Halk Adamı Böyle Olur

Ziyaretleri esnasında hava şartları çok ağır olunca valilik önünden halka hitap etmeyip çarşı merkezinden yürüyerek Belediyeye yaya olarak gitti. Bu yürüyüş esnasında ise Aksaraylılar ile selamlaşarak tokalaştı. Kendi kendime bende şöyle demekten kendimi alamadım, “ halk adamı dediğin böyle olur” halktan kopmaz ve halkın içinde olur.
       Sayın Cumhurbaşkanımız bu makamda iken ilk defa ilimize geliyor. Bundan önceki gelişi zannedersem Başbakan olduğu 2003 yılı idi, otoyolların ilk temelini ilimizde atarak başlangıç yapmıştı. Ulu camiyi gezerken cami çevresinde binalar vardı derken bazıları ne binası vardı dediler. Evet, bina dediği yıkılan beton yığınları bina olarak yapılsa 20 daireli bir bina olacaktı o bina kız meslek lisesiydi.
        Bazıları Aksaray da yaşadığı halde buradaki bu binayı unutmuşlar ama Cumhurbaşkanımız unutmamış. Vilayetten Belediye ye yaya olarak yürümesi bana göre takdire şayandır. İki adımlık yerlere bile devletin aracı ile gidenler biraz olsun Sayın Cumhurbaşkanını örnek alsın. Hem de böyle soğuk bir günde araca binmeyip yaya olarak yürüyüp halkı selamlayıp, birçok insanla da tokalaşması takdire şayandı. Saldırı veya suikasttan korkup aracından inmeyip bir gün olsun halkın içinde dolaşmayanlar bu davranışı örnek alsınlar.
      Halk adamlığı ve halkın içinden gelmek buna derler. Eğer halk sizleri bir yerlere getirdi ise, ya da halkın vergi ve parası ile okuyup bürokrat oldu iseniz halktan kopmayacaksınız. Korkmayın halk size bir şey yapmaz yemezde. Yemek öncesi üşenmeden şehit ailelerini tek tek gezip gönüllerini alması bunu göstermiyor mu?
      Aksaray’ın bir tarihi şehir olduğunu ve hatta bir müze durumdan bulunduğunu Sayın Cumhurbaşkanımız dile getirmiştir. Bu konuşma boş konuşma değildir, bu sözleri yetkili merciler kültür ve turizm konusunda iyi değerlendirmeliler.
      Ben Sayın Cumhurbaşkanımızı başından sonuna kadar takip etmedim. Belli bir bölümünü izledim, diğer ziyaretlerini muhabir arkadaşlarımız izlediği için onların aldığı görüntü ve videodan takip ettim. Belediyedeki brifing esnasında Sayın Başkanın henüz ne diyeceğini bilmeden bazı arkadaşlarımızın Başkanın alanına giren soruları sorması da hiç hoş değildi. Bir Cumhurbaşkanı, Başbakan veya Bakan geldiğinde Valilik, Belediye ya da bir başka kurum ziyaret edildiğinde o kurum ile ilgili bilgi olarak brifing hazırlanıp o kurumun en üst yetkilisi tarafından gelen misafire sunulur. Nezaket olarak öncelikli olarak bunlar dinlenir ve takip edilir, burada gazeteci soru sormaz.
       Ama maalesef bizde kimin nerede nasıl ne yapacağı belli olmadan adliyede ifadeden çıkan zanlıya soru sorar gibi soru sorarız. Devlet büyüklerinin soru cevap şeklinde yerleri ve zamanı olur sorular burada sorulur. Yetkili bir makamda kurum amiri tarafından brifing Verilirken soru sorulmaz.
       Bir başka takıntım, gelen her yetkili makama eğitim de çok başarımızdan bahsediliyor. Dolayısı ile dağıtılan kitapların övünç kaynağı olduğu anlatılıyor. Eğer eğitimimizdeki üçüncülükten 57’ciliğe gerileyip geçen 3 yılda dağıtılan kitaplar 54 sırada olmamıza bir katkı sağlamamışsa bunu anlatıp durmanın bir manası yok. Dağıtılan kitaptan dolayı okumanın seviyesi artmadı ise, üç yılda bir ilerleme kaydedilemedi ise bunların anlatılması bana gör boş.
      Sayın Cumhurbaşkanımız bir Anadolu turuna çıkmıştır. Aksaray-ı önemsemesi ise çok güzel ve sevindirici. Yalnız yeniden siyasete döneceğinin bir işareti olarak da algıladığımı söyleyebilirim. Aldığım bilgilere gör kalan dönemde bütün Türkiye’yi gezip ziyaret etmesi bekleniyor. Buda görev süresinden sonra tekrar Ak Partinin başına geçeceği sinyali olarak algılanmalı. Çünkü halktan kopmadan tekrar ısınma turları olarak görüyorum. Tabi bu Sayın Başbakanın Cumhurbaşkanlığına aday olması süreci ile ilgili olduğu kanaatindeyim. Otoyollar gibi ilk Anadolu gezisini de Aksaray’dan yapması çok güzel bir başlangıçtır. Çünkü kendiside bir Anadolu çocuğu ve hemşerimiz sayılır.

Bu yazı toplam 1953 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.