Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Kültür abidemiz muhafaza ediliyor

Kültür abidemiz muhafaza ediliyor

 Cumartesi günü de Sayın Valimiz Selami Altınok bu beraberliğe katılarak sohbet edip incelemelerde bulundular. En son Kültür evi ziyareti ile noktalanan beraberlik de mutlu ayrıldığımı söyleyebilirim. Nedenine gelince kültür evi uzun zamandır bakımsız olduğu gibi arka bahçe kısmı da sanki çöplük gibi bir durumda idi, buralar temizlenmiş çok sevindim.
Cuma günü Müsiad’ın konferansı vardı, ben konferans dan geç haberim oldu. Sosyal etkinliklerde en büyük zayıf tarafımız etkinliği geniş kitlelere duyuramayışımız. Ben konferansın yarısında ancak katıldım ama başlangıçta da kaçırdığım önemli konular olmuş. Başından dinleme imkânım olsa idi konuyla alakalı bir yazı yazmak isterdim.
Milletvekili İlknur İnceöz Ak Parti İlçe Başkanı Haluk Yazgı ile önce Özel idare Genel sekreterliğine atanan Ramazan Altındal’ı sonrada Sosyal Hizmetler il müdürlüğünü ziyaret ederek hem hayırlı olsun hem de karşılıklı fikir alışverişlerinde bulundular. 
Ziyaretten sonra ertesi günü Sayın Milletvekili İlknur İnceöz, Vali Selami Altınok, Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, Özel İdare Genel Sekreteri Ramazan Altındal ve Ak Parti Merkez İlçe Teşkilatından Yılmaz İlhan ile Ahmet Durmuş Sönmez ile beraber Yeni Aksaray Gazetesi tesislerini gezerek bilgi aldılar.
Ziyaret öğle saatine denk geldiği için öğle yemeği ikramından sonra yerli meyvelerimizden ikram etmemek olmazdı. Buradaki sohbetten sonra kulakları çınlasın Sayın Sebati Buyuran zamanında düzenlenen ve kültürümüzü yaşatan kültür evi eski Vilayet konağı içine düzenlenmişti. Birlikte Kültür evine geçtik.
Kültür evini ilk defa gezen Milletvekili İnceöz geçmişi yaşamanın çok güzel olduğunu ve eskilerden gördüklerini ve bildikleri ata ecdadı malzemeleri inceledi. Hatta bilmedikleri ile ilgilide bilgiler alarak resimlerini çekti.
Bundan on ay öncesi idi bir misafirimi gezdirmeye götürdüğüm kültür evinde sadece bir bekçi bulunuyordu. Bakımsız ve örümceklenmiş halini görmek beni üzmüştü. Hatta arka bahçe kısmına bakmak isteyen misafirimden inanın utanmıştım. Burası sanki bir çöplük gibi eline geçen her şey atılmış ve bakımsız bir vaziyet de idi.
Kültür evinin kuruluşundaki çalışmaları yakından biliyorum. Köy köy gezilip malzemeler toplanmış, birçok insan evlerindeki eski eşyaları buraya vererek bir eski eşya müzesi haline getirildi. İnsan buraya girince hem ecdadımızı hem de kültürümüzü hatırlıyor. Çünkü yeni nesil için burası gezip görmek çok önemli.
Sayın valimiz Selami Altınok burasını gezip bakımsız halini görünce hemen müdahale ederek buraya yeni personel ve sorumlu görevlendirerek yeniden ele alıyor. Bakımı yapılarak temizlenmiş pırıl pırıl bir hale gelmiş.
Bazı eşyalar yeniden organize edilerek yerleri değişmiş. Arkadaki bahçede bulunan yaramaz eşyalar çıkartılarak yeniden organize edilmiş. Bahçe genişleyerek yeşillendirilmiş, hem de genişleyerek ferah bir hale getirilmiş.
Vali Bey Ramazan bayramının burada kutlanması için çalışma yaptığını söyledi. Az ilde rastlanacak bu kültür evini yaşatılmasını ve emeği geçenlere teşekkür etti. Binanın yapılışı ve eski valilerimizin burada kalmasına imrendi. Bir ara “boş olsa idi burada oturmak istedim” dedi.
Aksaray da yaşayıp da çok insanımızın bu kültür evini gördüğünü zannetmiyorum. Ben burasını bir ara televizyona çekerek yarım saat görüntüsünü vermiştim. Görenler buraya gelip yerinde görmüşler. Aslında eski malzeme ve ecdadımızın kullandığı bu eski eşyaların görmemiz lazım. Hele yeni nesil bunları mutlaka görmeliler nereden nereye geldiğimize tanıklık yapmalılar.
Bayramlaşmanın burada yapılması da çok güzel bir düşünce. Hiç değilse burasını hiç görmemiş olanlar görme imkânı bulurlar. Sayın valimizin de kültür evi ile ilgili duyarlılığına teşekkür ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi