Sayın Ahmet Yaşar ile ilgili bilgi kirliliği

İki gün önce Ortaköy'deydik. Burada bazı dostları ziyaret ederek sohbetler etme imkanı buldum. Bir yerde otururken tanımadığım bir arkadaş eski milletvekilimiz Ahmet Yaşar’ın Koronavirüse yakalandığını belirtti. Tabi konu üzerinde fazla durulmadı, ama bir başka yerde otururken aynı konu yine aynı şekilde gündeme geldi. Sonra anladım ki, Ortaköy'de bu konu biraz daha vatandaşın arasında yayılarak, tahlillerin pozitif çıktığı şeklinde dedikodu yayılmaya başladığını gördüm.

Ertesi gün konuyu araştırmak istedim ve araştırarak konunun belli kişilerce yanlış lanse edildiğini görme imkanı buldum. Dolayısıyla siyasete iz bırakan eski Vekilimizle ilgili bilgi kirliliğini sizlerle paylaşmak istedim.

Sayın Ahmet Yaşar kardeşinin rahatsızlığı nedeniyle kardeşini GATA’ya götürüyor. GATA girişinde ateş ölçümü yapılıyor. Ahmet Yaşar yıllardır bağırsak rahatsızlığı olduğunu zannedersem bir çok kişi biliyor.

Bundan dolayı zaman zaman ateşi yükseldiği için, GATA girişinde ateşi 38 derecenin üzerinde çıkıyor. Yaşı da 65 üzerinde olduğu için kendisine test yapılıyor. Yapılan test sonucunda ilk test negatif çıkıyor.

Ancak gözetim altına alınan bir şüphelinin test sonuçları negatif de çıksa normal olarak belli bir süre içerisinde ikinci test yapılması gerekiyor. Bundan dolayı Sayın Yaşar ikinci test yapılmak için hastanede bırakılıyor. Kardeşi tedavi olduktan sonra taburcu oluyor.

İkinci test henüz yapılmamış. Muhtemelen bu testin sonucunda taburcu olacaktır. Kardeşini götürdüğü hastanede böyle bir durumla karşılaşıyor. Ahmet Bey böyle bir rahatsızlığı olsa zaten İstanbul’da yaşıyor, orada hastaneye gider.

İstanbul’da herhangi bir önemli hastaneye gidebilir. Aksaray’da olduğu için kardeşini Ankara’ya doktora götürüyor. Burada başına yaşından dolayı bu hadise geliyor. Dolayısı ile Ahmet ağabey ile ilgili yayılan dedikoduların aslı astarı bulunmamaktadır.

Bende kendisini tanıyan ve yakın dostluğu olan bir gazeteci olarak bu yalan dedikoduyu aydınlatmak için yaptığım araştırmayı sizlerle paylaşıyorum. Ahmet ağabeye de böyle bir hadise ile karşılaştığı için geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

 

Bu yazı toplam 2158 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.