Rallide maksat Aksaray’ın tanıtımı!

         Geçtiğimiz Cumartesi günü Aksaray Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgının 3 yılında yine üçüncüsü tertiplenen Ralli yarışması gerçekleşti. Ülkenin birçok ilinden Ralliye katılan araba koleksiyoncularının bir gün önceden ilimize gelerek benim bile bilmediğim ve görmediğim otomobilleri hükümet meydanında halkımızın görücüsüne sunuldu. Bu Ralli yarışmasının asıl amacı burada otomobil yarışı değil dün nelere bindiğimizin ve hangi otomobillerin ülkemizde bulunduğu tarihi bir otomobil sergisi idi.

     Hükümet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Garnizon Komutanı Albay Levent Ölmez, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan ve çok sayıda vatandaş katıldı. 68 klasik aracın katıldığı rallinin ilk startını Belediye Başkanı Yazgı, 23 Nisan nedeniyle çocuklarla birlikte startı verdi. 
Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören klasik araçlar renkli görüntülere sahne olurken, protokol tarafından verilen startla klasik araçlar belde ve ilçelerin kapsayan güzergahta yarışa çıktı. 1. gün Ihlara Vadisi güzergahında ve bazı kasabaları kapsayan güzergahı gezdikten sonra tekrar ilimize hareket edecek olan otomobiller, akşam saatlerinde yeniden kent meydanına dönecek.
       Geçtiğimiz yıllara göre katılımın çok olması ayrı bir sevinç vesilesidir. Bu yarışmanın bir başka amacı ise ilimizin tanıtımı açısından fevkalade güzel bir yarışma. Geçen yıl 36 civarında değişik otomobillerin yarışmaya katıldığı Ralliye bu sene 68 otomobil katıldı.

      Hatta yazgının anlattığına göre araç sayısının biraz daha fazla olduğu ancak plaka sayımızda muhafazaya karar verdik demesi plakamızın öne çıkmasını sağlamak olduğu ortaya çıkmıştır.

     Geçen yıla oranla hükümet meydanına çok sayıda vatandaşın katılması, siyasi ve bürokratların ilgi göstermesi her geçen yıla göre bu yarışı Aksaraylıların benimsediğini göstermektedir. Sayın valimizin bu yarışa Başkanla beraber destek vermesi iyi bir başlangıçtır.

      Sayın valimizle Belediye Başkanımızın bu tarihi araçlarla sokaklarımızda direksiyon başında tur atmaları ilgi ile izlenmiştir. Sokaklara çıkan vatandaşlar ve hele yeni nesil bu araçları hiç görmedikleri için meydanda resim çektirme yarışına girmişlerdir.

     Bu sene tarihi araçların farklı güzergahları gezmesi ve dolaşması çok güzeldi. Sultanhanı, Yeşilova gibi bölgeleri gezmeleri o bölge insanlarını mutlu etmiştir. Gittikleri güzergahlarda vatandaşlar bu eski otomobilleri zevkle izleme imkanı buldular.

       Cumartesi günü bir tanıdık bana Rallinin gerek olmadığını anlatarak boş işler derken çok güldüm. Elbette bu yarışmalar ilimiz için bir kalıcı hizmet değil. Ancak birçok bölgenin isteyip de yapamadığı bir tanıtım hizmetidir.

      Bu yarışlar görsel ve yazılı basının çok ilgisini çeken yarışmalardır. Ben meydanda şöyle baktım Ralliyi izlemek için dışarıdan birçok basın mensubu ilimizdelerdi. Hatta Sayın Yazgıyla söyleşi yapmak için yarış içine girdiler.

       Bir ilde hizmette yapılacak, ilin tanıtımı da yapılacaktır. Kim ne derse desin Aksaray’ı tanıtamıyoruz yaygarası yapanlar Yazgı döneminde tanıtıma altın damgası vurduğunu görünce bu seferde bunlara ne gerek vardı veya bu kadar masraf yapılmamalıydı demeye başladılar.

      Kim ne derse desin genç ve dinamik Yazgı Aksaray’ın tanıtımı için tarihimizde görülmemiş bir şekilde ilimizi tanıtmıştır. Nerede ise bu tanıtımların tamamına katılarak neler yapıldığını bir gazeteci olarak bizzat gördüğümü söyleyebilirim. Bırakalım bahaneler bulmayı bu tanıtımları alkışlayalım.

       Yazgının yarışın başlaması öncesi basın mensuplarına yaptığı şu açıklama ile yazımı bitirmek istiyorum.

       “Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramımız. Aynı zamanda klasik otomobilcilerimizi ile birlikte yaptığımız ve bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz yarışmamızın birazdan startını vereceğiz. Amacımız şehrimizi daha iyi tanıtmak ve ilk ayağını burada gerçekleştireceğimiz Anadolu Klasik Otomobilciler Yarışması’nın da ilkini burada gerçekleştirmek olacak. 2 gün boyunca sürecek olan yarışmada hem tarihi, hem de doğal güzellikleri buraya katılan yarışmacı araçlarımız gösterecekler. Tabi katılım çok fazlaydı ama biz 68 ile sınırlandırdık. Geçen sene biliyorsunuz 36 araç katılmıştı. Bu sene de 68 aracımızla bu yarışmayı gerçekleştireceğiz. İnşallah güzel, kazasız belasız bir şekilde sonuçlandırırız”dedi.
 

Bu yazı toplam 1539 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.