Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

“Hatadan dönmek erdemliliktir”

“Hatadan dönmek erdemliliktir”

Bu cümlelerin kullanılışın ve nasıl hatadan dönüldüğünü de son kez yazacağım. Bu cümleler benim için çok şey ifade ettiğini de söylemek isterim. Çünkü İl Genel Meclisi ile ilgili yazdığım yazılarda taraf olduğum veya taraflı yazı yazdığım düşüncesi ile zaman zaman saldırılara uğradım. Hatta bazen internet üzerinden hakaretler yağdıranlar oldu, onun için son kez bu yazımı yazmak istedim.

Benim bütün gayret ve çabam, Ak Partinin İl Genel Meclis üyelerine bu ayrılığın yakışmadığını, iki düşman partili meclis üyeleri gibi birbirlerine saldırmalarına kızarak partiye ve meclise yakışmıyorsunuz diye yazmıştım. Hatta bir Ak Partili seçmeni olarak size verdiğim oyu helal etmiyorum demiştim. Bugüne kadar meclis ile ilgili yazdığım yazılarda Allah şahidim kimse bana telkinde bulunmamış ve şöyle bir yazı yaz dememiştir. Hele meclis üyeleri bu konuda bana bir cümle edemezler. Çünkü tenkit ettiğim kimseler bana akıl verip yanlı yazı yazmamı zaten isteyemezlerdi.

11 aydır takip ettiğim meclis de her zaman olduğu gibi, ne kulis odlarına gidip teke tek görüşmelerim oldu, nede özel olarak meclis Başkanının odasına gidip özel görüşmeler yaptım. Direk meclise gider basına ayrılan yere oturur üyelerin konuşmalarını ve oylamaları izlerim. Notlarımı alır, buradan çıkardığım sonuçlara göre de oturur yazımı yazarım.

Hatta geçenlerde birkaç partili arkadaşla sohbet ederken, bir arkadaşımız, benim iyi bir partili olduğumu, ama meclis konusunda taraf olduğumu söyledi. Meclis üyelerinden Ramazan Sergikaya ağabeyde oradaydı, bu konuda bana haksızlık yapıldığını takip ettiği kadarı ile hiç kimseden yana olmadığımı ve tarafsız yazdığımı oradaki arkadaşlara söyledi.

Son katıldığım toplantıda 2012 bütçesi yeniden oylandı. Bütçede inanın gülünç olacak şekilde değişiklik yapıldı, iki sondaj kuyusunu iptal ederek buraya ayrılan 250 bin TL. Tarım il Müdürlüğü ve akaryakıt bütçesine aktarmışlar diğerleri olduğu gibi duruyor ve günlerdir tartışılan bütçe 30 dakika gibi bir sürede oylanıp valiliğe gönderildi. Madem bu kadar basitti de aylarca bunun üzerinde neden kavga ediyordunuz anlamış değilim. Seçildiğiniz partiyi kişisel menfaatler için neden rezil ettiniz?

Son bütçe görüşmesi öncesi, MHP gurubundan Mehmet Özçiftçi görüşmeye geçilmeden önce bütçe görüşmeleri üzerinde konuşma yapmak istedi. Başkan görüşme sonrası görüşlerini açıklamasını isteyince, “ ben bütçe görüşmesi öncesi konuşacağım, benim 20 dakika konuşma hakkım var. Konuşup oylamaya da katılmadan ayrılacağız. İki kuyu teklifini biz vermedik, siz verdiniz, 40 yaşın üstünde akılbalığ olmamış meclis üyelerinin eline verilen dosyaları bile okumamışınız oyluyorsunuz. Ne değişti de kendi verdiğiniz teklifi kendiniz ret ediyorsunuz” diye hararetli bir konuşma yaparak oylamaya katılmadan meclisi terk ettiler.

Bunun üzerine mecliste söz alan eski meclis Başkanı Şaban Bostan, “ neden birleşmiyorsunuz diyen Mehmet beydi. Kişisel yanlışlarımız olmuştur, hatadan döndük, hatadan dönmek erdemliliktir. Şimdi tekrar birlik beraberlik içinde çalışacağız, herkesin hatası olabilir” dedi.

Bende hep bunu söylüyordum, meseleniz yemin ederim parti meselesi değil kişisel mesele koltuk kavgası diyordum. Bunu sevgili arkadaşım Bostan itiraf ettiği için kendisini tebrik ediyorum. Hatadan dönmenin de bir fazilet olduğunu söylüyorum, buda çok güzel bir gelişme, zaman beni haklı çıkardı.

Bir başka meclis üyemizde bana attığı E-mail ilde, “ birkaç kişi kendi şahsi meseleleri içine bizi de içine çekerek şahsi meselelerine alet etmişlerdir, Erdoğan ağabey yazdığın yazıların tamamı doğru eli öpülecek adamsın” diyor. Bunu burada isim vererek yazmak istemiyorum, ama ben de muhafazalı duruyor. Son mecliste yine bir arkadaşımız bana, “ Erdoğan ağabey sen biliyor musun ki, vali bey bu iadeleri kendi başına yapıyor, iade yapması isteniyor yapılıyor” demesi de çok manidardı.

Son olarak şunu söylemek isterim ki, keşke ne bize malzeme çıksaydı, nede vali Beyi kişisel ihtiraslarınıza alet edip fikir ve düşünceleri ile bağdaşmayan yanlışlığa sevk etmeseydiniz. Madem bu bütçe böyle geçecekti de niye kavga gürültü edip dosta düşmana fırsat verdiniz? Bana hakkını helal etmiyorum diyen arkadaşıma ve haksız yere beni taraf olmakla itham edenlere asıl ben hakkımı helal etmiyorum. Yazdığımız çizdiğimiz her şeyin doğru olduğu ortaya çıktığı için ben çok mutluyum, umarım bundan sonra güzel, ahenk içinde çalışırsınız. Olur, böyle kazlar, kazanız mübarek olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi