Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

İl Genel Meclisi Vali İle Toplandı

İl Genel Meclisi Vali İle Toplandı

     Ama geçtiğimiz Perşembe günü yeni dönemin açılışına Sayın Valimiz Selami Altınok da katıldı ve toplantıda çok önemli konuşmalar yaptı. Daha sonra meclis çalışmalarına devam etti. Ben isterseniz meclisin çalışmasına kısaca değinip asıl önemli olan Vali Beyin konuşmalarına değinerek sizleri bilgilendireyim.

       Aşağı yukarı meclise nerede ise 7-8 aydır uğramıyorum. Nedeni ise meclisin içindeki kırgınlıkların giderilmesi ve uyum içinde çalışmaya başlaması ile bir hava oluşması şahsen beni de rahatlattığı için o günden sonra ne yazı yazdım nede uğrama gereği duydum. Şimdi ise baktığımda güzel bir ortam oluşmuş bazı kararlar tekrar konuşulup yeniden gündeme alınarak meclisten geçiyor çok hoş.

         Hatta MHP Meclis üyesi dostum Mehmet Özçiftçi bana laf atmadan edemez. “Görüyorsun bak kavga bitti kararlar transit geçiyor, ama atanmışlar yine seçilmişleri idare ediyor” diye laf attı. Ama dedim işin içinde uyum olması atanmışlarla seçilmişlerin uyumu çok önemli, geçtiğimiz dönem bu uyum yoktu ve kavga çıkıyor bundan da Aksaray zarar görüyordu dedim, oda haklısın dedi.

        Neden o günden sonra yazı yazmadığıma gelince, beni o dönem sanki Özkan Başkanın adamı gibi görenler ve öyle yorumlayanlar oldu. Halbuki eleştirdiğim kesimde okul arkadaşlarım vardı. Ama Özkan Beyi hiç tanımıyor merhabam bile yoktu, hatta bugüne kadar da Özkan beyle ne bir özel görüşmem olmuştur nede oturup bir çay içmişliğim vardı. Benim itirazım parti içi disipline uymamanın yada önerilen kimsenin cezasını içerde vermeyip de Sayın Orhan Alimoğluna seçilmişleri cezalandırma yönüne gidilmesine karşı idim.

       Yeminle söylüyorum o gün eleştirdiğim insanlarla hiçbir kişisel problemim yada talebim yoktu. Sadece oradaki yanlışlara itirazım vardı. Ama onlar beni taraf zannettiler, eğer taraf olmam gerekiyorsa arkadaşlarımdan yana taraf olmama lazımdı. İlle de taraf diyorlarsa yıllardır arkadaş olduğum insanlar beni yanlarına çekemedilerse yine yanlış ve hata onlarda. Her ne ise ben geçmişi tekrar gündeme getirmek istemiyorum. Bu güzel ahenkli çalışmanızı Allah bozdurmasın, başarılar.

      Gelelim Sayın Altınokun Meclisteki konuşmasına. Çok uzun bir konuşma yapan Vali Beyin konuşması yarı sohbet içinde oldu ama burada çok önemli konular anlatarak mesajlar verdi. İşte fark ve incelik burada. Bir kere halkın seçtiği meclis üyelerine saygı duyması ok önemli.

        “ Ben sizin denetim amiriniz değilim, denetim meclisin görevi. Aldığınız kararları denetlemem, karar alma merciği meclis, ancak ben hukuki duruma bakarım. Eğer hukuken bir yanlış varsa müdahale ederim” dedi. Bu ne demek burası yol geçen hanı değil kararları veto etmem demek gelene de geç demek değil kusura bakmayın. Hukuki anlamda çalışma yapın diyor ve hem meclise saygısını iletirken incede bir mesaj verdi. Bakın her babayiğidin bir yoğurt yiyişi var idarecilik budur.

      “ Herkes telefonumu yazsın 24 saat beni arayabilir, meclise sevk edilen konular ve talepler hangi birimden geliyorsa bu birim müdürleri meclise gelecek meclis üyelerini bilgilendirecek” derken karan bole talepler kabul edilmeyecek anlamı çıkıyor. Ben şahsen Genel sekreterde dahil meclise bundan önce gelen pek fazla daire müdürü görmedim.

       Hatta aldığım duyumlara göre de meclis valimiz tarafından tanınmadığı için, daire müdürlerine de gitmeyeceksiniz talimatı verilmişti. İşte bu konu çok önemli ve meclis üyelerinin ekseriyeti bürokrasinin içinden gelmediği için konuları bilemeyebilir. Ama onların aydınlatılması çok önemli.

       Aksaray’ın nerede ise bütün konularına çok kısa zamanda vakıf olan Sayın Valimiz Aksaray da bulunduğu sürede başarılı çalışmalara imza atacağı kanaatindeyim. Mesela il dışında da iki şantiyenin kurularak özel idarenin yol ve su gibi çalışmalarını yerinde ve zamanında yapma düşüncesi çok önemli idi. Eskil ve Ağaçören ilçesine şantiye kurarak zamanında çalışma yapılmasını hedefliyor.

      Ne diyelim bütün meclis üyeleri ile tek tek ilgilenerek onlarla hasbıhal etmesi. Ne zaman isterlerse meclise de gelerek birlikte çalışmaya hazır olduğunu söylemesi onlara şevk verdiği kanaatindeyim. İsraf etmeden kalıcı hizmetler önererek çok yararlı tavsiyelere bulundu. Hatta ben Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanımızın da bir ara meclisi ziyaret ederek çalışmalarını izleyip görüşlerini bildirmeleri Aksaray adına yararlı olur düşüncesindeyim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi