Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Milli Eğitim koridorlarında heyecan

Milli Eğitim koridorlarında heyecan

Çarşamba günü bir işimden dolayı Milli Eğitim Müdürlüğümüze gitmiştim. Aslında maksadım yeni Müdür Hanım Lütfiye Deneri hanımı ziyaret amacım da yoktu. Ama mecburen kısada olsa kendilerini mecburen ziyaret etme durumunda kaldım, iyide etmişim güzel intibalarla ayrıldım.

Müdür hanımı daha geniş ve müsait zamanda ziyaret ederek sohbet etmek istiyordum, ama bunu saymıyorum. İşleri biraz hafiflesin kendisini tekrar ziyaret edeceğim. Çünkü Aksaray da Eğitim ile ilgili en çok yazı yazan ve Televizyonda program ve yorumlar yapan birisiyim. Kulakları çınlasın eski Müdür İbrahim Bey ile de bire birçok konuştum, kendisi ile şahsi bir problemim yoktu. Hatta güzel bir sevdiğim yanı ne yazarsan yaz küsmez ya da belli etmezdi, onunda kendisine göre haklı yanları vardı.

Derdimiz ilimizde eğitimin seviyesinin yükselmesi. Bu nedenle bir veli olarak bir mazeretimi iletmek üzere Gittiğim Milli Eğitim Müdürlüğünde Sayın Müdür hanımla görüşme imkânı bularak bir süre sohbet etmiş oldum. Milletvekilimiz Ali Rıza Beyin tabiri ile cevval bir hanımefendi.

Bugüne kadar herhangi bir makamda bulunmamasına rağmen, bürokratik bir terbiye ve duruş gördüm desem yalan olmaz. Bu düşüncemi bazı arkadaşlarımla da paylaştım, kendilerine de koltuğa yakıştığını söylerken, umarım eğitimi de düzlüğe çıkararak belli yere getirir, buna da inanıyorum.

Kendisi gelmeden önce yazdığım bir yazıdan bahsederek sitem etti. Bende açık yüreklilikle ne düşündüğümü kendisine bire bir ilettim. Yazıma tekrar göz attım aslında incitecek bir şey de yazmamışım. Zaten Aksaraylı okurlarım da beni doğru ve açık yürekli yazılarımla tanır. Hatta kendisi hakkında çok olumlu düşünmediğimi kendisine söyledim, bunun gerekçelerini de ilettim. Sizinle de paylaşayım, bayan olan Müdür hanımın eşi ve çocukları Ankara’da hafta sonları mecburen gidecek. Aksaray’a ne kadar faydalı olabilir, ya da kadro almak için mi Aksaray’a geldi diye düşünmüştüm.

Bu düşüncelerimi yazdığım gibi kendilerine de ilettim, benim bu düşüncelerimin yanlış olduğunu ve Aksaray-ı sevdiğini, Aksaray’a da kalıcı olmak için geldiğini. İlimize de iyi hizmetler düşüncesi ile geldiğini ileterek kendisine yardımcı olmamızı söylediler. Bende hakkındaki olumsuz düşüncelerimin değiştiğini ve bu düşüncede olan bir idareciye destek olmaktan başka bir düşüncemizin olamayacağını, her başarılı hizmetini destekleyeceğimizi söyledim.

Medyatik olmadığını, koltuğa yapışmayı da sevmediğini çok iyi hizmetler vereceğini söylemesi beni ziyadesi ile memnun etmiştir. Bizim beklentimizde yaralı hizmet ve başarıdır.

Okulların yarıyıl tatilinde olması nedeni ile okul idarecileri ve öğretmenlerin yoğun ziyaret trafiği olduğunu gördüm. Hemen hatırlatayım bu arada diğer şube müdürü ve bazı personeli de ziyaret ettim. Niye yalan söyleyeyim, bu kurumda çok dostlarımın olmasına rağmen uzun zamandır bu kuruma gitmiyordum diğer arkadaşları da ziyaret etmiş bulundum.

Burada Müdür Hanım Müdüre Hanım cümlesini sevmediğini. Direk Müdür Hanım denmesini istediğini duydum, eğitim camiasına da buradan duyuralım haberleri olsun.

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim, Müdür hanım şu yoğunluğu atlattıktan sonra evini ve çocuklarını da buraya getireceğini, şu aşamada yoğun olacağı için ilerde tamamen yerleşmeyi düşündüğünü söylediler. Buda şunu gösteriyor ki, hayali düşüncelerden vazgeçin ben buraya hizmet etmek ve başarılı olmak için geldim diyor.

Sınıflarında başarılı gösteremeyip özel ders vererek başarı sağladığını sanan eğitimci arkadaşlar işiniz şimdi çok zor. Okulda başarının anahtarı öğrenci öğretmen diyalogu ve öğretmenin kendi branşındaki dersi öğrencilerine severek anlatması ve sevdirmesi. Bunu yapamayan öğretmen kesinlikle başarılı olamaz, okulların sık sık denetlenip başarı oranları gözden geçirileceğini unutmayın kendinizi ona göre ayarlayın. Eğitim camiasının işi biraz daha zorlaşacak haberiniz olsun. 2000 yıllarındaki Türkiye başarısını yakalamak zorunda olacağınız bir idareci gölgeniz haberiniz ola.

Sayın Lüfiye Deneri müdür hanıma tekrar hoş geldiniz derken başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi