Hasandağı neden Davos olmasın?

Bir önceki yazımda Hasandağı ile ilgili görüşlerimi yazarak paylaştım. Sayın valimiz Hamza Aydoğdu Beyi ziyaretimizde vali bey, “ Aksaray’da Hasandağı'nı ve Helvadere’yi Türkiye’nin Davos’u yapacağız” sözleri elbette bizleri heyecanlandırmıştı. Peki bu şakamı derseniz kesinlikle şaka olduğunu düşünmüyorum ve Hasandağı’da gerekli çalışmalar yapılırsa ilimiz için bir Davos olması mümkündür. Sayın valimizinde bunu başaracağına inanıyorum.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Taşpınar kasabamızda Kanal 68 televizyonumuza hazırladığım “ Köyde Yaşam” programı çekmek için gittiğim kasabada çekim yaptıktan sonra 68 Gazeteciler cemiyetinin geleneksel Basın buluşmasına katılmak için Helvadere kasabasına geçtim. Burada “Seyri Keyif” et ve Balık lokantasında bir araya gelerek hoş sohbet ettik.

Konu Hasandağı ve Helvadere idi. Gerçekten bölge değerlendirmeye değer bir bölgedir. Helvadere’de ise son dönemlerde güzel yerler açılmış ve yeni yüzleri ile kasabayı güzelleştirmiş. Bizim bir araya geldiğimiz Seyri Keyif et ve lokanta tesisi ise mükemmel bir yer.

İsterseniz buradan biraz bahsedeyim, 30 yıl civarında yurt dışında yaşayan ve orada da lokanta işi ile meşgul olan Tuncer Bey eşi ile beraber Helvadere’ye dönerek burada bir et ve Balık lokantası açmayı planlamışlar.

Büyük harcamalar sonunda yatırım yaparak yazlık ve kışlık yer tahsisi ederek nefis bir yer açmışlar. Gölete girmeden sola dönen bir yerde açtıkları lokanta eskiden de mevcuttu ama pek aham şaham bir yer değildi. Tuncer Bey buraya yaptığı yatırım ve harcama sonucu mükemmel bir yer olmuş.

Yeni düzenleme sonunda o kadar gidip geldiğim Helvadere de ilk defa görmüş bulunmaktayım. Tabi burada en önemlisi ise damak tadı. Sürekli yediğimiz balığın dışında başka bir yeni yemek yemeyi düşündüm. Çanak yapılmış ama çanağın kapağında kapalı bir şekilde pidenizde pişmiş, ilk defa böyle nefis bir çanak gördüğümü söyleyebilirim.

Burada ilginç olanı ise Tuncer Beyin eşinin aşçılık yaparak yiyeceklerinizi hazırlaması. Yani burada işin içine hanım eli değince lezzet bir başka olduğunu söyleyebilirim. Hanımefendi bir patronluğun dışında işçi gibi her şeyi özenle hazırlıyor.

Bu arada yan tarafta çocukların ve ailelerin eğleneceği at binicilik yeri de bulunmaktadır. Burada 10 civarında binmeye hazır atlar mevcut. Çocukların merak ettiği at biniciliği ve eğleneceği yerler tahsis edilmiş. Yani nefis bir yer hazırlanmış görmeye değer.

Daha sonra buradan Belediye Başkanı Sayın Arif Bellikli’nin gayret ve çabaları ile yaptığı gölet boyundaki piknik alanı ve çay bahçelerini gezerek burada ki, çay bahçesinin birisinde arkadaşlarla beraber oturup çay içerek sohbet etme imkanı bulduk.

Gölet kenarı gerçekten içler acısı iken Sayın Bellikli burada yaptığı çalışma ile nefis bir yer haline gelmiş. İnsanlar rahat bir ortamda gelip dinlenerek piknik yapabiliyorlar. Gerekli görevlileri de tahsis etmiş. Sayın Başkanı tebrik ediyorum başarılarının devamını diliyorum.

Eğer Sayın valimiz Hasandağı bölgesindeki iki bölgeyi düzenleyerek turizm ve kamp haline getirirse vali bey ilimizde ömür boyu yaşar ve ismini taçlandırır. Şu anda bile bölge insanlarla tıklım tıklım dolu durumdadır. Eskiden su üstü köylerine gidilirken artık hemşerilerimiz Hasandağı bölgesini tercih ediyorlar.

Bu yazı toplam 732 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.