Hayır kermesinde güzel manzaralar

 

 Bu yıl 10. Açılan Kermes Zafer Öğrenci Yurdunun bahçesinde hizmet verecek. Geniş bir alanda yapılan kermeste en çok ilgiyi Deve ihalesi çekti. Deve ihalesindeki maksat kermesin ağasını seçerek kermese bu vesile ile üç beş kuruş katkı sağlamaktı. Buda gerçekleştirilmiş oldu, kermesin ağası değişmedi.

      Kermesin başında uzun uzun konuşan Kırkpınar cazgırı gibi bir ozan vardı bunu beğendiğimi söyleyemem. Zaten güzel sesle sunucu varken kaba gereksiz espriler yapması ise anlamsızdı. Neden böyle bir kurumla bağlantısı çok uzak olan cümlelerle espri yapması yersizdi.

      Kermesin açılış törenine AK Parti Aksaray Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Ak Parti İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı, Ak Parti Merkez İlçe MHP İl Başkanı Mustafa Altınsoy, Merkez İlçe Başkanı Dr. Ali Er, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Kasaba belediye başkanları, Sivil toplum kuruluşlarının başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Program, Soma’da vefat eden maden işçilerinin ruhlarının şad olması için Kur’an-ı Kerim Tilaveti okunarak başladı.

       Aksaray belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı yaptığı konuşmada, “Soma’da vefat eden tüm işçilere Allah’tan rahmet yakınlarına sabır diledi. Başkan Yazgı “Biz daha önce yapmış olduğumuz seçim gezilerinde buraya da uğramıştık ve yaptığımız konuşmada dedik ki eğitim sizinle ilgili sizin yapmanız gereken bir konu. Belediye olarak da Allah nasip ederse bizler hizmet için çalışacağız. Demiştik. Allah razı olsun bugün onun ilk meyvelerini gördük. Bu anlamda ben hocalarımıza teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın yaptığı gösterilerle şunu bir kez daha fark ettik ki milli ve manevi değerlerimize bağlı olan yeni nesil yetiştikçe Allah nasip ederse bizim önümüzdeki aydınlık gelecekleri kısa zamanda göreceğiz ve bunlara kavuşmuş olacağız.” Dedi. Tabi eğitim sizden hizmet bizden sözü az da olsa yerini bulmuştu. Lale eğitim kurumlarının dış çevresine güzel bir asfaltla cest yapılmıştı.

        Milletvekili İlknur İnceöz ise eğitimin önemine dikkat çekere anne ve babaların çocuklarına sahip çıkması gerektiğinin altınız çizerek şunları söyledi “ Eğitim çok önemli ama eğitim önce evde annede ve mutlu bir yuvada başlar. Çocuklarımıza sahi çıkalım ev hayatımızı, aile hayatımızı bir düzen içinde götürelim ki mutlu aile içerisinde güçlü bireyler yetiştireceğimiz bir huzur ortamını oluşturabilelim. Bir bakıyoruz çocuklarımızın ellerinde bilgisayarlar telefonlar adeta onların istekleri konusunda anne ve babalar nerdeyse köle olmuşlar. Bir taraftan çocuklarımızı milyonlarca yabancıyla nasıl bir tehlike ile karşı karşıya bıraktığımızın da farkına varmamız lazım. Çocuklarımızı eğitmek demek onların sınırsız taleplerini karşılamak demek değil. Onların ne yaptığını ve kimlerle görüştüğünü her an kontrol altında tutabilmek ve ilk bütün eğitimin ailede alındığı önemli huzur ortamını oluşturabilmek.” Dedi.

    Kurtuluş kreşinin minik öğrencileri tarafından yapılan anlamlı gösterilerin ardından Müzayede ve çarşı ağasının seçilmesine geçildi. Geçen yılın ağası olan Muttalip Şanlı 7 bin liradan başlayan deve satışında heyecanlı geçen bir müzayede sonucu Ahsen isimli deveyi 50 bin TL’ye satın alarak bu yılında çarşı ağası oldu ve unvanını sürdürdü. Daha sonra protokol üyeleri tarafından kermes açılışı yapıldı. Hanımlar tarafından yapılan ve satışa sunulan el emeği göz nuru ürünlerin sergisini gezdiler.

     Gelir maksadı ile yapılsa da bu tür kermesler halkımız tarafından ilgi görmektedir. Bende ertesi günü çocuklarla beraber tekrar giderek kermeste alışveriş yaparak ikramlardan tattım. Şehrin kenarında da olsa halkımızın çok büyük ilgi gösterdiği gözden kaçmadı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 

 

Bu yazı toplam 1236 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.