Şehirde gezinti

     Zaman zaman şehirde bazen tur atmak gerekiyor. Tur atarken öylesine tur yerine çevrede ne var ne yok diye bakmak gerekiyor. Bende kadim dostum ve sevgili ağabeyim Naci Karaköy ile ilçe, kasaba ve köyleri ekseriyetle beraber gezer dolaşırız. Hafta içi bu gezimize şehir merkezini de dahil ettik. Naci Baba bana hem arkadaşlık ederken bazen ihtiyaç duyduğumda Kanal 68 Televizyonumuz için haberlik konularda bana kameramanlık yapar. Şehri gezerken bazı gelişmeler gözümüze çarptı ve bunları not ettim.

      Sık sık dile getirdiğim E 90 karayolu üzerindeki eksiklikleri yazdığımı okurlarım bilirler. Makas mevkiindeki alt geçit ve petrollerin oradaki düzensiz kavşağı gördüm. Düzensiz kavşakta kapanmış ve hem de çok güzel olmuş. Kazaya davetiye çıkaran bu kavşakta kapanınca trafiğe düzen gelmiş.

      Makastaki bulunan kavşağın etrafındaki istasyonlarda umarım güzel bir şekilde kaldırılarak buraya bir düzen getirilir diye düşünüyorum. Geçtiğimiz hafta sonu Sayın Valimiz Şeref Ataklının yaptığı basın toplantısında konuyu dile getirmiştim.

     Vali Bey, “ bu mesafenin normal şartlarda asfaltı yapılacak. İstasyonların kalkması ile ilgili henüz bir bilgi yok” dedi.  Aslında burada Karayolları bir düzenleme getirmeli.

      Makas yolu güzergahındaki altgeçitte trafiğe açılmış, istenirse demek ki oluyormuş. Hem de fevkalade güzel olmuş kenar geçişlerde açılmış.

      Makas ve Ankara istikametine Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgı orta göbeklere sayısı ne kadar bilemiyorum ama fevkalade bir ağaçlandırma yapmış. Umarım yaza ağaçlandırmayla beraber yeşillendirmede yapılır.

     Nevşehir alt ve üs geçit Aksaray’da ilk defa bu kadar güzel bir köprü yapımını gördük. Devasa bir görünümde yapılan bu üst geçit bölgeye de güzellik kattı. En azından buradaki trafik canavarına dur dedi. Hem de köprünün yapılışı aylar yıllar sürmeden kısa zamanda tamamlandı.

      Şehir merkezindeki çirkin görüntü olan eski terminal nihayet yıkıldı. Haluk başkanda benim acaba mı yok etti. Zaten projesi devasa bir beton yığını değil, çünkü beton yığını olan iş merkezleri yeterli randımanı vermiyor. Bir kısmı dolarken bir kısmı boş kalıyor ve boş han misali işe yaramıyor.

      Buradaki çirkin görüntünün yok olması benim gibi şehirde yaşayan herkesi mutlu etmiştir. Bu bölgede birde TMO Toprak Mahsulleri Ofisi var. Yıllardır eski başkanla Bakanlık arasındaki anlaşmazlık bugüne kadar burasını devam ettirdi.

     Belki de o dönem bugünkü kadar bir maliyete mal olmadan kaldırılacakken, zıtlaşma bugüne getirdi iki misline katladı. Ofisle ilgili çalışmalarını devam ettiren Sayın Yazgı umarım yaza burasını kaldırarak bölgeyi cazibe merkezine dönüştürür. Ofisin yerine güzel bir yeşil alan ve dinlenme yeri yaparsa aliyyün ala olur.

      Aklıma gelmişken Kılıçaslan mahallesindeki eski futbol sahası yerine yapılan kapalı spor salonu duvarları yıkılınca ortaya çıkmış. Çevre düzenlemesi yapılmaya başlamış, bu düzenlemeler bitince fevkalade güzel bir tesis ortaya çıkacağa benziyor.

      Futbol sahaları artık şehir merkezinden uzakta olmalı. Eski stat zaten şehrin ortasında kaldı idi. Maçların oynandığı saatlerde çok gürültü oluyordu. Buda çevrede oturan aileleri rahatsız ediyordu. Şimdi ise kapalı olması ve içinde konferans ve toplantı yapılacak salonun merkezde olması nedeniyle herkes rahatlıkla gelebilir.

     Bugünde sizlere şehirde yaptığım gezilerden bazı hizmetleri aktarmaya çalıştım. Zaman zamanda bu tür gördüklerimi yazmaya devam edeceğim.

Bu yazı toplam 1492 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.