Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Hizmet mi Hesaplaşma mı?

Hizmet mi Hesaplaşma mı?

 Bugün bütçe konuşmalarını ve kişisel görüşlerimi sizlerle paylaşacağım. Çünkü Meclis de Aksaray’ın hizmetleri dağıtılıp konuşuluyor, ama yazımın tamamını dikkatlice okuyun.

      Meclisin Tarım İl Müdürlüğü oylaması sonrası dilek ve temennilere geçildi. Meclis üyesi Dede Teke yaptığı konuşmalarda, Ilısu ve Zıga kaplıcaları için ayrılan paraların gereksiz olduğu ve ölü yatırım için ayrılan paraların Tarım İl Müdürlüğüne ayrılmasını isterken; “ aldığım duyumlara göre Ilısu da açılan kuyunun ihalesini Meclis üyesi Hüseyin Hüyük almış ve bunun içinde buraya 250 bin lira ödenek ayrıldığını duydum, açıklamasını istiyorum” dedi.

      Bu tartışma kulise taşındı ve Hüseyin Hüyük Dede Tekeye sert tepki gösterdi; “ neden benden bunu meclis dışında sormuyorsun da siyasi malzeme yapmak için meclise taşıyorsun. Evet, ben kuyu ihalesi aldım, üç yıl önce aldığım ihaleyi 20 bin lirada harcamayla buraya yatırım yapacakları duyunca hiçbir bedel almadan Ilısu Belediyesine 8 ay önce teslim ettim. Ben meclis üyesiyim diye hiçbir şey almayacak mıyım? Devrettiğim ve hiçbir ilişiğimin kalmadığı yeri siyasi malzeme yapmaya utanmıyor musun” diye çıkıştı ve Dede Tekede; “bilgilendirdiğin için teşekkür ediyorum” dedi. Meclisin de en önemli dedikodusu bu idi.

       Meclisteki oturumda meclis üyelerinden Adem Atalay, Sönmez Özel, Suat Dink, Ercan Yeşilöz, Dede Teke, İbrahim Koyuncu, Ramazan sergikaya, Celalettin kılıç ve Hüseyin Hüyük konu ile alakalı söz aldı. Ben isterseniz bu konuşmaların önemli olanlarını aktarayım.

     Adem Atalay bütçenin geneli üzerinde konuşarak 2011 ile 2012 yılı bütçesi üzerinde bir kıyaslama yaptı. Sönmez Özel Genel sekreter Yusuf beyin gelir dağılımındaki yanlışlığını düzeltti. Aksaray’daki bazı fabrikaların vergilerini buraya yatırmadığını ve kişi başı gelirin düşük olduğunu söyledi. Suat Dink 2005 yılında ilimize kuyu için gelen 95 milyonun sondaj için bir yer bulunamadığından paranın bakanlığa geri döndüğünü söyledi.

       Ercan Yeşilöz ise komisyonlara eşit üye alınmadığından söz etti. İbrahim Koyuncu ise bütçe eleştirilerine cevap vererek eleştirileri yersiz bulduğunu söyledi. Ramazan Sergikaya ise Ortaköy’e yapılması gereken eğitim hizmetlerinin geçmişte yapılmadığını ve az destek aldığından söz etti. Hüseyin Hüyük de bütçe dağılımının eksikliklerinin olabileceğini ama dağılımın normal olduğunu vurguladı. Şaban Bostan sondaj için ayrılan ödeneğin tarıma aktarılmasını talep etti.

       Meclis komisyonunda bulunanlar kendi bölgelerine daha çok yatırım ve ödenek için gayret saffetmişler. Anladığım kadarı ile bir önceki yılda diğer komisyon benzerini yapmış.

     Benim asıl takıntım bütçe nihayetinde il dışına gitmiyor, öyle veya böyle bu ile harcanacak. Benim üzerinde durmak istediğim konu, Ak Parti meclis üyeleri arasında film kopmuş, film kopunca seviyede düşmüş. Bu seviye nasıl düştü bu hale nasıl geldi geçmişte de ara sıra yazdım. Ama böyle bir meclis kavgasının iktidar partisine yakışmadığını söylemek istiyorum. İktidar kendisi arasında kavga ediyor 4 muhalefet meclis üyesi de kıs kıs gülüyor.

      Ak Parti gibi güçlü bir iktidar partisini yerlerde süründürerek, aynı partinin meclis üyeleri ikiye bölünmüş AK PARTİ ile CHP gibi iki ayrı partiye dönüştüğünü görmekteyiz. Türkiye’yi şaha kaldıran Sayın Başbakanın ismi sayesinde o koltuklara oturan Ak Parti Meclis üyelerinin tamamını kınıyorum.  Seçildiğiniz parti tüzüğüne göre değil şahıslar üzerine kurulmuş kin ve husumetle görev yapıyorsunuz. Dolayısı ile Ak parti’nin meclis üyelerinin tamamına parti gömleği dar gelmiş..

     Hiç kimse kusura bakmasın eğer bu seviye iktidar parti meclisi üyelerini birbirlerine hakaret edecek kadar düştü ise bu hale getirenler utansın. Erdoğan Kaya böyle yazdı diye kimse bana küsüp kızmasın, kızacaklar önce kendilerine kızsınlar. Koltuk için koskoca iktidar partisini bu hale getirenler utansın. Tabi kim hissesine ne düşüyorsa alsın. Bu kadar çekişme ve kavga gerçekten iktidar partisine yakışmıyor. Kimse uzlaşmak istemiyor, herkes şapkasını önüne çıkarıp düşünsün. Sizden biz kişisel kavga değil birlikte hizmet bekliyoruz. Her şeyi bırakmış birbirinizin yolsuzluğunu hatasını bulmakla uğraşıyorsunuz, sizin adınıza utandım.

      Sayın valimiz de devletimizin temsilcisi olarak babalık görevi yapmamıştır. Seviyesi düşmüş bir meclisi birleştirip beraberliği sağlayamamış, aksine küserek bu olaylara çanak tutmuştur. Devlet Babadır evlatlarına küsmez ve dışlamaz, kızsa da bunu bu kadar belli etmez. Aksaray da meclisteki 20 kişiyi uzlaştırıp bir araya getirecek kimsede çıkmamıştır. Hiçbir kimse de eteğindeki taşı dökmemiştir. Herkes yangına benzinle gitmiştir, çok yazık, gerçekten çok yazık. Böyle düşük seviyedeki bir meclisi izlemeye de artık zor gelirim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erdoğan Kaya Arşivi