Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Nerede kalmıştık

Nerede kalmıştık

      Dedim ya bayramı fırsat bilelim ve kısa bir tatil kaçamağı yapalım diye. İnanın bir insanın mesleğini icra etmemesi kadar kötü bir şey yok.  Her sabah kalktığımda bugün ne yazacaktım diye aklıma geldi, demek ki insanın mesleğini yapmaması kadar kötü bir şey yok.

       Efendim ben bayram arifesi yazılarıma ara verdim ama bayramda buradaydım. Bayramı yazılarımda değerlendiremedim, bayram arifesi yeni sebze pazarının temeli atıldı yazamadık ve somuncu Baba külliyesi bitme aşamasına gelmiş çalışmalar son safhada. İsterseniz ben bugün bayram kutlamalarını değerlendireyim, daha sonra sırasına göre devam ederiz.

       Bayramın ilk günü bir resmi, birde parti bayramlaşması vardı. Kurban bayramının birinci günü resmi bayramlaşma olmaz, çünkü herkes kurban derdi ile uğraşıyor. Zaten bayramlaşma da öyle olmuş, pek fazla katılım olmamış. Yine birinci günü MHP öğle sonu bayramlaşma yaptı, ben aslında bu bayramlaşmaya da katılmayı istiyordum, ama birinci günü olduğu için katılamadığımı belirtmek isterim.

      İkinci günü önemli olan iktidar partisi AK PARTİ bayramlaşmasına katıldım. Merdivenlerden çıkarken il başkan yardımcısı ve Belediye meclis üyesi Yakup Çay beni görünce; “ Erdoğan ağabey sert geliyorsun yine ne yazacaksın” diye takıldı. Tabi Yakup benim dostum, ama ince bir mesaj almamış değilim. Hemen şunu burada belirtmeliyim ki, yazılarımda hiçbir art niyet beslemem ve kin güderek gazetecilik yapmam.

      Her zaman diyorum ben gazeteciyim diye ot değilim, bir görüşüm var Ak Parti seçmeniyim. Bu kadar açık yürekli bir gazeteci size yetmez mi? Müsaade edin de bir seçmen olarak oy verdiğim insanların yanlışlarını da yazayım. Ben yönetim kurulu üyesi değilim ki, kol kırılır yen içinde diyebilsem.

       Geçelim bayramlaşma öncesi salon konuşmalarına, ilk önce sözü İl Başkanı Sayın Fatih yıldırıcı yaptı. Konuşmasını genel olarak Türkiye’de yaşanan gelişmelere ayırdı. Gündemdeki konulara temas etti ve hükümetin başarılı çalışmalarından bahsetti.

      İkinci olarak Milletvekili Sayın Ali Rıza Alaboyun konuştu. Alaboyun konuşmasını ağırlıklı olarak Doğu Anadolu bölgesinde yaşanan PKK olaylarına ve depremde yaşanan acılara temas etti. Bunun içinde Aksaray’ı örnek göstererek bir mozaik olduğumuzu kız alıp kız verdiğimizden bahsetti. Bunları nasıl ayırt edeceksiniz, bunun örneğini diğer yerlere de emsal göstermemiz gerektiğine değindi. Konuyu uzun uzun örnekler vererek anlattı.

      Üçüncü konuşmayı Milletvekili sayın Ruhi Açıkgöz yaptı. Ruhi beyde kısa konuşmasında PKK olayları ve depremden bahsederek iç ve dış hadiselerden örnekler verdi.

      Dördüncü konuşmayı Sayın Milletvekili İlknur İnceöz yaptı. İnceöz de Türkiye’de yaşanan gelişmelerden ve hükümetin başarılarından bahsetti.

      Beşinci konuşmayı Belediye Başkanı Sayın Nevzat Palta yaptı. Nevzat beyde en zor konuşma son konuşmacının olur diyerek başladı. Yani bana siyasi konuşma kalmadı diyerek merkez vaizi gibi bayramların manevi güzelliklerini ve sılayı rahimin ihmalinden bahsederek bayramlaşmaların yok olmaması gerektiğine değindi.

       Daha sonra merkez ilçe başkanı Haluk Yazgı konuştu ve genel konulara değindi.

       Bayramlaşmada dikkatimi çeken bir konu ise, bayramlaşmaya gelen partililerin işleri için yardım taleplerini önce Ali Rıza beye sonra İlknur hanıma ilettikleri gözlerden kaçmadı. Benimle beraber bayramlaşmaya gelen meslektaşlarımın da gözünden kaçmadığı görüldü.

      Perşembe günü o kadar çok da önemli olmadığı halde bir konu için Ankara’ya gittim, gerek Alaboyun ve gerekse İlknur hanım yakından ilgilendiler, ikisine de teşekkür ediyorum. Hele her iki vekilin danışmanları Rasih Bey ve Fatma hanıma ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum. İşlerini mükemmel takip ederek Aksaraylıları bilgilendiriyorlar Ankara’ya gelen herkesin işine koştuklarını ve ilgilendiklerini görmek beni ziyadesi ile memnun etmiştir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi