Siyaseti Çirkinleştirmek Yanlış

        Bu kongrede önemli konular ve karar alındı. Kongreyi nerede ise sonuna kadar bende izledim. Ben zaman zaman bu kongrede memleketimiz için neler yapılması konusunda alınan karaları yazmayı düşünürken, işin içine Barzani’ye kongredeki partililerin, “ Türkiye seninle guru duyuyor” sloganı attığı şeklinde bazı muhalif partililer tarafından propaganda malzemesi yapıldığını görmek şahsen beni üzdü.

       Kongre de kimse Barzani’ye seninle gurur duyuyoruz sloganı atmadı. Bunu söylemek kadar çirkin bir iftira olamaz. Orada bulunmam ve canlı olarak izlemem nedeni ile bunu söyleyenlere sadece üzüldüm ve siyaset adına bu kadar iftiraya pes dedim. Eğer orada böyle bir propaganda yapılsaydı yeminle söylüyorum ilk yazanlardan birisi ben olurdum. Hatta AKP’yi yerden yere vururdum, böyle bir çirkinliği de nefretle kınardım. Ama gelin bunun aslını sizlere bire bir paylaşayım.

      Sayın Başbakan 2 saat 20 dakikalık konuşmasını yaptığında sade ve kravatsız bir elbise ile konuşmasını yaptı. Daha sonra kongreye katılan misafir yabancı devlet adamları konuşmaya başladı. Sayın Başbakan biraz oturduktan sonra kalarak dışarı çıktı. Bu arada misafirler konuşmalarına devam ediyordu, terli olması nedeni ile Başbakan elbisesini değiştirmek için gidip gelmiş.

      Kravatlı takım elbise ile Sayın Başbakan içeriye yeniden girdi, tam bu sırada kimsenin dinlemediği Barzani konuşuyordu. Başbakan içeriye girince partililer Sayın Başbakana, “ Türkiye seninle gurur duyuyor” diye slogan attılar. Hatta öyle bir durum oldu ki, bu sloganlar arasında konuşan Barzani’nin konuşması güme gitti dinleyen bile olmadı. Başbakan için atılan bu sloganları Barzani için atıldığını söylemek kadar iftira düşünemiyorum.

       Barzani’ye tezahürat üzerinden terörle Başbakanı vuracaksan bu tutmaz aksine tepki aldı. Şunu söyleyebilirsiniz, Barzani’nin bu kongrede ne işi var deyin bunun niçin çağrıldığını Sayın Başbakana sorun oda cevaplasın. Siyaset yapacaksanız bunu sormalısınız, oradaki partili vatandaşlara slogan iftirası atarsanız çok ayıp olur.

      Günlerce hem yerelde hem Ankara’da bu konuyu gündeme getirmek yarar yerine zarar verdiği kanaatindeyim. Babamda olsa teröre destek hatta ona slogan atmayı hainlik sayarım. Barzani’ye de slogan atacak hiçbir AKP seçmeni düşünemiyorum.

       Terör ve şehitler üzerinden siyaseti bırakmak lazım. Kimse bu iki konuda vurdumduymaz olamaz olduğunu da düşünmüyorum. Bakın eleştiri yapacaksanız son zamları eleştirin niçin yapıldığının hesabını sorun açıklama isteyin. Muhalefetin görevi halkın genelini ilgilendiren konuları dile getirmek. Bakın çok samimi söylüyorum dünkü yazımda belirttiğim gibi artık kimse cahil değil. Herkes televizyon izliyor, gazete okuyor hatta internet üzerinden olayları takip ediyor. Herkes kendi kendisini yönetiyor,  yönlendiriyor, kimseyi dinlemeyip kendisini dinliyor.

      Eskisi gibi arkamda şu kadar kimse var bu kadar kimse var lafını kimse yemiyor. 30 civarındaki üst yaş gurubu ile oturduğumda zarf attım hiç mi AKP’yi eleştiren olmayacak diye zamları eleştirdim. İki kişi hariç zamların niçin yapıldığı konusunda vatandaş beni ikna etmeye çalıştı.

     Baktım herkes dünyadaki ekonomik durumu, Suriye sınırındaki sığınmacıları ve terörün getirdiği ekonomik sıkıntıyı senden benden iyi biliyor. Ortaya attığım zarfa da pişman ettiler.

        Ülkemiz yararına güzel malzemelerin çıkarın bizde yazarak sizleri destekleyelim. Gelin sloganın üzerinde durmak yerine neden Barzani kongreye çağrıldı bunu sorup çağrılma amacını Sayın Başbakandan öğrenelim. Bu konuda açıklama gereği hissettirmek yerine iftira atmak tutmaz.

       Bu yazıyı kaleme aldığımda Suriye tarafından Urfa bölgesine isabet eden bombadan dolayı vefat eden vatandaşlarımız var. Ülkemizin buna karşı verdiği misilleme var, çok kritik durumlar yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğe daha çok muhtaç bir dönemdeyiz, bunu bozmaya çalışanlara fırsat vermeyelim. Ülke bizim ülkemiz gidecek ve yaşayacak başka Türkiye yok beyler.

Bu yazı toplam 1536 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.