Geçtiğimiz haftadan kalanlar

       İlimizde organize edilen Türkçe olimpiyatları yapıldı ilimizden yoğun katılım oldu. Ancak burada gördüğüm bazı eksiklikleri yazma durumumuz olmadı. Yine Cuma günü yazdığım Belediye ile ilgili yazımdan dolayı aldığım olumlu tepkilerden de bahsetmek istiyorum. Ayrıca iki ayrı bürokratımızla ilgili bir dizi ziyaretler vardı bunları da ana başlıklarla yazıp geçmiştim.

       Türkçe olimpiyatları ile ilgili günlerdir yapılan tanıtım ve reklamlara rağmen ben keyif aldığımı söyleyemem. Tabi bu bir öz eleştiri, yoksa kesinlikle bir karşı duruş değil. Yapılan toplantı ve anlatımlar nedeni ile destek mahiyetinde üç tane makale de yazdım.

        140 ülkeden bahsedilirken ilimize 8 ülke çocuklarının gelmesi doğrusu beni şaşırttı. Bu organizeye çok iyi biliyorum ki, Sayın Belediye Başkanımız maddi ve manevi olarak büyük destek verdi. Birçok sivil toplum kuruluşları ve işadamlarımız da bu organizeye maddi olarak destek verdiler.

        Ben Dağılgan da yapılan organizeyi hiç beğenmedim. Ben zaten oturmadım, bir kenarda ayak da seyretme durumunda kaldım. Kimin nereye ve kimlerin nasıl oturacağı bile organize edilmemiş. Sadece bir sıra isimlendirilmiş, diğer yerlere ise tanıtım da kendilerinden istifade edilip, organizelerde sürekli yazsınlar çizsinler diye çağırılanlara bile yer ayrılmamış.

       Biraz ekonomik destek meselesi öne çıkmış. Gösterilerde üç milletvekili kendi aralarında anlaşıp bir arkadaşlarını konuşma yapmak için birlik etmişler ama burada hiçbirisine söz verilmemiştir. Milletvekili Sayın İlknur İnceöz hanımefendi Avrupa ziyaretini bir gün erteleyip apar topar buraya gelmiş bırakın konuşmayı kendilerine plaket takdiminde plaket bile verdirilmemiştir.

        Emeği en çok olan Sayın Başkan en uç köşeye atılarak bir kenara oturtulmuştur. Maddi destek verenler biraz daha ön tarafa çıkarılmıştır. Bazı insanlar parası ile destek olurken, bazen paranın yapamayacağını yapan insanlar ise unutulmuştur.

        Belediyenin verdiği yemek esnasında maddi destek verenlere plaket töreni yapılmıştır. Ancak burada plaket verilme sırası bile dikkate alınmamıştır. Televizyonlarda canlı yayınla gösterileceği söylenirken, organizenin kendi televizyonları dahi vermemiştir. Biz sadece bu Olimpiyatların Aksaray da yapılacağını zannederken aynı gece 7-8 ilde yapılmıştır. Diğer illerden canlı yayın verilirken Aksaray’ı kimse duymamıştır. Bende ikinci tanıtım günlerine doğru başlığı ile bir yazıyı kaleme almıştım. Ama bu tanıtımı hiç göremedim, yani bu olimpiyatlar artık misyonunu tamamlamıştır. Bunu yazarken hissi ve duygumu dile getirmedim, izleyenlerinde tepkilerini alarak yazım. Bu bir öz eleştiridir tenkit değildir, gözden kaçmayan eksikliklerdi.

        Cuma günü kaldırım ve Sinyalizasyon ile ilgili öz eleştiri yapmıştım. Bu eleştirim üzerine görüştüğüm Belediye Başkan yardımcısı Sayın Hüseyin Altınsoy olumlu yaklaşarak beni bilgilendirdi. “Sinyalizasyon ile ilgili eksiklikleri kavşak düzenlemesi sonrası hemen çalışmaya başlayacaklarını aksaklık olan yerlerin kısa sürede giderileceğini” söyledi.

        “Kaldırımlarla ilgili ağır çalışmanın kendilerinden kaynaklanmadığını. Müteahhit firmanın malzeme sıkıntısı ve eleman probleminden kaynaklandığını, kendilerine süre verildiğini işin hızlandırılmasını istediklerini” söyledi. Bizde bilgilendirme ve duyarlılıklarından dolayı kendilerine teşekkür ederiz.

      Özel idare Genel Sekreterliğine atanan Sayın Ramazan Altınok’u makamında ziyaret eden Milletvekilleri ve Ak Parti heyeti ile yapılan sohbette Aksaray da yapılacak işler konuşuldu ve bütün köylerimiz ve yolları ile ilgili çalışmaların hızlı bir şekilde yapılması öncelikli konulardı.

       Milletvekilleri Aksaray için yapılacak güzel çalışmaları destekleyerek üzerlerine ne düşüyorsa yapacaklarını söyleyerek. Yeni Genel Sekretere sonuna kadar desteklerini ilettiler. Bundan sonrası ise Sayın Altınok’a kalan bir durumdu. Bizde kendilerinden güzel hizmetler beklediğimizi söyleyelim.

      Bu arada Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne atanan eski Niğde Müdürü Sayın Şahin Mercan makamında ziyaret edilmişti. Sayın Mercan ile burada ilk defa tanıştım, hani derler ya çarşambanın gelişi perşembeden belli olur diye. Müdür beyi çok candan ve işinin ehli gördüğümü belirtmeliyim. Kendilerini Milletvekillerimizde araştırarak ilimize düşünmüşler, bunu burada duymuş oldum. Hatta Niğde Milletvekilleri rıza göstermemişler ama kendi ilinde idarecilik engeline takılmışlar. Kendilerinden başarı ile söz edildi, bunu burada da devam ettirmesini temenni ediyorum.

Bu yazı toplam 1607 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.