Eskil ve Eşmekaya'da seçim nabzı

Geçen Cuma günü Eskil ilçemizi ve Eşmekaya kasabamızı ziyaret ederek partilerin seçim bürolarını gezerken vatandaşlarla da sohbet etme imkanı buldum. Önce Eskil'den başlayacak olursak Eskil'de çok dost ve tanıdıklarım var. Tanımadığım çok insanlarda bizi tanıyor. Burada hem MHP ilçe teşkilatına giderken Ak Parti teşkilatını da ziyaret ettim. Sonra çarşıda bazı dostlara uğrayarak sohbet ettim.
Eskil'de hem Ak Parti Belediye Başkan adayı Necati Belgemen, hemde MHP adayı Mustafa zavlak’la görüşerek seçim bürolarında sohbet edip hasbıhal ettim. Her iki aday da samimi olduğum kişiler olması hasebi ile aldığım intibayı anlatacak olursam burada seçimin tek favorisi Ak Parti adayı Necati Belgemen.
Sonra ilçe Başkanı dostum Ali Mutlu ile beraber oldum. Çok iddialı olduklarını gördüm. Vatandaşın da aynı düşüncede olduğunu gördüğümü söyleyebilirim. Kurt siyasetçi Belgemen kapı kapı gezerek seçmenleri ziyaret ediyor. Bir nevi Eskil’in ağası demek daha doğru olur. Hiç bir Eskilli insanı boş çevirmediği gibi, gönüllerinde kazanmış.
Sadece Belgemen değil ilçe başkanı Ali Mutlu ve tüm meclis üyeleri harıl harıl çalışıyor. Kısacası tekrar Belgemenli bir dönem başlıyor.
Eşmekaya 
Eşmekaya da MHP Belediye Başkan adayı İsmail İsmail Hakkı Güneş kendisini uzun zaman Başkan adaylığına hazırladığı için Eşmekaya da aynen Eskil'de Belgemen gibi halkın gönlüne girmiş. Eşmekaya da bu dönem sanki el değiştirecek gibi. Vatandaşla yaptığım sohbette de aynı kanaate varmış bulunmaktayım. Eşmekaya MHP seçim bürosunu ziyaret ettiğimde kalabalık bir vatandaş topluluğu mevcuttu. Öğrendiğime göre seçim bürosunun açılışı varmış. 
Milletvekili Ramazan Kaşlı ve partililer katıldılar. Katılımda bir konuşma yapan Milletvekili Kaşlı şunları söyledi: “ Eşmekaya’ya sık sık gelen birisiyim, ilk defa bu kadar bir kalabalığa tanık oluyorum. Bu da gösteriyor ki, Eşmekaya seçimi bitmiş. 31 Mart’da Başkan adayımız İsmail Hakkı Güneş’in makama oturması beklenmektedir. 
Ben 8 aydır Milletvekiliyim, her hafta sonu ilimizde hemşehrilerimizle birlikteyim. Evimi Ankara’ya götürmedim. Her şeyim Aksaray’da bende bir köylü çocuğuyum. Bu süre içinde beni kim aradı ise mutlaka telefonuna çıkmışımdır. Müsait değilsem sonradan geri dönmüşüm dür. Talebi olan her hemşehrimin işi ile ilgileniyorum. Bana gelen hiç bir vatandaşımıza sen hangi partilisin diye sormamışımdır. Zaten hemşehrilerimizin bir sıkıntısı var ki bize gelmiş” dedi.
Ardından Eşmekaya MHP Belediye Başkan dayı İsmail Hakkı Güneş Eşmakaya ile ilgili neler yapacağını şu şekilde sıraladı: “ Eşmekaya her geçen gün büyüyen bir kasabamız, bu kasabamızda yeni evlenen gençlerimiz oturacak ev bulamamaktadır. İlk işim kasabamıza TOKİ evleri için girişimde bulunmaktır.
Kasabamız da 70 bin büyükbaş ve buna ilaveten aynı oranda küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Bundan dolayı kasabamıza mutlaka bir yem fabrikası kurulması için çalışacağım. Ayrıca buna ilave olarak kesimhane ve hayvan pazarı kasabamıza gereklidir. Bunu da Belediye ortaklığı veya bir hemşehrimize yaptırmayı planlamaktayım.
Kasabamız arasında olan, Sultanhanı ve Eskil'e doğal gaz çalışması yapılmaktadır. Büyük bir nüfusa sahip olan kasabamıza da neden doğal gaz gelmesin? Bunun çaba ve gayretini sarf ederek gerçekleştirmek istiyorum.
Kasabamıza çok yakın olan Bal Küpü Şeker fabrikası 700 bin ton küp şeker üretmektedir. Bunun 3/2 ni bizim kasabamız fabrikaya pancar olarak vermektedir. Ama kasabamızdan bir
kişi burada çalışmamaktadır. İşsiz gençlerimiz için fabrika yetkilileri ile görüşerek kasabamızdan da işçi alımını sağlayacağım.
Eşmekaya yoğurdumuz malumunuz çok meşhur ve lezzetli. Hemşehrilerimiz yoğurdumuzu orada burada pazarlamak yerine yol boyuna stantlar yapacağım ve burada pazarlayacağız. Dolayısı ile yoğurdumuzu Türkiye’ye tanıtacağız. 
Kasabamıza Eskil ve diğer yaylalardan taşımalı öğrenci gelmektedir. Kasabamıza mutlaka bir yatılı okul gerekmektedir, ayrıca meslek lisesi de olması lazım. Bundan dolayı kasabımı eğitim yuvası yapacağız. 
Kasabamızda üretim işletmelerimiz var, hayvan kilitleme ve yükleme işletmemiz var. Buradan Ürdün'e kadar ihracat bağlantısı yapılmaktadır. Bu tür işletmelere destek vererek iş istihdamını artıracağız” dedi.

Bu yazı toplam 3569 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum