İl meclis üyeleri istifa etmeli

Yapılan 20 maddelik gündemin yazılı olduğu metne baktım 9 tanesi valilik tarafından kabul edilmeyip meclise geri iade edilen önergeler. 2012 yılı bütçesini kabul etmeyen vali bey bu sefer meclis üyelerinin çalışmaları ile ilgili kararları da iade etmiş. Demokratik bir meclisi yok sayan atanmışlara karşı meclis üyelerinin yerinde olsam topluca istifa ederim, konuda Sayın Başbakana direk iletilmiş olur.

Mecliste görüşülen maddeler üzerinde söz alan üyelerden MHP meclis üyesi Mehmet Özçiftçi çok enteresan bir laf etti; “ Sayın Başbakan seçilmişleri atanmışlara ezdirmem diyor, herhalde Aksaray’dan haberi yok. Burada bal gibi seçilmişleri hiçe sayan bir atanmış var, Sayın Başbakan görsün bu meclisin halini” dedi. İnanın bu laf bir Ak Partili seçmen olarak bana çok dokundu.

İade edilen önergelere değineceğim ama birkaç hususa da değinmeden geçemeyeceğim. Malumunuz Diyarbakır’dan sonra 2012 yılı İl Genel Meclis Bütçesinin onaylanmadığı il sadece Aksaray dır. Hala 2012 bütçesi gelip gidiyor, üçüncü ay olmuş vali bey meclisi devre dışı bırakarak bütçeyi 2011 yılı bütçesi ile üstelik 5 milyon zararla harcamaya devam ediyor.

Bu tavır yetmezmiş gibi, şimdide meclis üyelerinin Aksaray için yaptıkları tespitin giderilmesi için verdikleri önergeler doğrultusunda kabul ettikleri önergeleri ilgili daire müdürlerinin talepleri yok diye ret ederek tekrar meclise iade ediyor. Dolayısı ile Aksaray halkının seçtiği meclis üyeleri eli kolu bağlı bir şekilde mecliste tartışma yaparak dağılıyorlar. Dağılıyorlar derken meclis kararları tekrar oylayıp onay makamına gönderiyor, Sayın Vali ret edip tekrar gönderiyor.

Sayın Başbakanın seçilmişleri atanmışlara ezdirmeyiz lafı da laftan öteye gitmiyor. İhtilal döneminde bile yaşanmayan diktatörlük maalesef Aksaray da devam ediyor. Milletin seçtiği meclis üyeleri burada hiçe sayılıyor, siz kimsiniz dercesine aldıkları hiçbir karar valilik tarafından kabul görmüyor. Şimdi kendilerini karşı guruptan görenlere de sormak istiyorum, acaba bu meclisin onurunu siz kurtarmış mı oluyorsunuz? Bana göre hepiniz bu mecliste hiç sayılıyorsunuz, seçilen üye yerine konmuyorsunuz. Hiç değilse birlik olunda beraberce istifa edip meclisin onurunu kurtarın.

İnanın ben sizin yerinizde olsam varlığı ile yokluğu belirsiz hale getirilmiş mecliste üyeleri derhal istifa edip topluca bir deklarasyon yayınlayarak, “ ey ahali biz çalışmak istiyoruz ama atanmışlar bizi iç darbe ile çalıştırmıyor” diyerek açıklama yapıp Sayın Başbakana seslerinizi duyurmalısınız. Milletvekillerimize de buradan sesleniyorum, birlikte hareket ederek bu işi çözmeliler. Aksaraylılar sizlerden çözüm bekliyor ve birlikte hareket bekliyor. Birkaç meclis üyesine kızıp dargın olabilirsiniz.

Ama 28 Şubat iç darbesinin bile hesabını soran Ak Parti hükümetinin atanmışları seçilmişleri hareketsiz hale getiriyorsa bunda bir yanlışlık var. Bana göre bu resmen bir iç darbedir, kızmak ayrı çözüm bulmak ayrı, sayı vekiller bu yanlışlığı önlemezseniz sizin için bir ayıp ve yüz karası olur.

Meclisi etkisiz hale getirmek için kararlar ret edildiği gibi, bu konularla ilgili müdürler meclise gönderilmiyor. Gönderilen müdürler ise idare ile ters durumda olanlardır. Okul müdürlerine sakın ha eksiklik veya talep yazısı göndermeyin, sorulunca da eksiğimiz yok deyin baskısı yapılıyor.

Sayın Vali beyinde bizzat gördüğü, burada bu çocuklar eğitim görür mü dediği Sağlık kasabası ana sınıfı öğrencilerine derslik yapılmasının ret edildiği yer ise, Tamamen sağlıksız Belediye binası içinde tuvaleti ve havalandırması bile yetersiz yerde eğitim görüyorlar. Okulun bünyesinde anasınıfı dersliği yok, ama ihtiyaç yok diye ret ediliyor, ben burasını bizzat gidip gördüm gidip herkes görebilir.

Kılıçaslan orta öğretim okulunun tuvalet ve genel bakımının ret edilmesi. O sağlıksız ve bakıma ihtiyaç duyulan tuvaleti Aksaraylıların çocukları kullanıyor. Yine bazı köylerin içme suyu depoları ile ilgili tamirat ve depo yapımı ret ediliyor, su deposu ihtiyacı olmasa muhtar talepte bulunur mu?

Bu kör dövüşün bitmeyeceğine göre, kendilerini seçilmiş meclis üyesi yerine koymayan atanmışlara karşı istifa ederek onurlarını kurtarmalılar. Bir deklarasyonla da konuyu Sayın Başbakana duyurmalılar. Yoksa hiçbir dönem Aksaray bu kadar kör dövüşe sahne olup zarar görmemişti.

Bu yazı toplam 2044 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum