Teşvikte yeni gelişme

          Ardından da Ziraat Odasındaki bir toplantıya katıldım. Bunun ikisi de ayrı ayrı sizlerle paylaşmam gerek önemli konulardı. Bunların öncesinde Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzün Emit Fuarına katılımı vardı, bu toplantıya Sayın Valimiz Altınok da katılmıştı. Ben aslında bu konuyu da sizlerle paylaşacaktım, yoğun konular nedeni ile ben isterseniz Milletvekilimiz Sayın İlknur İnceöz ile beraberliğimizdeki müjdeleri ile konuma başlamak istiyorum. Sırası ile diğer konuları da yarın öbürsü gün ele alacağım.

       Milletvekilimiz Sayın İlknur İnceöz ile TKDK toplantısı için gittiğimiz Üniversitedeki toplantıda beraber olmuştum. Buradan sonra öğle saatlerinde Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak’ın misafiri olduk. Burada Belediye Başkanımız Sayın Nevzat Palta, Sayın Ak Parti il Başkanı Fatih Yıldırıcı, Kırmızı Et Birliği Başkanı Hamit Özkök, Koyun Keçi Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mitat Küçük, Damızlık Süt Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Faruk Sert, İl Genel Meclis üyesi Dede teke ve Bazı üyeler katıldı.

      Bu toplantının asıl amacı ise bu gurubun on gün önce Ankara’da Milletvekillerimizi tarımdaki sulamaya getirilen kotanın kalkması için yapılan ziyaretlerin sonunda Milletvekillerimizin yaptıkları çalışmanın sonucunun kendilerine iletilmesi idi.

     Yapılan çalışmaların sonunda Tarım Bakanının Milletvekillerimizi sulamada kullanılan su kotasının sınırlanmasının şimdilik durdurularak uzatılması idi. Milletvekili İlknur İnceöz hanımefendi kotanın şimdilik kalktığını yani uzadığı müjdesini burada Tarım Platformuna ileterek müjde vermiştir.

        Bu müjdeyi basın mensupları huzurunda açıklayarak Tarım platformunun takdirini almıştır. Yapılan girişimin çok kısa zamanda sonuçlandırılması ise Milletvekillerimizin başarılı bir çalışma yaptıklarını göstermiştir. Burada Belediye Başkanı Sayın Nevzat Palta da Sanayi kentsel dönüşüm projesi ile ilgili açıklamalar yaparken, İl Başkanı Sayın Yıldırıcıda Suda kotanın kısa zamanda uzatılmasına değinerek açıklamalarda bulunmuştur.

      Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ve diğer üyelerde Milletvekillerimizin bu konuda gösterdikleri çalışmalara çiftçiler adına teşekkür ettiler.

       Suda kotanın uzatılması çiftçilerimiz için şimdilik güzel bir gelişme olabilir. Ama ben şahsen kotanın zaman içinde tekrar getirilmesinden yanayım. Öyle bir vahşi sulama kullanılıyor ki, bunu ben yazın Milletvekilimiz İlknur hanımla beraber gittiğimiz ziyaretlerde görerek yaşadım. Suyu sulamanın dışında da gün boyu boşa akıtıldığını bizzat gördük. Böyle bir suyun boşa vahşice akıtılması çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği için kullanacağı suyu şimdiden kullanmaktır. Buna mutlaka dur denmelidir diye düşünüyorum.

       İlknur Hanım buradan sonra birkaç sivil toplum kuruluşumuzu ziyaretten sonra, Sayın Valimiz ile birlikte bir heyetle beraber E 90 üzerindeki kavşaklarda nasıl bir çalışmalar yapabiliriz. Alt geçit ve üst geçit yapılabilir gibi çalışmaların başlangıcına katıldıktan sonra Televizyona gelerek birlikte bir program yaparak ziyaretleri ve çalışmaları ile ilgili konuları değerlendirerek kamuoyu ile paylaştık.

       Bu paylaşımların içinde çok önemli bir çalışmayı da burada öğrenmiş olduk. Okurlarımızın ve işadamlarımızın bana da sık sık telofan ederek ilimizdeki teşvik uygulamasının yılbaşı itibarı ile kalkmasının durdurulmasını istemişlerdi. Bende bunu hem köşeme taşıdım ve hem de milletvekillerimiz ile paylaşmıştım. Milletvekillerimizle konuyu başka paylaşıp çalışma yapmalarını isteyenler olmuştu.

      Teşvik yasasının uzatılması için Çalışma Bakanımız ile görüştüklerini ve konu ile ilgili olarak Çalışma Bakanımızın çalışma yaptığını ve teşvik yasasının uzatılması için çalışmaların olduğunu buradan dinleyicilere duyurmuş oldu. Bizde buradan okuyucularımıza duyurmuş olalım.

      Milletvekilimiz ile yaptığım çok önemli konuları görüşerek açıklamalar yaptı. Ben bu konuları zaman zaman siz okurlarım ile paylaşmaya devam edeceğim.

Bu yazı toplam 1687 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum