Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

MHP Aksaray'da Doktorlara Emanet

MHP Aksaray'da Doktorlara Emanet

 
Yapılan kongreye Dr. Ali Er tek liste ile girdi. Kısa bir süre önce istifa eden Sayın Cavit Çıtak’ın yerine genel merkezce atanan Er bu sefer seçimle başkan olmuş oldu. Seçimin yapıldığı Kültür merkezi ufak tefek boşluklar olsa da genel olarak salon dolmuştu.
Burada dikkatimi çeken konuşmalar içinde en çok alkışı alan İl Başkanı Dr. Rıfkı Karabatak oldu. Konuşmalara döneceğim, ama şunu diyebilirim ki, Aksaray da MHP doktorlara emanet gibi görünüyor. Merkez ilçe Başkanlığı seçiminden sonra il kongresi yapılacak, büyük bir ihtimalle bu seçimde de tek liste ile seçime gidilerek Dr. Rıfkı Karabatak tekrar İl Başkanı olacak.
Partinin başına Doktorların geldiği bir dönemde bakalım partide hastalık olacak mı? Ya da hastalık bulaşmadan bundan sonraki süreci nasıl götürecekler bunu hep birlikte göreceğiz. Bunun en güzel örneğini de önümüzdeki ilk Mahalli seçimlerde görmemiz mümkün olacak. Yalnız gördüğüm kadarı ile tespit edilemeyen içten içe çok ufak da olsa bir hastalık söz konusu. Umarım bunu seçim sonrası bir tahlille tespit eder tedavisine başlarlar.
Kongrede çok fazla söz alan olmadı, genelde genel merkezden gelen genel sekreter yardımcısı Sayın Abbas Bozyel konuşma yaptı. Belediye meclis üyesi AV. Ayhan Erel de güzel konuşma yaparak genelde hükümet icraatlarını eleştirdi. Bunu zaten Genel Sekreter yardımcısı Abbas Bey dile getirdi. Bir meclis üyesi olarak ben kendilerinden ilin sorunları ve meseleleri üzerine konuşma yapmasını beklerdim. Konuşmalarda KKTC eski Cumhurbaşkanına sahip çıkılması da dikkatlerden kaçmadı.
Kürşat Bey de aynı şekilde sürekli ülke meseleleri üzerine konuşuyor. Bir televizyon programı sonrası bunu kendisine söylemiştim. Mahalli bölgelerde yapılan seçim ve toplantılarda mahalli idareciler o bölgelerin sorunlarına eğilmeliler. Ankara politikası ve konuşmaları mahalli bölge insanlarını kesmez. Zaten bu tür konuşmaları zaten Genel Başkan ve diğer idareciler günlük Ankara’da gündeme getiriyor. Televizyonlarda her gün izliyoruz, aynı şeyler yerine bölge meseleleri bizim için çok önemli. Muhalefet bunları daha çok dile getirmeli.
Aksaray meselelerini ve problemlerini dile getirmezseniz bunlardan uzaksınız şeklinde anlaşılır. Yâda ben bir gazeteci olarak Aksaray da her şey güllük gülistanlık demektir ki, eleştirecek bir şey bulunamıyor diye anlarım.
Bu sadece MHP ile ilgili değil genel olarak bütün siyasi partilerin salon konuşmaları ve basın bildirilerinde Türkiye politikası gündeme geliyor. Hâlbuki yerel siyasetçiler daha çok yerel konulara değinmeli. Yerel konulara değinmeyen siyasiler yerel konulara uzak demektir. Bana bazı dostlar soruyor neden genel konulara değinmiyorsun derler. Ben yerelde yazıyorsam yerelde yaşayan insanların problemlerini dile getirmeliyim. Ulusal basında yazsam bu soruyu anlarım, ama yerelde siyaset yapanlarda konuşmalarının %70 yerele ayırmalılar. Ben bütün yazılarımı olağan bir durum olmadığı sürece yerel konulara ayırmaya çalışıyorum ve malzeme de buluyorum. Siyasilerin daha çok malzeme bulabilecekleri kanaatindeyim. Yerel konular yerelde yaşayanları daha çok heyecanlandırır.
Bu benim âcizane bir öz eleştirim, bu sözlerim bütün muhalefet partilerini kapsamalı. Kendisini çocukluğundan bu yana tanıdığım Dr. Rıfkı beye de bunu bir süre önce söyledim. Tabii ki partiler büyüdükçe iç meseleleri fazlaşır, zannediyorum ki bunlarla mücadele etmekten fazla önüne bakamadığı kanaatindeyim. Yalnız burada dün kendisini farklı şekillerde MHP içinde bulup yer almış bazı siyasileri ve başkanları salonda görememek kafamı karıştırdı. Bundan dolayı da Rıfkı Beyin işinin bir hayli zor olduğu kanaatindeyim. Ama kişilere kırgınlık parti kırgınlığı getiriyorsa buda yanlıştır. Ben olmazsam tufan düşüncesi ise birçok siyasinin sonu olmuştur. Benim bildiğim bu bütün siyasi partiler için geçerli parti içi kavga olu rama küskünlük olmaz. Demokratik anlayış ve siyaset bunu gerektirir.
Olgunluk içinde geçen İlçe kongresi zaten tek liste ile girilmesi nedeni ile sakin geçti. Yaptığım özeleştiri ise bir tarafa yazılsın, bunu yazmayabilirdim de. Yazmazsan yine unutuluyor ve gerekli düzeltmeler yapılmıyor. Dr Ali Er dostuma da ve yönetim kuruluna yeni görevlerin de başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi