor uyarılıyoruz, ama kendi ilimizde hiç müsamaha gösterilmeden ceza yazılıyor.

       Geçen hafta yaşadığım eski sanayi caddesindeki olayı şube müdürümüze anlattım yakamdan bile çekilip asıldı ve lan denilmiştir, bunu bire bir görüşmede zatıâlinize anlatacağım. Bu konuda basına kolaylık sağlanmasını istiyoruz. Tekrar yeni görevinizde başarılar dilerim

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi