Tarım Platformundan Vekillere Jest

Yemeğe Ak Parti Milletvekillerinden Sayın Ali Rıza Alaboyun, İlknur İnceöz Hanımefendi,  Başkan Sayın Nevzat Palta, İl Başkanı M. Fatih Yıldırıcı ve İlçe Başkanı Haluk Yazgı katıldılar. Yemek Damızlık sığır yetiştiricileri Birlik Başkanı Faruk Sert tarafından verildi. Birliğin tüm üyeleri katıldı.

      Burada Milletvekillerine ve Başkana çeşitli sorular soruldu. Ayrıca ilimize Veteriner Fakültesi başta olmak üzere kazandırılan fakültelerden dolayı teşekkür edildi. Toplantıda ev sahibi olarak Damızlık Sığır Yetiştiricileri birliği Başkanı Faruk Sert; “ Fakülte için yapılan gayret ve çalışmalarından dolayı Ak Parti kurmaylarına teşekkür ediyorum” dedi. Tarım ve Hayvancılık üzerine görüşmeler yapıldı.

      Ayrıca Kırmızı et Üreticileri Birliği Başkanı Hamit Özkök, “ Veteriner Fakültesi için yaptığınız çalışmaları sonuçlandırmalarından dolayı Milletvekillerimize teşekkür ediyorum” derken. Aynı şekilde Koyun Keçi Birliği Başkanı Mahmut Aktürk’de, “ yapılan çalışmalar için sizlere teşekkür ediyorum” dedi. Veteriner Hekimler odası Başkanı Mithat Küçük, “Bünyede bir de teknik okul olmalı” dedi.

      Kendileri ile toplantı sonrası görüştüğüm Milletvekillerimizden Allaboyun ve İnceöz ise; “ Tarım platformunu önemsediklerini ve her türlü çalışmalarında kendilerine destek olacaklarını ve ne zaman ihtiyaç duyarlarsa yanlarında olacaklarını” söylediler. Tabi buda çok güzel bir gelişme idi.

       Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak da Belediye Başkanımız Sayın Paltaya içme suyunun yetersizliği ve içilirliğinin çok sert olduğu ile ilgili soru sorarken, Başkan buna cevap verdi; “ İçme suyumuzun içilmesinde bir sakınca yok, ancak su biraz sert. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor önümüzdeki yaza yeni su kaynaklarını hayata geçireceğiz” dedi. Milletvekillerimiz ise Fakültelerin nasıl YÖK senatosundan çıktığını ve İlimize neler yapmaya çalıştıkları konusunda platform üyelerine bilgi verdiler. Çok güzel bir ortamda geçen fikir alışverişleri sonunda toplantı sona erdi.

       Toplantıya katılan tarım platformu üyeleri ise şunlardı: Faruk Sert Damızlık Sığır yetiştiricileri birliği Başkanı, Ali Öztürk TOBB Başkanı, Esat Zengin Süt Üreticileri Birliği Başkanı, Hamit Özkök Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı,  Emin Koçak Ziraat Odası Başkanı, Mahmut Aktürk Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı, Mithat Küçük Veteriner Hekimleri Odası Başkanı, Recep Öztorun Tarım İl Müdürü, Mustafa Kaya Ziraat Odası Başkan Yardımcısı, Kadir Yayar Hay kop Başkanı, Sol Sahil Sulama Başkanı Mustafa Şahin, Veteriner Hekimi Önder Yıldız, İ.G.M.Ü. Dede Teke ve bir malum x zat.

       Esat Zengin ağabeyi de burada görmek ve beraberlik açısından çok hoş bir gelişme idi. Bu topluluk Aksaray da artık bir yol kat ederek Aksaray da ses getirmişlerdir. Diğer mesleklerde bu şekilde birlik oluşturularak çeşitli faaliyet alanları yaratılabilir. Neden x zat dediğime gelince bunu da açıklayayım.

       Yemeğe geldiğimde vekillerin dışında herkes gelmişti. Burada bulunan insanların içerisinde bir kişi hariç tamamı benim çok yakın dostlarım. Ellerini sıkmadan geçsem ayıp olur düşüncesi ile herkesin elini sıktım. Malum zat bana elini vermedi bende neden vermediğini sorduğumda, “ Benim elimi ne yapacaksın” dedi. Bende, “ herkesle tokalaşırken seni adam yerine koymayıp atladı demesinler diye seni adam yerine koymaya çalıştım ama sen adamlığı kabul etmedin” dedim.

       Bana elini vermeyen arkadaş veteriner ve aynı zamanda da İl Genel Meclis Üyesi. İzah etmem gerekirse bu arkadaş İl Genel Meclisi seçiminde Şaban Beye oy vermeyerek karşı gurupla beraber olmuş. Yazmamıştım ama yazayım,  bir meclis üyesinin ofisinde, “ gurubu bozan ve ayrılan olursa ….suz ve ……..siz” diyerek yemin veren arkadaş. Bu yemini verdiği günün ertesi günü arkadaşlarını satarak Meclis Başkanlığına aday olmuştur. Bende bu dönüşü vızıldaklığa benzeterek eleştirmiştim. Bunu İl Başkanlığı odasında yüzüne karşı söyledim, hatta bana Gazeteciler hakkında çok ağır söz sarf ettiğinde,  Buna oradaki meclis üyeleri de şahit, “Erdoğan-ı satın alacak para basılmadı” demiştim.

      Sık sık internette yayınlanan yazılarıma eleştiri yapan ekip de bu ekip. Sürekli Milletvekili Alaboyunu övdüğümü eleştirenlere derim ki boyunuzu değil aklınızı da büyütün. Kim bana yaptıklarını anlattı da yazıp okurlarla paylaşmadım. Alaboyun ve İnceöz yapılanları benimle paylaşıyor bende yazıyorum. Bana mesafeli olup tenezzül etmeyenleri de burada reklam edemem. Kim bana ne kadar yakınsa bende ona o kadar yakınım. Kimsenin zorla reklamını yapamam, yapacak kadarda dalkavuk değilim. Herkes ektiğini elbette biçecek, ne ekersen onu biçersin. Beni eleştirenler ve küs olanlarda dahil Aksaray için kim ne hizmet yapıyorsa bizimle paylaşsın okurlarla paylaşmaya hazırım.

Bu yazı toplam 2130 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum