Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Şehri Şantiyeye Çevireceğiz

Şehri Şantiyeye Çevireceğiz

       Geçtiğimiz Salı günü Kalanlar mevki Kılıçaslan parkı içinde törenle 2012 yılı kanalizasyon çalışmasını törenle başlatan Belediye Başkanı Palta, burada uzun bir konuşma yaparak önümüzdeki iki sene içinde, “ şehri şantiyeye çevirerek hallaç pamuğuna çevireceğiz dedi. Yani şehrin her yerinde Belediye çalışması yapılacağından bahsetti.

       Ben Başkanın konuşmalarına ve hizmetlerine geçmeden önce yağmur yağış yokken, arabalarımızın da herhangi bir yeri kırılmadan çukurların yamayla olsun bir an evvel kapatılmasını vatandaşlarımız adına istirham ediyorum. Elçiye zeval olmaz hangi sokağa ve topluluğa gitsem Sayın Başkanım herkes çukurlardan şikâyetçi bu sahada bir yetersizlik ve eksiklik var.

       Tabi Sayın Başkan buradaki konuşması esnasında şöyle bir söz saffetti; “ 162 bin nüfusa değil bir milyon nüfusu kapsayacak alana hizmet veriyoruz” dedi. Buna aynen katılmakla beraber merkezi yerler olsun acilen ele alınmalı. Sayın Başkanım dağ gibi yaptığınız hizmetleri biz insanlar çok küçük hizmet aksaklıklarında siler atar görmeyiz, bunlar çok önemli.

       Kanalizasyon ve altyapı çalışmaları mükemmel bir hizmet, açılışını yaptığınız Kılıçaslan parkını kim inkâr edebilir? Bu sene burasını daha da genişleterek mesire alanına yeni yerler yapacaklarını burada anlattı. Stabilize olarak açılan bu yolun asfalt ve alt yapısının da bitmesi ile Kılıçaslan parkı daha da güzelleşecek. Yıllardır özlemi çekilen mesire yerine ne kadar ihtiyaç olduğu bu bölgenin yapılmasından sonra yetersiz kalması bile acil bir ihtiyaç olduğu görülmüş oldu.

       Hemen karşıda Somuncu Baba külliyesi dev gibi yükselerek bitmek üzere gelmiş. İki gün önce tekrar gezdim ve uzun uzun inceledim. Yalnız burada aklıma ilk gelen husus ise, temizlik durumu çok önemli. Sayın Başkanım buradaki lokanta ve işletmeleri kiralarken mutlaka şartnameye temizlik şartını koyun. Hatta temizliğine dikkat etmeyenden işyeri geri alınacak maddesi ekleyin. Yapmak önemli değil böyle güzel müessese ve değerleri temiz bir şekilde yaşatmak önemli.

      Kalanlar Mahallesi ile ilgili söylediklerine katılmamak mümkün değil. Aksaray da kalanların oluşturduğu bir mahallemiz olmasına rağmen, düne kadar kimse el atmazken burası canlanmıştır. Artık bu bölgenin cazibe merkezi olması ile burada da binalar yükselecektir. Ne güzel 18 uygulanmış kanalizasyon çalışmaları da başlamış, beş kuruş etmeyen arsalar değerlenmiştir. Buraya bu park yapılmasa idi yine bir asır burası böyle kalırdı.

       Burada çok önemsediğim Sayın Başkanın suyla ilgili söylediği sözler. “İçme suyumuzun sağlık açısından bir sorununun olmadığını, ancak tadının damağa hoş gelmediğini biliyoruz. Bundan dolayı barajdan kurtulmamız lazım. Bunun içinde Ağzıkarahan ve Yalnız ceviz bölgesinde sondaj çalışmaları yapıldığını ve bugünlerde havaların iyi olması ile tekrar çalışmaların başlayacağını sizlere müjdeleyebilirim” dedi.

       Evet, suyun belki sağlık açısından bir sakıncası yok ama içim olarak içilecek bir tada uygun değil. Bunu Sayın Başkanda söylemiştir, bundan dolayı da çalışmalara başlandığın açıklaması güzel gelişme. Ben geçen yıldan bu çalışmayı yerinde izleyip görmüştüm, su çok önemli ve acili yet arz eden bir durum. Seçim öncesi içilebilir suyun verilmesi çok önemlidir.

       Bu arada Kılıçaslan parkından başlayıp Yusuf Hakiki babadan devam eden Vilayete kadar bir tarihi mekânların bulunduğu bölge var. Milli Eğitim Müdürlüğünün boşalması ile tarihi lisenin çevresinin açılmasını Başkana sorduğumuzda bu binanın kendilerine ait olmadığını söyledi. Ancak bu binanın buradan kalkması gerektiğini ve tarihi mekânların ortaya çıkarak yeşil ala dönüşmesi görüşünde olduğunu söylemiştir. Bizde gerek Valiliğimiz, gerekse Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu binayı Belediye ye devrederek burasını yeşil alana dönüştürülmesini talep ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi