Tıp fakültesinin adı var kendisi yok

Hatırlarsanız iki seçim öncesi bir çok kesim Aksaray’a neden Tıp fakültesi yapılmıyor? Neden Devlet Hastanesi Araştırma hastanesi olmuyor yaygarası koparmıştı. Tabi siyasilerimizde bir gayret ve çaba içerisinde Aksaray’a Tıp fakültesini almayı başardılar. Almayı başardılar başarmasına da fakültenin adı var kendisi yok. Ben ne anladım böyle bir fakültenin Aksaray’a gelmesinden.

Niğde biz fakülteyi alınca onlarda bastırdı ve Tıp Fakültesini aldılar. Hemde bizden sonra almalarına rağmen adamlar fakültenin inşaatına başladılar. Bizim ise fakültenin adından başka henüz yapılacak bir arsa tespitimiz bile yok.

Alınan 60-70 tıp öğrencisi ise Konya Selçuk üniversitesinde eğitim görüyor. Ha Konya tıpı tercih etmişler, ha Aksaray Tıp ne farkı var? Fakültesi ve öğrencisi Aksaray’da olmayan bir Tıp fakültesinin varlığı ile yokluğu bir hiçtir.

Geçtiğimiz günlerde Tıp fakültesi dekanı POF. Namık beyle konu üzerinde sohbet ettim. Özel idarenin yaptığı yurt fakülte olamaz mı diye sordum. Mevcut bina yurt için yapıldığı için fakülteye uygun olmadığı, ana direkler dışında tamamen yıkılması gerektiğini söyledi.

Buda anlaşılıyor ki, bu yurt binasını fakülteye dönüştürmek yeni bina yapmaktan maliyetli duruma geliyor. O zaman acilen yeni bir bina yapılması gerekmektedir. Bana göre yapılacak Tıp fakültesi binası Hava alanından elzemdir.

Sağlık konusu öncelik taşımaktadır, fakültesi olan bir ilde fakülte binası ve öğrencisi yoksa hiç bir şey ifade etmez. Fakülte binasının olması ve öğrencilerin burada okuması sağlık konusunda faydalı ve canlılık getirir.

Bina olmayınca zaten yeterli hoca da gelmemektedir. Bina yapıldıktan sonra akademisyen kadrosunun oluşması ile şehirde sağlıkta gelişme gösterecektir. Zaten fakülte olmasını istememizin ana nedenlerinden birisi bu değilmidir?

Mevcut hastanemizdeki fakülte hocaları yani Profesörler, isterse muayeneye girmektedirler. Yada haftada birkaç hastaya bakıp ameliyat etmektedirler. Eğer fakülte binası yapılırsa her şey düzene gireceğini unutmamak lazım.

O halde öncelikli olarak acilen ilimiz üniversitesi bünyesinde fakülte binası yapılmalıdır. Fakülte binası yanlış anlamadı isem iç teşrifatı ile birlikte 80 ile 90 milyona yapılabileceği şeklindedir. O zaman ilimiz hayır sever hemşehrilerimizi bina yapımı için teşvik edilmelidir.

Öncelikle bu konuda, Rektörümüze, sayın valimize, siyasilerimize, belediyemize, sivil toplum kuruluşlarımıza görev düşmektedir. Bu konuda bir kampanya başlatılarak ilimize Tıp fakültesi binası yapımı için el birliği ile işe başlanmalıdır.

İnsan sağlığı ve hayatı bana göre her şeyden önce gelmektedir. Hava alanı kadar yaptığımız talep ve isteği bu konuda yapmalıyız. Sağlık havada uçmaktan daha önemlidir. Yoksa adı var kendisi yok bir fakülteden öteye gidemeyiz.

Ayrıca Araştırma hastanesindeki başhekim konusundan dolayı bir boşluk gördüğümü söyleyebilirim. Acilen hastaneye heyecan ve çalışma azmi getirecek bir başhekim atanmalıdır. Yoksa bu işler gecikme ile olmaz, atamalarda ahbap çavuş ilişkileri dışında hak edenlere bu görevler verilmelidir. Hastane çevresindeki yeşil alan, giriş ve çıkışlarda hemen düzenlenmelidir. Hala toprak içerisinde duran yerler mevcut.

 

Bu yazı toplam 900 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.