Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Kalkınmada KOP yol haritası olmalı

Kalkınmada KOP yol haritası olmalı

Toplantı Konya, Aksaray. Karaman ve Niğde illerini kapsıyordu. Toplantıya dört ilin idarecileri ve siyasileri katıldı. İlimiz içinde bu toplantı çok önem arz ediyordu.

Pazar günü toplantıya Milletvekilimiz Sayın Ali Rıza Alaboyun ile beraber gittim, Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Palta ile arka arkaya yola çıktık. Yolda giderken elbette konu kalkınma projesi ile ilgili idi. Türkiye’nin toprak olarak en büyük arazisine sahip olan Konya ovasının bulunduğu gurupta idik. Bu gurubun içinde arazi bakımından en genişaraziye Konya dan sonra Aksaray sahipti.

Sayın Alaboyun seçildiği günden bu güne vahşi sulamaya karşı olduğunu ve çöl bölgesini ne zaman gezse vahşi sulamadan vazgeçilmesini söylediğini söyledi. Ancak bu durum daha yeni yeni anlaşılmaya başlandığını söyledi. Bu konu ile sohbetimiz devam ederken otelin önüne vardık.

Baktım sadece biz varız zannediyordum, Sayın Valimiz burada, ama valimiz konusu bu toplantıyı ilgilendiren herkesi buraya getirmiş. ATSO Başkanı Ali Öztürk, Ziraat odası Başkanı Emin Koçak, Rektörümüz Mustafa Acar, Genel Sekreterimiz ve bazı daire müdürleri burada idi.

Toplantıya dört ilin yetkilileri de katılmıştı,toplantıya Dışişleri Bakanımız Sayın Davutoğlu Başkanlık etti. Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz aynı zamanda Bingöl Milletvekili olması nedeni ile 8 polisimizin şehit olması nedeniyle buraya katılmaları sonucu kendilerini Müsteşarı temsil etti. Tarım Bakanlığını da müsteşar temsil ettiler.

Toplantıda bir konuşma yapan Davutoğlu bu birliğin önemini vurguladı. Tam çalışmaya geçilmesi ile bu bölgelerdeki göçün duracağını ve çiftçilerimizin refaha kavuşacağını söyledi. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam ederek gece geç saate kadar devam etti.

Toplantı çıkışında birer açıklama yapan Milletvekili Sayın Alaboyun ve Başkan Palta şunları söyledi:

Alaboyun: : “ bu toplantı aslında bir istişare toplantısı idi. Burada görüşler anlatıldı bu görüşler doğrultusunda hareket edilecek. Yararlı bir toplantı oldu, bu projeden Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde yararlanacak ilimiz içinde güzel bir çalışma oldu. Bu çalışma hayata geçtiğinde Aksaray’ın yaşam standartları yükselecek” dedi.

Palta: “ güzel bir çalışma oldu, Aksaray’la ilgili problemler dile getirildi. Burada içme suyu ile ilgili konuda dile getirilerek Niğde Ecemiş Çayının Aksaray ve Niğde ile birlikte değerlendirilmesini Sayın Bakanımıza ileterek talepte bulunduk. Burada dile getirilen konuların hemen hayata geçirilmesi zor, ama bunların bir eylem planıiçerisinde değerlendirilmesini diliyorum, yararlı bir toplantı olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Geçmişte buraya fazla üye veremeyişimiz ve yeterli proje ile gidemememiz nedeniyle arazi ve tarım alanıolarak Karamandan daha fazla büyük olmamıza rağmen yeterli desteği karaman kadar alamamışız. Ümit ediyorum ki, Sayın Valimiz Altınok bu dönem resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarına alanları ile yeterli projeler hazırlatarak daha çok yararlanmamızı sağlarlar.

Vahşi sulamayı önleyecek ve tarımdan daha çok verim alacağımız projeler hayata geçer. Mesela Milletvekilimiz Sayın Ali Rıza Alaboynun Kızılırmak havzasından bu bölgenin sulanması için getirdiği öneri gayet olumlu karşılanmıştır. Neden Azerbaycan dan doğalgazı buraya kadar getiriyoruz da suyu getiremiyoruz, fevkalade güzel bir öneri ve gerçekleştirilecek teklifti.

Ümit ediyorum ki bu kurum çöl bölgemizi daha verimli hale getirerek kalkınmada öncelik ederek göçte önlenmiş olacaktır. Sayın valimizin bunu yapacağına inanıyorum, Ankara’da Milletvekillerimizi Aksaray için koşturacaklardır. Toplantıya Aksaray’ın iştiraki fevkalade idi, buradaki öneri ve projeler hayata geçirildiğinde bölgenin tarımda ilerlemesi için KOP’ da çiftçinin yol haritası olmasını diliyorum.

ÜZÜNTÜ:Bu satırları kaleme aldığım saatlerde Bingöl ve Muş karayolunda terör odaklarının menfur saldırısını öğrendim 9 askerimiz şehit olmuştu ve çok üzüldüm. Ben bu yoldan birkaç yıl önce birkaç defa özel aracımla geçtim. Bu illerin merkezinde kesinlikle PKK taraftarı yok, gece saat 24 00 ve daha geç saatlere kadar oturabilirsiniz. Ben bu saatte Aksaray’da her yer kapalıdediğimde merkezde PKK yok dört çapulcu lafını bu illerin insanlarından duydum.

Zaten silahsız sevkiyat halindeki askerimize saldıran hainler sabırları taşırmaktadır. Son çırpınışlarınıyaşıyorlar meclisteki yandaşları da uzlaşmadan bahsederek Sayın Başbakana çağrıda bulunmaya başladı. Sabırları zorlamasınlar. Cenabı haktan şehitlerimizin yakınlarına ve ülkemize Başsağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimize de acilşifalar diliyorum. Vatani görevini yapan asker ve görevli polislerimize de huzur ve rahat bir görev diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi