Kına yakacak değilim

 Cuma gecesi internet üzerinden duyurulan tek kişilik bir tayin sabah nasıl oldu da çarşıya yayılarak Sayın Başbakan valimizle görüşerek “seni özel olarak istiyorum Hakkâri de barış ve kardeşliği sağla” dediği esnafların bazılarına emniyet biriminden maraba ettikleri polisler söylemiş.

Efendim takıldığım bir husus, Sayın Başbakanımızla yapılan iki kişi arasındaki konuşma nasıl odluda birkaç saat içinde kamuoyuna fısıldandı çok merak ettim. Hala merakımı gideremedim araştırıyorum doğruluk kaynağı nedir diye. Umarım öyle olur, Hakkâri de barış ve kardeşliği tahsis eder, bölgede sükûnete erer. Orada da Aksaray’daki gibi Ak Parti içinde taraf olup ilin önünü tıkamaz.

Sayın valimizi en çok eleştirenlerden birisiyim, nedeni şahsi değil şahsi olduğunu söyleyenler bile oldu. İl genel Meclisi seçimi ve bütçe oylanması esnasındaki tutumunu sürekli eleştirdim. Gidene kadar Mecliste sular durulduğu halde bazı kararları hala imzalamadığını biliyorum. Bu demokrasiyi seçilmişler tarafından vurulan bir darbe olduğunu hala söylüyorum.

Bir diğer husus ise seçilmiş kasaba Belediye Başkanlarını aylarca bekleterek randevu vermediğini biliyorum. Sadece muhalefet Belediyelerine değil iktidar Belediye Başkanlarına bile uzun zaman randevu istemelerine rağmen randevu vermediğini gittiğim bölgelerde Başkanlar bana anlatmıştır. Makamına anlaştığı veya çok fazla el ayak ovalayanların dışında pek insan kabul etmediğini de biliyorum. Makamında “insanları kabul etmiyorsun da okey mi oynuyorsun” diye yazan arkadaşlar sonradan özür dileyip dost oldular onları da kabul ediyordu.

Ben zatıâlilerini sadece ilimize geldiklerinde arkadaşlarımızla beraber hoş geldin ziyaretine gitmiştim. Birde bir başka konuyu görüşmek için randevu istedim üç ay bekledim beni yakinen tanımadığı halde randevu vermedi. 5 dakika olsun insanları adam yerine koyup dinlese taleplerini yine kabul etmeyebilir hiç tenezzül etmemesi nedeni ile bende beni adam yerine koymayan bir idarecinin makamına zorunlu işim olsa da çıkmayacağım dedim ve bugüne kadar o koridorları hiç çıkmadım, onlar gitti bu koridorlar yine bize kaldı.

Ben şahsen zorunlu bir işim olmadığı sürece ne Valiliğin, ne Belediye Başkanlığının, ne Emniyet Müdürlüğünün, ne rektörün ve nede diğer kurumların kapısını çalarak meşgul etmem. Çalıştığım kurum olan Belediye Başkanı Sayın Nevzat Palta’nın emekli olalı 3 yıl oldu bir sefer gazeteci arkadaşımla Aksaray’la ilgili bir konuyu görüşmek üzere bir sefer makamına çıktım. Görüşmelerim tamamen Belediye dışında olmuştur, birilerinin anlattığı gibi Başkanın makamına gitmeyen beni kovdurduğu gibi, her salatalık gösterenin arkasın tuz alıp kopmam. Her taş yerinde ağırdır.

Sayın valimiz kamuoyu ile çok yakın ve halkın içerisine pek çıkan birisi değil. Hatta sivil toplum kuruluşları ve resmi kurumların etkinliklerine de fazla katılan bir idareci kimliği sergileyemedi. Ha şunu güzel yaptı Sakarya menşeli aldığı kitapları bolca okullara dağıttı. Köylere kilitli taşı bol döşettiği söyleniyor, bu zaten hükümetimizin genel politikasıdır. Zaten Sayın Başbakan nüfusu iki bibinin altına düşen kasabaları köye dönüştürme talebi ise hizmet yapılmayan bu kasabalar köy olsunda hizmet görsün düşüncesi yatmaktadır. Bu taş, içme suyu ve altyapı hükümetin genel politikasıdır.

Kütüphane açıldığı konuşuluyor, bunu ben daha öncede yazdım, acaba bu kütüphaneye Aksaray da adam veya memur bulunamadı mı da Nevşehir’den emekli olmuş bir kişi buraya getirilip işe başlatılmıştı. Ben sadece bunun o arkadaşa yer açmak için yapıldığını düşünüyorum. Bunun dışında Aksaray’ın ufkunun açılması için hangi yatırımlar Aksaray’a getirilmiştir? Ne gibi çalışmaların altına imza atılmıştır bunu merak ediyorum. Gelen yatırımlar kaçmış, yapılacak Yazıcıların okulu kalmıştır. Bunun gibi birçok hizmetler engellenmiştir.

Sayın Valimiz yanlış yönlendirilerek devletin tepesi ile kavgalı hale getirilmiştir. Dolayısı ile taraf olması nedeni ile Aksaray’ın bir üç yılı heba olmuştur. Bazı kesimle özel ilişkiler nedeni ile samimi olması ile üzülenler olabilir, ama ben niye yalan söyleyeyim hiç üzülmedim. Umarım gittiği yerde yanlış yönlendirilmez, halkın içine iner Hakkâri’yi sükûnete erdirir. Gidiyor diye elime kına yakacak değilim, gönlüm isterdi ki bütün Aksaray Sayın valimizi Miting gibi kalabalıkla uğurlasın. Bu tek kişilik tayini başarı mükâfatı gibi görmüyorum, başarıyla ödüllendirilen valilerin nereye gittiği malum.

Bu yazı toplam 2177 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum