Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Seçmen milletvekilinden ne ister?

Seçmen milletvekilinden ne ister?

     İki gün ara ile Milletvekilimiz İnceöz’ün Gülağaç ve Güzelyurt bölge gezilerini takip ettim. Hani sık sık Milletvekilleri neden gelmiyor itirazları ediyorduk ya. Bende en çok buna takıldım desem daha doğru olur. Neden gelmiyor sorusu soruluyordu da bende hesap soracaklar zannediyordum.

      Milletvekili inceöz eleştirilerin aksine bir bayan olmasına rağmen halkın içine indi, sokakta meydanda ne kadar vatandaş varsa elini sıkıp hailini hatırını sordu. Esnafları gezdi, tarlada çalışanları ziyaret etti, evleri ziyaret etti ve ekmek yapan bayanlarla ekmek yapıp somun pişirdi.

       Özellikle merak ettim, neden gelmiyor diyorlar bakalım ayaklarına gelen vekile ne soracaklar diye. İnanın kimse bir şey sormadı, neden gelmiyorsunuz diyenler oldu. Ama her vardığı yerde ikram ve izzette bulunuldu. Sofularda şenliğe gelen nerede ise herkesi gezdi, burada piknik yapan tüm aileler zorla ikramda bulundular.

       Uzun lafın kısası vatandaşlar Milletvekilinden bir şey isteyecekte onun için görmek istediklerini zannediyordum. Meğerse oy verip meclise gönderdiğimiz milletvekili bize tenezzül edip bir çayımızı içmiyor diye sitem ediyorlarmış.

       Benim yıllardır yazıp çizdiğim ve tenkit ettiğim hususlarda bunlardı. Belki Milletvekillerimizin yasama döneminde yoğun işleri ve çalışmaları olur. Bu dönemlerde milletvekillerinin köy kasaba dolaşmasını beklemek haksızlık olur. Ama Meclis tatilinde olsun yılda bir sefer olsun seçmenleri ziyaret etmeleri önemli. Seçmen milletvekilini görmek ve bir çay ikram etmek istiyor.

       Bu arada devletimizin yaptığı hizmetleri yerinde görüp bilgi almaları da çok hoş. Bakın Güzelyurt ilçemizde Milletvekili Devlet hastanesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldılar. Burada sıra bekleyen hastalarla ilgilenip hal hatır sordular. Hastalar milletvekilinin hastaneyi gezmesinden son derece mutlu olduklarını kendi aralarındaki konuşmalarında söylüyorlar.

        Ilısu kasabasına da vatandaşın teveccühü bir başka idi. Burada ılısu kasabası halkı ile görüşüp onları kahvehanede ziyaret ettikten sonra Rehabilitasyon merkezini gezdi. Daha doğrusu Özel Ilısu Bakım Merkezini bende ilk defa gördüm. İnanın o kadar güzel düzenlenmiş ki pırıl pırıl. 87 yataklı olan merkezde 35 kişi çalıştığını duymak beni şaşırttı.

       Burası bir dönem inşaat halinde imiş, şimdi yap işlet devret modeli ile bir işadamına verilerek tamamlanıp hizmete açılmış. Buraya vardığımızda Güzelyurt kaymakamı da burada idi. Mecliste büyük tartışmaların yaşandığı kaplıca suyunun sondajı için 200 bin lira ayrılması tartışmaları yaşanmıştı. Bundan dolayı sürekli karar tekrar meclise iade ediliyordu. Gerçekten iade olayının boşa yapıldığını daha iyi görmüş oldum. Bu sondaj vurulmuş olsa idi şimdi bir 5 yıldızlı kaplıca otel de nerede ise bitmiş olacaktı. Otel yapacak işadamı beklemede, suyu çıkaracaksın ki, yatırımcı gelsin.

        Milletvekilinin gezisinde bazı okullara güzel konferans salonları yapılmış çok hoşuma gitti. Bazı okulların avlu ve bahçeleri bakımsız vaziyette. Yakında okullar açılacak ağaçlar bakımsız, bir tane ot yolunmamış. Dinledim her şeyi hocalar ve idareciler devletimizden beklemektedir. Avlu içlerinin taşlarını alamıyorlarsa bahçe düzen ve temizliğini demi yapamazlar, çok üzüldüm.

       Kasaba belediye Başkanlarının bir kısmı okullarımızın çevre düzenine yardımcı olurken, bazıları hiç ilgilenmemişler. Bekarlar kasabasının okul müdürleri Başkanlarını överken bunu Ihlara da göremedim desem yalan olmaz. Ihlara okullarının çevre düzenleri içler acısı.

     Güzelyurt Belediye Başkanımız bu gezide bana sitemvari bir şekilde o günkü Sarıyahşi festivali yazımı okumuş çok abarttığımı söyledi. Bunu niçin dediğini iyi biliyorum, festival gerçekten mükemmeldi, Güzelyurt’un geçen sene festivaline gelmedim, yazana değil yazdırana bakacaksın. Yazdıran derken cebime bir lira aldı isem namerdim, o güler yüz tatlı dil bize yetiyor.

       Kısacası Milletvekillerimiz meclis tatillerinde halkı gezmeleri ve halkla kaynaşmaları onları mutlu ettiğini görmüş olduk. İnceöz de bu dönem bunu güzel yapıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Erdoğan Kaya Arşivi