Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Ortaköy Ak Parti’de neler oluyor?

Ortaköy Ak Parti’de neler oluyor?

        İlçe kongresinde yaşanan kavgalar adeta sokağa düşmüş vaziyette, hem de aynı partinin mensubu dediğimiz insanların birbirlerine karşı yaşadıkları durum. Siyasette dün birbirleri ile omuz omuza veren insanlar bir bakmışınız birden kanlı kinli insan olmuşlar.

       Malumunuz Ortaköy de Ak Parti ilçe Başkanlığı seçimi iki liste ile yapılmak istenince genel merkez olaya el koyarak tek liste ile seçime gidilmesini isteyerek bir isim belirledi. Kongre esnasında el altından çalışan Mevcut başkan karşı liste sunarak yeniden aday oldu ve Genel merkezin gösterdiği adaya karşı seçimi kazandı. Sonra genel merkez kazanan adayın adaylığını onayladı.

       Dün can ciğer arkadaş olan Belediye Başkanı Mahmut Ütük’le mevcut Başkanın Doğan Çetin siyasi menfaatleri uyuşmayınca ters düştüler. Mahmut Ütük kendi adayını çıkardı, Çetin kendisi aday oldu.

      Milletvekili seçimlerinde Ortaköy’e gittiğimde aday adayları kendilerini ziyaret ettiklerinde her iki başkanda can ciğer arkadaşlardı, hatta Ütük aday adaylarından kaçtıkça Çetinin işyerinde beraber otururlardı. Her iki Başkanda Ütük Milletvekili adayı olamadı diye çok üzülmüşlerdi. Bundan dolayı da gördüğüm manzara sanki Ak Partili değiller de başka partililerimiş gibi gelenleri karşılıyor hiç ilgilenmiyorlardı. Ütük beni tanıdığı için hoş geldin demişti, Doğan ise bana hoş geldin bile demedi.

       Bunu biliyor ve ispat ederim ki, doğru dürüst her iki Başkanda Milletvekili seçimine asılmadılar. Adım adım köy köy gezmediler, Ütük olmadığı için Ak Parti Ortaköy’de hezimete uğrasın diye beklediler. Ama bu miller şahıslara değil Sayın Başbakana oy verdiği için herkes hayal kırıklığına uğradılar. Ak Partiye Ortaköylüler çuvalla oy verdiler, demek ki kimse kendisini partinin üstünde görmesin. Ak parti varsa onlar var yoksa onlar bir hiç.

       Kendisini kuzu postunda gösterenler aday olamayınca nasıl post da oldukları ortaya çıkıyor. Doğan Çetin İlçe Başkanı oldu, bunu Belediye Başkanı Ütük hazmedemeyip görevden aldıracağım diye sürekli açıklamalar yapıyor. Buna karşılık İlçe Başkanı açıklama yaparak Belediye Başkanının duble yolu engellediğini açıklıyor, çıkın bakalım işin içinden çıkabilirseniz.

        Geçen bir yerde okudum eski Milletvekili Ahmet Yaşarın Ütüğ’ü destekleyip Ortaköy’ü karıştırdığı yazıyordu. Sayın Yaşarı aradım ve sordum, bana aynen şunları söyledi; “ Erdoğan Bey ben kongre dışında bir yıldır Ortaköy’e gitmiyorum. Kimsede benim adamım değil, benim adıma söz söyleyenlerde yalan söylüyorlar. Kimin ne hali varsa görsünler, ben kimseye taraf değilim, beni işin içine karıştırmasınlar, karıştıranlara da çok ağır söz söylerim” dedi.

        Daha sonra Milletvekili Ali Rıza Bey ve İl Başkanı Sayın Yıldırıcı ile konuştum. Bu konuşmalarımızı burada genel olarak yazmayacağım ama sadece Sayın Alaboyun şunu söyledi; “ Ortaköy’de bir seçim oldu ve bitti, kabül ederim etmem meselesi ile tartışma yapmanın anlamı yok. Herkes partimizin menfaatleri doğrultusunda hareket etmek zorunda. Ben Ütükle ilgili bir açıklama yapıp görüşlerimi bildirdim, aslında buna da gerek yoktu, ama Ütük kamuoyuna karşı şahsıma, milletvekili arkadaşlarıma ve partimiz bakanına karşı ithamları sonucu açıklama yapma gereği duydum. Hiç kimse tek başına bir parti değildir. Herkes parti disiplinine uymak zorundadır” dedi.

       Burada şu çok önemli, ben varsam var yoksam gerisi tufan düşüncesinden kurtulmak lazım. Eğer ütük Ak Partinin icraat ve çalışmalarını beğenmiyorsa kendisine uygun bir yer bulup orada siyaset yapmalı, yâda oradan aday olmalı. Bana bir görüşmemizde; “ ilçe Belediye Başkanlığının bir cazibesinin kalmadığını maaşının da kasaba Belediye Başkanlarından az farklı olduğunu” söylemişti. O zaman Başkanlığı bırakacak asıl işine dönecek, yâda siyasete devam edecekse ya susacak yâda uygun yer bulup gidecek. İkide bir partisini ve milletvekillerini kötülemeyecek.

         Ortaköy iki Başkandan ibaret değil Ak Partiyi de sadece onlar temsil etmiyor, partinize çalışmadığınız halde bu millet çuvalla oy verdi. Artık susun da partinize zarar vermeyin, bu parti babanızın malı değil. Sizin oyunuz bin sayılıp, Ayşenin Fatmanın oyu bir sayılmıyor. Gücünüz varsa bağımsız aday olun görelim. Elinizdeki nimetin kıymetini bilin kavgayı bırakıp hizmetle meşgul olun, 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erdoğan Kaya Arşivi