TBMM ziyaretim


 Ziyaretimiz sırasında Milletvekilimiz Sayın Ali Rıza Alaboyun ve İlknur İnceöz Hanımefendi ile uzun uzun görüşme imkanım oldu. Milletvekilimiz Sayın Ruhi Açıkgöz Beyi ise aynı gün odasına 5 sefer uğradığımda işleri nedeni ile gelmediği için görüşme imkânım olmadı.
Önce Sayın Alaboyun ile görüşmemizde uzun uzun görüşerek ülke ve Aksaray konularında sohbet etme imkânı bulmuş oldum. Fakat asıl konu ilimizin ilçe ve kasabalarının adaylarının henüz kesinleşmemesi nedeni ile kendileri de büyük sıkıntı yaşıyorlar. 
Sıkıntının asıl kaynağı ise adayların henüz açıklanmamış olması. Bundan dolayı kendilerini bu konuda sürekli ziyaret eden ve sık sık telefonla durumdan haberdar olmak isteyenlerin olması. Mecliste ziyaretçilerinin çoğunluğu da zaten bu konuda gelenler ile dolu.
Sayın Alaboyun bu konuda şunları söyledi; “ şu aşamada bizim net yapacağımız bir durum yok. Top tamamen Genel merkezimizde, bizde Genel Merkezin açıklamasını bekliyoruz. Ama seçime giren aday ve aday yakınları çok sabırsız, bizde onlar kadar sabırsızız. Bir an evvel açıklansın seçim çalışmalarına girelim. Tüm aday adaylarımız bizim için değerli, bizden görüş isteyen Genel Merkeze görüşlerimizi verdik bekliyoruz. Son zamanlarda yapılan açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır. Falanın adaylığı kesinleşti gibi hayal haberleri yayılıyormuş. Bundan dolayı bizi arayanlar oluyor. Genel Merkez açıklama yapmadan bu haberlere itimat edilmemeli. Zannedersem Sayın Başbakanımızın yurt dışı gezisi sonunda bir açıklama bekliyoruz. Gecikmesinden bizde Memnun değiliz ama süreç böyle işliyor” dedi.
Daha sonra genel kurul çalışmaları sonunda görüştüğümüz Sayın İlknur İnceöz Hanımefendi ile geç vakte kadar sohbet etme imkânı buldum.
Aday açıklanması ve kim aday olacak gibi konularda kendilerini sık sık ziyarete gelen aday adayları olduğunu söyleyerek şunları söyledi:
“ bizde biran evvel adayların açıklanmasını istiyoruz, gerek biz gerekse teşkilatımız bu konuda sıkıntılı. Sıkıntı gecikmeden kaynaklanıyor ve aday adayları afaki haberlerden dolayı tedirgin oluyorlar. Geçen hafta sonu ilimizde merkez adayımız Haluk Beyle yaptığım esnaf gezisi esnasında da bunlarla karşılaştım. Bu hafta sonu merkez adayımıza desteğe devam için ilimizde olacağım. Genel merkezimizin açıklamasını bekleyelim başka sözlere itibar edilmemeli. 
Ben son günlerde yeni yapılacak Aksaray Devlet Hastanesi ihalesi ile sık sık Bakanlığa gidip geliyorum. Hastanenin yapılması kesinleşmiş bulunmaktadır, bunun ihalesini Şubat ayına aldırmanın gayreti içindeyim. Bunun içinde sık sık Bakanlığa gidip geliyorum” dedi.
Mecliste gördüğüm kadarı ile gerçekten Milletvekillerimizin işi çok zor. Bir yandan Meclis görüşmeleri ve çalışmaları bir yandan ise kendi meselesi ile ilgili gelip gidenlerin hattı hesabı yok. Hele orada gördüğüm aday adaylarının sabırsızlıkla bekleyişleri ayrı bir konu.
Bir ara meclis avlusuna çıktım avluda cezaevinden çıkan Milletvekillerini yemin için meclise gelmişler. Onların yanında gelen yoğun bir kalabalık ve ziyaretçileri.
Merak edip onları izlerken Deniz Baykal kalabalık bir ziyaretçi ile karşımıza çıkıyor etrafta gördüğü herkese selam verip el sallıyor. Kalabalığı ve heyecanlı bir şekilde etrafta gördüklerine el sallaması bana sanki yeniden Genel Başkanlığa hazırlanıyor gibi geldi.
Altı saatlik TBMM Meclisi ziyaretimiz dolu bir şekilde geçti. Vekillerimiz ile ayrıca röportaj yapma imkânı buldum. Sayın Açıkgöz’ü de bulmuş olsa idim onunla ilgili görüşlerini sizlere aktarmak isterdim kısmet başka bir görüşmeye.

Bu yazı toplam 1429 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.