Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

MHP’de kucaklaşmalı yarış

MHP’de kucaklaşmalı yarış

Adaylık açıklamasına gazetecilerin yanında İl Başkanı Dr. Rıfkı Karabatak ve İlçe Başkanı Dr. Ali Er’de hazır bulundular. Hatta İl Başkanı Karabatak birde konuşma yaptı. Daha sonra yemeğe geçildi, yemekte de karşılıklı sohbetler yapıldı.

Bir gün önceden gazeteci arkadaşım Ahmet Erbaş bana, “ yarın Erel’in basın toplantısına beraber gidelim ne olur olmaz” esprisi yaparak anlaştık. Sabahta beraber parti binasına giderken Erbaşa. “ hadi ben yırtarımda sen ne yapacaksın, zaman zaman eleştirdiğin parti binasına çıkıyorsun. Beni biliyorsun yanlış gördüğümde herkesi eleştiriyorum” diye yolda sohbet ederek parti binasına çıktık.

Niye yalan söyleyeyim bunu yemekte parti yetkililerine de söyledim. Oturmaya sandalye falan bulabilecek miyiz, olur’ya Ayhan Beye adaylık açıklaması yaptırmazlar, bizi de merdivenden kovar falan ederler diye düşünmüştüm. Ne düşündüğüm oldu nede sandalye bulup bulamama yaşadık. Parti binasına çıktığımızda bazı gazeteci arkadaşlarımız bizden önce gelmişlerdi, bizde bir masaya oturduk. Hoşbeşten sonra Ayhan Bey geldi hepimizle toka yaptıktan sonra bir baktım İl Başkanı Rıfkı Bey geldi ardından İlçe Başkanı Ali Er girdi. Ben zannettim ki her ikisi de beraber adaylık açıklayacaklar.

Meğerse AV. Ayhan Erel’in adaylık açıklamasında her iki başkanda yanında olmak istemişti. İnanırmısınız böyle bir tabloyu ilk defa görüyorum, çünkü bu tür yarışlarda kavga gürültü kesinlikle eksik olmazdı. Gayet güler yüz başarı dilemeler ve yan yana oturup kucaklaşmaları ilk defa gördüm.

Hatta bir ara yer konusu uygundu uygun değildi meselesi geçince, bazı arkadaşlar il başkanının odasında yapılsa olur deyince Rıfkı Bey, “ şimdiden koltuğa oturmak yok kazansın öyle” esprisini yaptı. Daha sonra basın toplantısına geçildi, ilk konuşmayı İl Başkanı Karabatak yaparak Erel’ kutlarken konuşmasında altı çizilecek cümleler şunlardı; “ bizde kırgınlık küskünlük yok, eğer Ayhan Bey kazanırsa bir nefer olarak yanında çalışmaya devam ederim. Kendisinin de bu şekilde düşündüğüne inanıyorum, ben bu görevde olduğum sürede herkese kapı açık olacak ve herkes kucaklanacak” dedi.

Bu konuşmalar zaten yetti, bana göre Rıfkı Bey seçime bir sıfır önde başlamıştı. Ayhan Bey uzun yıllar tanıdığım bir arkadaş, kendisi dürüst ve medeni cesareti olan bir insan. Kendisine her ne kadar Osman Ertuğrul’un adayı dense de, mevcut yönetime karşı aday olmak bile çok cesaret isteyen bir yürekliliktir. Ben bu cesaretinden dolayı Ayhan Beyi tebrik ediyorum.

Ayhan Bey her ne kadar kamuoyunda falanların adayı olarak lanse esilse de, gördüğüm kadarı ile bütün MHP toplantı ve çalışmalarında görünen bir partili ve Belediye Meclis üyesidir.

Basın toplantısında konuşurken; “ bana bu görev verilirse partimi daha yukarılara çıkarmak için gayret edeceğim. MHP bayrağını en iyi şekilde taşımak için bu göreve talip oldum, eğer seçilemezsem İl Başkanımızın dediği gibi bende seçimden sonra seçileni tebrik edip kucaklayarak partime hizmete devam edeceğim” dedi.

Bu karşılıklı jest ve beraberlik belki de ilk defa yaşanıyordu. Böyle bir demokratik yarışı ilk defa görmemiz ve Erbaşa bile yakın ilgi göstermeleri bir değişimin bir hoşgörünün partide hâkim olduğunu görmekteyiz. Yemekte ne sorarsak soralım Rıfkı Bey her soruya kızmadan gülerek cevaplar verdi.

Henüz seçim tarihi belli değil, ancak erken çıkan yol alır misali üç adayın seçimde yarışacağı yada iki adaya düşeceği konuşuluyor. Tek listeli seçimlerde biz gazetecilere malzeme çıkmadığı içinde pek sevmeyiz çünkü bize bol malzeme lazım. Malzeme derken bu malzeme iyi yönde olsun kırıp dökmeden insanlar görüşünü açıklasın. Tıpkı bu adaylık açıklamasın da olduğu gibi.

Kısacası şunu söylememde bir mahsur yok, ne kadar aday olursa olsun MHP’de seçimin fovarisi mevcut İl Başkanı Rıfkı Karabatak. Mevcut İl Başkanı olacaksın tek liste ile ilçe seçimine gideceksin delegeyi sen yazacaksın, buna rağmen seçimi kaybedeceksin buna enayi derim. Çünkü Rıfkı Beyin hedefinin büyük olduğunu biliyorum. Tüm bu artıların mevcut yönetimden yana olduğunu bilerek medeni cesaret göstererek aday olan sevgili dostum AV. Ayhan EREL Beyi de medeni cesaretinden dolayı tebrik ediyor başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi