Onlar sizi bekliyor!

Aksaray Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Beyle eşleri Hasibe Yazgı İstanbul Belediyesi'ni örnek alarak ilimizde bir yardım kampanyası başlatarak güzel bir iş yaptılar. İlk öncede bu yardıma ilk desteği yaparak başlamaları fevkalade güzel. Her zaman devletin her yere yetişmesi ve yardım yapması çok zor. İlimizin hayırseverlerini de buna dahil ederek nereye yardım yapacaklarını bilmeleri kadar güzel bir durum olamaz. Tabi Belediye bunu yaparken ince eleyip sık dokuması gerektiğine de inanıyorum.

      Kampanyanın başlangıcından haberim olmadı daha sonra basından takip edebildim. Geçmişte Sosyal Yardımlaşma Vakfında da çalıştığım için biliyorum, o dönemler bu kadar destek ve yardım yoktu. Son dönemlerde bu destek eskiye nazaran kat kat artırıldı. Her ne kadar artırılsa da bazı aileler sosyal güvencesi var olduğu için geçinemese de bundan yararlanamıyor. Adam asgari ücret alıyor kirada da oturuyorsa ve bir kaçta çocuğu varsa gerçekten durumu iyi demek değildir. Bu tür ailelerde göz önünde bulundurulmalıdır, onlara da destek verilmelidir.

       Belediye Başkanı Sayın Yazgının konuyla alakalı açıklamalarını sizlerle paylaşırsam konu daha detaylı anlaşılacağı kanaatindeyim:

      “Aksaray Belediyesi olarak hayırsever vatandaşların katkıları ile yürüyecek olan yeni bir sosyal sorumluluk projesine öncülük ediyoruz. “Onlar Sizi Bekliyor” ismi verdiğimiz yardım kampanyası, evlerde kullanılmayan kıyafetlerin, ev eşyalarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması hedefliyoruz. İhtiyaç sahibi ile hayırseveri buluşturacak bu kampanyayı sizlerin aracılığı ile kamuoyu ile paylaşıyoruz.

      Toplumumuz gelenekleri ve görenekleri, güçlü aile bağları, sosyo-ekonomik imkânları ve yardımseverlik anlayışı ile yoksullukla mücadele edecek güç ve imkâna sahiptir. Yapılması gereken toplumun içindeki bu dinamiğin ortaya çıkartılması, harekete geçirilmesidir. Aksaray Belediyesi olarak amacımız; yoksullukla mücadele sürecinde etkin bir rol almak, rehberlik ve öncülük yapmak ve hayırseverlerle ihtiyaç sahiplerini buluşturmaktır. Bu çerçevede hayırsever vatandaşlarımızın desteklerini ihtiyaç sahibi ailelerimize gıdadan kıyafete, beyaz eşyadan mobilyaya, kırtasiyeden oyuncağa birçok kalemde ulaştırmak istiyoruz.

      Yardım talep eden kişi gerekli belgelerini teslim ettikten sonra belgeleri arşive alınacaktır. Sosyal İnceleme ekiplerimiz bu ailelerin sosyal durumunu incelemek üzere evini ziyaret ederek, gerekli araştırmaları yapacak Bu işlemlerin sonucunda aile için “Sosyal İnceleme Formu” dolduracak, tespiti yapılan ailelerin inceleme formları Kadın Koordinasyon Merkezi Yardım Değerlendirme komisyonu tarafından değerlendirilerek uygun görülen yardımlara karar verilecektir.

       Ailelere gidecek yardımların tarihleri ve çıkışları düzenlenerek, ihtiyaç sahibi ailelerin yardımları ekiplerimiz tarafından kendilerine ulaştırılacaktır.

     Belediyemiz aşağıda çıkarılan kalemler üzerinde yardım kampanyasını yürütmektedir.

     Gıda Yardımı, Giyecek yardımı,  Kitap, Kırtasiye ve Oyuncak yardımı, Temizlik Malzemesi yardımı, Eşya yardımı, Çeyiz yardımı, Psikolojik destek, Hukuki destek, Eğitim desteği, Engelli Araç-Gereçleri (Tekerlekli Sandalye, Koltuk Değneği, İşitme Cihazı…)

      Biliyorsunuz ki belediyemiz çeşitli yardım faaliyetlerine ve düzenlenen sosyal sorumluluk projelerine destek veriyor. Başlatacağımız yeni kampanyamız Aksaray halkının desteği ile yürüyecektir. “Onlar Sizi Bekliyor” yardım kampanyasının ihtiyaç sahipleriyle hayır sahiplerini buluşturacaktır. Belediyemiz bu kampanyada aracı kurum olacaktır. Halkımız yardımlaşma ve dayanışma konusunda son derece duyarlı, hassas bir özelliğe sahip. Belediye olarak bunun daha da canlanmasına öncülük etmek istiyoruz.

       Kampanyamızla ilgili detaylı bilgi almak için belediyemiz Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Kadın Koordinasyon Merkezi’mizin 203 01 15 nolu telefon numarasından veya Aksaray Belediyesi internet sitemizden ulaşabilirsiniz.

     Kıyafetlerin ve eşyaların teslim alındıktan sonra gerekli temizliklerinin yapılacağını, paketlendikten sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını kaydeden Yazgı, “Hiç kimseyi rencide etmeden, kırmadan, halkımızı da bu sürecin tam merkezine alarak düzenlediğimiz bu yardım kampanyası, sürekli olarak devam edecek. Yani daimi bir sirkülasyon söz konusu olacak. Ve böylece hayır faaliyetlerinin toplumda canlı kalması sağlanacaktır. Yardımsever hemşerilerimizin bu kampanyaya gönülden destek olacaklarına inanıyorum.” dedi.

Bu yazı toplam 1291 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum