Polis toplumun güvencesidir

Geçtiğimiz hafta Polis teşkilatının kuruluş haftası nedeni ile bir dizi etkinlikler yapıldı. Biriside 15 Temmuz meydanında yapılan polis eşlerinin hazırlayıp sundukları kermesdi. Kermesin açılışına bende katılarak neler hazırlandığına göz atım. Mesele ne hazırlandığı değil, böyle bir kermesi hazırlayıp gelirini mensup oldukları şehit polislerinin eş ve çocuklarına bağışlayarak onları unutmamaları.

Emniyet ve asayişin olmadığı bir toplumda huzur denen bir şey olmaz. Dolayısı ile belki ben görmemiş olabilirim, ama Aksaray’da benim gördüğüm polis kermesi polis dayanışmasının bir güzel örneğini teşkil etmiştir.

Polis teşkilatını sevdiğimiz gibi, bazende kızdıklarımız olabilir. Ama onların içine son zamanlarda sızan hainler olsa da onlar bizim evlatlarımızdır. Mutlaka bir yakınımız veya bir tanıdığımız bu teşkilatın içerisinde görev tapmaktadır.

Her yıl kutlanan Polis teşkilatının kuruluşunu hatırlatırsak. Osmanlı Devleti 10 Nisan 1845’de Polis Nizamnamesi ile modern anlamda polis teşkilatını ilk defa oluşturmuş, daha sonra Zaptiye Nezareti 1909 yılına kadar bugün anladığımız şekilde Emniyet Genel Müdürlüğünün görevlerini yerine getirmiştir. Cumhuriyet döneminde ise 19 Mayıs 1930 tarihinde itibaren Emniyet Genel Müdürlüğü ismini almıştır.

Dolayısı ile Polis Teşkilatı haftası her yıl 08-14 Nisan tarihleri arasında kutlanır. Bazen Polisi soğuk yüzlü ve asık suratlı olarak algılarız. Ama onların aldığı eğitim ve çalışma düzeni kendilerine mesleğe girmeden verilir. Bakın bu konuda onlara nasıl bir eğitim veriliyor.

1.Soğukkanlı ve Sabırlı olmaları.

2.Güler Yüzlü ve Etkili Konuşan olmaları.

3.Disiplinli ve Kararlı olmaları.

4.Tarafsız, Dürüst ve Misafirperver olmaları.

5.Enerjik ve Esnek Çalışmaya Uygun olmaları.

6.Nazik, Kibar ve İyi Niyetli olmaları.

7.Detaya Özen Gösteren, Şüpheci ve Araştırmacı olmaları öğretilmektedir.

Polis, devletin vatandaşlarına sunduğu emniyet hizmetinin yüzüdür. Bu nedenle, devlet otoritesinin şefkati, polis memurunun yüzünde olmalıdır. Vatandaş, polisten korkmamalı, onun varlığı ile güven ve huzur hissetmelidir. Polis memuru vatandaş ile iletişiminde güzel ve doğru telaffuzla konuşmalıdır.

Onun için asayişin sağlanması ve devletin huzuru için Polis bu tür eğitimler almaktadır. Artık Polis eskisi gibi de değildir. Artık eğitim seviyeleri yüksek ve görev ehli gençlerden oluşmaktadır. Benimde çok yakınlarım var polis teşkilatında, gayet yetenekli ve başarılılar.

Aksaray ilimizde Polis teşkilatımız sayesinde hoş olmayan ciddi manada olay ve hadiseler yaşanmamaktadır. Şehrimiz E-90 yol boyu olması nedeni ile uyuşturucu ve kaçakçılık olayları yakalansa da bu ilimizde yaşanan değil, yol boyu kontrol ve takipler sonu yakalananlardır. Şehrimiz huzurlu illerimizden birisidir.

Şehrimizin son dönemlerin en başarılı il Müdürlerinden birisi ile idare edilmektedir. Sayın Emniyet Müdürü Ali Karabağ Beyi de çok beğeniyor ve başarılı buluyorum. Dolayısı ile Polis teşkilatının kuruluşu nedeni ile tüm Polis teşkilatında görev yapan Emniyet mensuplarımızı tebrik ediyor başarılar diliyorum.

 

Bu yazı toplam 1052 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.