Gönül elçileri gönülleri fethetti

                                     

     Gönül Elçileri başkanlığını ilimiz Valisi Sayın Selami Altınok’un eşi Gülhan Altınok hanımefendi yapmaktadır. Toplantıya Aileden sorumlu Devlet Bakan yardımcısı Aşkın Asan hanımefendi ve Milletvekili İlknur İnceöz Hanımefendi katıldılar. Ayrıca ilimizden Sayın Valimiz Selami Altınok, Belediye Başkanı Nevzat Palta ve ilimiz protokolü katıldı. Toplantıya gönül elçisi olan yüzlerce hanım katılarak salonu doldurdular.

       Toplantıya geçmeden önce Cumartesi günü yarım kalan izlenimlerden kısaca bahsedeyim. Milletvekillerinin sivil toplum kuruluşları gezisinde Veren El Derneğini ziyaretlerinde Veren El Derneği yetkilileri Ak Partiye sonuna kadar destek olduklarını ve çözüm sürecini desteklediklerini ifade ettiler.

       Aynı gün akşam olması nedeni ile Sayın Valimizin de katıldığı akşam yemeğinde beraber olduk. Buradan akşam namazını kıldıktan sonra Belediyemizin organize ettiği Halk müziği konserine katıldık. Akşam namazını Pamucak Mahallesindeki camide kıldık. Cami çıkışı vatandaşların Sayın Valimizi orada görmesi şaşkınlık yaratarak kendisine büyük sevgi gösterdiler.

      Bunu niçin yazdığıma gelince Müslüman bir ülkede Müslüman çocukları devlet idarecisi olunca namaz kılmazmış gibi lanse edilmiş ve on yıl öncesine kadar fişleniriz diye idareciler aydan gelmiş gibi camiye girmezlerdi. Hatta içki içmeyen idareci idareciden sayılmazdı. Buna alışık olmayan halkımız kendi evladı olan idarecileri camide aynı safta görmesi onları çok mutlu etmektedir.

       Artık idarecilerimiz de toplum gibi yaşayıp onların içinde olması devlet halk kucaklaşmasıdır. Bir idarecini namaz kılması gayet normal ve örnek bir yaşam tarzıdır. Bunun saklanması yâda gizli yapılması bana göre yanlıştır, açıktan yapılması başkalarına da güzel örnek olacağı kanaatindeyim.

        Akşam Bayram Bilge Tokel’in çalıp söylediği halk müziği ile salonu dolduranlar coştu. Burada benim hoşuma giden ise, Aksaray türkülerine ağırlık vermesi idi. İnanın bugüne kadar izlediğim en mükemmel halk müziği konseri idi.

      Gelelim asıl konumuza, Gönül Elçileri toplantısında en çok ilgimi çeken Sayın Valimizin eşi Gülhan Hanımefendi idi. Mütevazi ve hanımefendiliği kadar çalışkan birisi olduğunu bu toplantıda gördüm. Burada şunu da söylemek isterim ki, her başarılı erkeğin arkasında bir hanım var sözünü burada görmüş olduk. Gezmedik ilçe kasaba ve köy bırakmamış, gönül elçilerine Türkiye genelinde 316 216 kişi üye yapılırken ilimizden 7.000 bin kişinin üye yapılması ayrı bir başarı idi.

        Toplantıda bir konuşma yapan İl müdürü Ramazan Altınok ilimizdeki faaliyetlerden bahsederken gönüllü aile sayesinde 30 çocuktan 16’sını gönüllü ailelere verdiklerini 23 ailenin de sırada olduğunu bu vesile ile çocuk yuvasını gönüllü aileler sayesinde kapatacaklarını söylediler.

       Daha sonra kürsüye gelen gönül elçileri başkanı Gülhan Altınok hanımefendi bir konuşma yaparak efendimiz döneminde hayvanlar için bile vakıf kurulduğunu Aksaray’ın da bir iyi insanlar şehri olduğunu bu nedenler ilimizi dolaşarak muhtaç insanları ziyaret ettiklerini anlattı. Daha sonra bu gezilerini slayt gösterisi eşliğinde izleyenler izah etti.

      Belediye Başkanımız Nevzat Palta yaptığı konuşmada bu güzel çalışmalar ancak alkışlanır diyerek bu sahada gayret edenleri kutladı.

      Milletvekilimiz İlknur İnceöz Hanımefendi de bir bayan milletvekili olarak yakından izlediğini ve her zaman kendilerine destek olduğunu anlattı.

      Valimiz Sayın Selami Altınok da proje ile ilgili olarak kendilerinin de bir çocuk aldıklarını, 4 yaşındaki kızlarının yanına Yağmur isimli bir koruyucu çocukları olduğunu söyledi. Eve geldiğinde hoş geldin babacığım derken kızından daha içten söylemesi kendisini duygulandırdığını, sabah yataklarına günaydın diyen bir kızları daha olduğunu anlatırken herkese bu sevginin ortak yaşanmasını önerdi.

      Bakan yardımcısı Aşkın Asan Hanımefendi de Milletvekili İlknur Hanımın başarısını överek başladığı konuşmasında herkesin bu çalışmaya destek olmasını ve okumayan bayanın kalmamsını ve liseyi dışarıdan bitirmelerini tavsiye etti. Kendisinin ayrıcalığının da okulun evlerine yakın olmasını ve erkek abisinin bulunmamasına bağladı. Bu muhteşem çalışmayı yurtlarda kalan çocukların şiir ve gösterileri ile tamamladılar. Toplantıyı izleyenler duygulu anlar yaşadı.

Bu yazı toplam 1657 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.