Gülağaç’ta önemli ziyaret

  O gün ilçede İl Genel Meclis toplantısı vardı. Toplantının ardından Belediye Başkanı, Kaymakam Bey ziyaret edildi. Ardından da kadim dostum eski Öğretmen evi Müdürü Sayın Gaffar Gül hocamı rahatsızlığı nedeni ile ziyaret ettik. Buradan da Güzelyurt ilçemize geçerek ziyaretlerde bulunuldu.

      Bana göre bu ziyaretin en önemli kısmı ise uzun zamandır rahatsız olan dostum Gaffar hocamdı. İlden uzak temiz oksijen almak için doğduğu ilçeye giderek burada dinleniyormuş. Bunu duyunca kendilerini Milletvekilimiz İnceöz, Belediye Başkanı Faruk Teymen ve İl Genel meclis üyeleri ile birlikte ziyaret ederek sohbet etme imkanı bulduk.

     İki yıla yakındır devam eden rahatsızlığı nedeni ile tedavi gören Gaffar Gül hocam 9 defa kemoterapi tedavisi almasına rağmen neşesinden hiçbir şey kaybetmemiş. O güzelim espri ve sohbetinden istifade etme imkanı bulurken. Rahatsızlanmasına neden olan idareciliği dönemindeki yaşadıklarını anlatarak bizi geçmişe götürdü. Kendisine Allahtan acil şifalar dileyerek ayrıldık.

       İlçede ilk önce Belediye Başkanı Sayın Faruk Teymen’i ziyaret ederek ilçenin genel sorunlarını dinleyen İnceöz, daha sonra ilçe Kaymakamı Harun Yücel-i makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ederek ilçe ile ilgili bilgiler aldılar.

       Buradan çarşı esnafını gezerek birçok esnafı tek tek ziyaret ederek hal ve hatırlarını sorup çaylarını içti. Kendilerine il Genel Meclis Başkanı Özkan Doygun ve meclis üyeleri de eşlik ettiler. Belediye Başkanı Faruk Teymenin ev sahipliğinde yapılan geziden vatandaş son derece memnun oldular ve teşekkür ettiler.

       Gülağaç ilçesi ziyaretinin ardından meclis üyeleri ile birlikte Güzelyurt ilçesine geçen Milletvekili İnceöz, yolda ilerlerken Alanyurt bölgesindeki patates yetiştiricileri ile sohbet edip dertlerini dinledi. Daha sonra bölgede çilek yetiştiren üreticileri ziyarete giderken yoldan akan suyu görünce aracı durdurup oradaki çiftçilerden suyun nereden geldiğini sordu.

       Suyun yeraltından çıkan kuyuların sulama için kullanılan suların kontrolsüzce yol boyundan aktığını öğrenince çok sinirlenerek muhtarı çağırıp böyle vahşi bir sulama olamayacağını buna önlem almalarını söyledi. Geçen yıl geldiğinde de yıl boyunca bu suyun boşa aktığına şahit olduğunu kendilerine söyledi. Bu suyun gelecek çocuklarımızın kullanacağı sudan tüketildiğini, ama susuzluktan da dem vuruyoruz kuyudan çıkan sular vahşice boşa akıtılıyor diye sitem etti.

      Hakikaten ben sık sık bu bölgeye giderim, gelişi güzel sulama ve su borularının kontrol edilmemesi nedeni ile bu su yıl boyu buradan boşa akıyor. Akan su hem yolları bozuyor, hemde binlerce dekar araziyi sulayacak kadar su boşa akıyordu. Yerinde bir tespit ve müdahale umarım önlem alınarak vahşice yer altından çıkarılan bu su boşa akmaz.

      Milletvekili İnceöz buradan Güzelyurt ilçesine geçerek Belediye Başkanı Kudret Özeşi ziyaret ederek ilçe hakkında bilgi alarak sorunlarını dinledi. Buradan heyetle beraber Başkan Özeşin öncülüğünde esnafları tek tek ziyaret ederek karşılıklı sohbetler ederek dertlerini dinledi.

       Daha sonra İstanbul da bulunan bir işadamının yaptığı Kapadokya Ihlara Konakları Resteurant çalışmasını gezerek bilgi aldı. Çalışmaların tamamlanarak hizmete açılması nedeni ile ilçede fevkalade bir yatırımın ve Turizmin kapısının bu şekilde açılacağını söyleyerek müteahhit firmaya teşekkür etti.

      Bende ilk defa gördüğüm bu Kapadokya konakları çok mükemmel yapılarak turizm için sanki özel evler olmuş. Turistin rahat kalabileceği herşey düşünülmüş. Hatta bazı odalarda kalan turistleride görmüş olduk.

      Ben hep şunu derdim neden Güzelyurt bir Ürgüp olmasın diye. Umarım bu bir başlangıç ve örnek olur bu bölge turizme daha çok katkı sağlar.

       Burada şunuda söylemeden edemeyeceğim, Sayın Milletvekili İlknur Hanım bu dönem halkla iç içe olmayı seviyor ve herkesin ayağına gidiyor. 20 gün önce de Ortaköy ilçemizde idik fevkalade bir performans gösteriyor. Sanki Sayın Başbakanımızın tarif ettiği Milletvekili örneği sergiliyor.

Bu yazı toplam 1586 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.