Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

İmam Hatip Okulları Düşmanlığı

İmam Hatip Okulları Düşmanlığı

        22. 04. 2012 Pazar günü Kültür Merkezinde Aksaray Belediyesi ile işbirliği halinde Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Merkez Anadolu Liseleri “ İstiklal Marşı İstikbal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” isimli bir panel düzenlendi. Panele Sayın Vali Alimoğlu, Belediye Başkanı Palta, Emniyet Müdürü Şahin, bürokrasi ile İmam Hatip Lisesi mezunları yanında bir kısım öğrenciler katıldı.

       Panelde konuşmacı olarak Prof. Dr. Hasan Akay, Prof. Dr. M. Fatih Andı ve Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Yorulmaz katıldılar. Yorulmaz hocam panelin en can alıcı konuşmasını yaparak İmam Hatip Liselerinin ayakta durmasını Celal hoca diye adsız kahramandan bahsetti. Bu tür konuşmalarda dolaylı anlatım yerine direk anlatımı seviyorum. Kaleye topu direk vuracaksın, Müslüman’a geçmişte vuranlar dolaylı değil direk vurdular. Andı ve Yorulmaz harika idiler.

       İstiklal marşının nasıl yazıldığını ve merhumun neleri anlattığını bilmeyen yoktur. Bu konferans da Gerek konuşan konuşmacılar, Belediye Başkanı Nevzat Bey ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Ahmet Alkan güzel konuşmalar yaptılar. Ben burada biraz konuşmalara değil de İmam Hatip Liseleri konusuna değineceğim. Konuşmacı Yorulmazın anlattıkları gerçekten dikkate şayandı.

       CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Ak Partinin Eğitimi 4+4+4 çıkarması için yaptığı kanun teklifi itirazlarında İmam Hatip Liselerini kendilerinin açtığını ve partisinin bu okullara karşı olmadığını söyledi. Evet, bu doğru konuşmacı Yorulmazında Celal hoca anlatımından anlaşılmaktadır. Devrimler sonucu dindar olan toplumun gazını almak için birkaç İmam Hatip Liseleri açılır. Daha sonra bu okullar İmam Hatip Okulu şekline dönüştürülür. Lisesi olmayan bir okulun öğrencisi de olmayacağı için bu okulun kapanması rahat olur düşüncesi ile hareket edilir. Bu duruma gidilirken Merhum Menderes Hükümeti iş başına gelince bu okullarımız 1951-1952 yıllarında tekrar açılır.

       28 Şubat sürecinin âmâcıda zaten bu okullara öğrenci gitmesinde kapansındı. Nerede ise bu duruma getirilmişti ve insanlar çocuklarının fişlenmesinden korktukları için bu okullara çocuklarını göndermemeye başlamışlardı. Bende bir İmam Hatipliyim, İmam Hatip Liselerinden mezun olan öğrencilerin ekseriyetinin yüksek okulları kazanması din karşıtlarını endişelendirmişti. Aslında bunu her zaman söyledim, dışarıdan din eğitimi almayan mezunlarımızın zaten imamlık yapacak durumları söz konusu değildir. Birde bu okulların orta kısmını kapatırsanız camilerin kapısına kilit vurursunuz.

        Bir dönem Lise mezunu gençler İlahiyat Fakültelerinde okudular. Lise mezunlarının bu okullara girmesini sağlamanın âmâcıda din karşıtı dini bilen insanlar yetiştirmekti. Kısmen bunda Muaffak oldular, bunun numunelerini zaman zaman televizyonlara çıkarak dini bozmaya çalışan İlahiyat kökenli Profesörlerdir, araştırın bunların nerede ise ekseriyeti liseden sonra ilahiyata gitme.

       Ne güzel bir karar ki, 4+4+4 geldi de her dalda meslek sahipleri işinin erbabı olsun diyerek değişiklik yapıldı. İmam Hatip Liselerinin de Orta kısmı yeniden açılmış oldu. Ak Parti Hükümetinin bu güzel çalışma ve başarısı takdire şayandır. Bakın size İmam Hatip Liselerini biz açtık diyen düşüncenin devamı olan ve Babamla aynı okulda okuyan Öğretmenin İmam Hatip Lisesi düşmanlığına.

        Rahmetli babam İvriz Öğretmen Okulu mezunu, bizim köyde eğitmenlik yapar. Atatürk ilke ve inkılâplarına çok bağlı ve fötr şapkasını kafasından hiç çıkarmayan bir CHP’li Eski Milli Eğitim Bakanlarından Mustafa Üstündağ babamı evimizde ziyaret eden birisi. Ama babam bu arada iyi birde Müslüman ve beş vakit namazını kılan dinine bağlı birisi. Ağabeyimi ve beni hafız yapan bir baba, ben daha sonra biraz Arapça okuduktan sonra İmam Hatip Lisesine gittim.

       Babam bir gün okullar açılıyor bana üst baş alıyor, çarşıda Demirci Kasabamızdan babamla beraber bizim köyde çalışan sosyal demokrat Kuddüsi Baylan hocayla karşılaştı. Babama sordu; “ Erdoğan’ı hangi okulda okutuyorsun” dedi. Babamda; “ İmam Hatip Lisesinde” dedi. Babama dönerek, “ bizim tüzük de bu var mı? Biz bu okulları kapatmaya çalışıyoruz sen elinle başımıza bela yetiştiriyorsun” dedi. Babam da, “ bizim tüzük bu ise ben bugünden itibaren CHP’yi bırakıyorum benle merhabayı kes hoca” dedi. Babam o günden sonra CHP bırakıp MSP’li ( Erbakancı) olmuştu.

       Biz bu okulları açtık diyenlerin kulakları çınlasın, bu okullara yeniden hayat veren Ak Parti hükümetine de bir İmam Hatipli olarak şükranlarımı sunuyorum. Bu geceye katkı yapıp düzenleyen Sayın Başkan Palta’ya, Eskil Belediye Başkanı Alçay’a ve her iki okulun idarecilerine teşekkür ederim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Erdoğan Kaya Arşivi