Hasandağı turizm merkezimiz olmalı

Geçtiğimiz günlerde Sayın valimiz Hamza Aydoğdu beyi ziyaretimiz esnasında sohbet ederken Hasandağı ile ilgili güzel düşünceleri vardı. Bunun en güzeli ise teleferik gibi bir iniş çıkış Hasandağı'nı hareketlendirirken turizmi canlandırır. Hasandağı gibi bir yer ülkenin bir çok yerinde bulunmamaktadır. Neden burası turizm merkezi olmasın, neden futbol takımlarının kamp yapma yeri olmasın ve neden paraşüt uçuşları yanında kayak merkezi olmasın? Ama planlı ve programlı bir turizm merkezi çalışması yapılmalı.

Erzurum Palan Döken kayak merkezinde ne kadar güzel özellik var? Oraya gidenler üç beş otelin dışında bana ne güzellikler anlatabilir? Ama Palandöken deyince ülkenin bir spor ve kayak merkezi olarak bilinen bir yer. Neden Hasandağı böyle bir yer olmasın?

Bu gün Bursayı Bursa yapan Uludağ değil midir? Öyleyse Hasandağı nasıl canlandırılarak turizm ve spor merkezi olur gelin birlikte göz atalım. Sayın valimiz çalışkan ve başarılı bir kimliğe sahip. Sayın valimiz bölgeye yapacağı bir çalışma onu burada efsaneleştirir.

Zaten sayın valimizin bölgeye ayrı bir ilgisi var. Öncelikle dağa çıkış için Helvadere ile Kargın arasından bir yol açılmalı, yok kasabanın dışına alınmalı, söylediğim yerden açılacak yol mevcut yol kadar dik olmayacak. Belli bir yere kadar zaten düz arazide çıkılırken belli bir bölgeden sonra tırmanma olabilir. Yolun en güzel çıkış ve rahat yeri bu bölgeden olmalı.

Yine buradan dağa teleferik kurularak ormanlık alandaki düzlüğe çıkılmalı ve buradan paraşutçuların uçuş alanına yine teleferikle geçilmeli. Düzlükte çok güzel düz alanlar mevcut. Burada sadece piknik yapmak yerine kamp alanları yapılmalı.

Buradaki düz alanlar yeniden düzenlenmeli. Şu sıcakta Antalya’da kamp yapan futbol takımları neden bu serin bölgemizde yapmasınlar? En güzel kamp yapılacak yerlerimiz mevcut. Temiz hava, oksijen ve sıcaktan uzak bir yerimiz. Bölgeye yapılaşma yapmadan kamelyalar, lokanta gibi yerler yapılarak cazibe merkezi yapılmalı. Tabi burada güvenlik çok önemli sıkı güvenlik tedbirleri alınmalı.

Bölgenin tepesine sadece kamp yerleri yapılarak otel gibi yerler yapmak yerine çadırla kalma yerleri olmalı. Oteller ise aşağıdaki düzlüklere yapılmalı. Burada zaman geçirecekler yatmaya aşağıya inmeliler.

Tepedeki kayalar kırılarak farklı motif olarak kullanılmalı. Buraya yapılacak yapılar bu kayalardan yapılarak farklı görünüm oluşturulmalıdır. Mutlaka kayak merkezi yapılarak belli bir bölgeye kadar yol açılmalıdır.

Bunları yaparsak ilimize yatırımcılar gelecektir. Hatta bazı yapılaşma ve tesisleri kendileri yapacağı kanaatindeyim. Kışın Hasandağı mutlaka kayak merkezi olarak üç beş ay değerlendirilmelidir.

Yukarıdaki düzlük çevresinde satış yerleri ve ihtiyaç yerleri yapılarak mutlaka zaman geçirecek yerler olmalıdır. Böyle nefis bir temiz hava, yeşillik ve ortam bir başka yerde olduğunu düşünmüyorum. Geniş bir planlama ile acile çalışma yapılmalıdır.

Bunların başlangıcını ele aldığımızdan itibaren gelecek yatırımcılar hemen geleceklerdir. İlimizin en güzel değerlendirilecek yeri bu bölgemizdir. İki gün önce bölgedeydim, yollar yapılmaya başlamış, Sayın valimizi tebrik ediyorum güzel bir yol çalışması devam ediyor.

Ayrıca Helvadere Viranşehir tarihi yapı restoran yapımı için çalışmalar tamamlanmış durumda. Burasının turizm için bir gelişme olsa gerek. Helvadere içerisinde de tarihi kalıntılar bulunmaktadır.

Dolayısı ile her tarafı kültür ve güzel manzara oluşturan Hasandağı ilimiz için bir kazançtır. Bölge ilimiz için gerek tanıtımda, gerek turizmde bir kıymettir, mutlaka değerlendirilmelidir. Sayın valimizde bizim için bir nimet bu konuda gerekli geniş çalışma yapacağını düşünüyorum, başarılıda olacağı kanaatindeyim.

Bu yazı toplam 1078 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.