Ömer Lütfi Ersöz

Ömer Lütfi Ersöz

Tokat Kitap Günleri Fuarı

Tokat Belediyesi, 31 Ekim- 08 Kasım 2017 tarihleri arasında, Cumhuriyet Meydanında kurulanÇadırda, Birincisini gerçekleştirdikleri ‘Tokat Kitap Günleri’ Fuarı kapsamında, birbirinden değerli Yazarları, Söyleşi ve İmza Günleri ile Kitapseverle buluşturdu.Bu vesile ile Tokat Belediye Başkanı Sayın Eyüp Eroğlu’ na, Organizatör Ahmet Ali Ortadeveci’ ye, davete icabet eden Yayınevi, Yazar, Okuyucu ve emeği geçen bütün kardeşlerimize kalb-i şükranlarımı sunarım.

Tokat Kitap Günleri Fuarına, 85 Yayın evi, 101 Yazar katılarak 167 etkinlik gerçekleştirilmiştir. Çok yoğun bir okuyucu katılımı ile birlikte, Söyleşiler, İmza Günleri yapılmıştır. Konya’mızdan Tokat Kitap Fuarına;Prof.Dr. Caner Arabacı, Ahmet Aka;Ömer Lütfi Ersöz, Melahat Ürkmez, KızımSema Ersöz, Ayşe Ünüvar, Hüzeyme Yeşim Koçak, Sahura Yağmur Arıcan, Ergün Öztürk, Seyit Ali Eser, Cemil Paslı, Ömer Aslan,İsmail Detseligibibirbirinden değerli gazeteci, yazar, akademisyen kardeşlerimiz katılmıştır.

Kitap okumak gerçekten çok önemli bir özellik olmakla birlikte, okunacak kitapların seçimi daha da önemlidir. Çünkü kitaplar insanlar üzerinde iyi ya da kötü tesirler bırakırlar.Dinimiz İslam’ın ilk emri “oku” olmuştur.Âyet-i Kerimelerde: “Yaratan Rabbinin adıyla oku” (Alak süresi: ayet:1)“…(Resûlüm!) De ki: Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?...” buyurulmuştur.Okumak ve öğrenmek beşikten mezara kadardır.

Peygamberimiz Hz. Muhammed(s.a.s.)’in Bedir Savaşında elde ettiği esirlerin bazılarını Müslüman çocukların başına Öğretmen tayin edip, on çocuğa okuma-yazma öğretmeleri sonucu serbest bırakması, Okumaya verilen önemi en güzel bir şekilde haber vermektedir. Müslümanları öldürmeye gelen Müşriklerden bile, Okuma-Yazmayı öğrenen bir dine, İslâm’a gönül veren biz Müslümanların, okuma alışkanlıklarında en önde olmaları gerekir diye düşünüyorum. İslam’ın okumaya ne derece önem verdiği, âyet –i kerime ve hadis-i şeriflerden çok net olarak anlaşılmaktadır.

Biz Müslümanlardaki ana esas, ‘Bütün Kitaplar, Tek Bir Kitabı, Kur’an-ı Kerîm’i Anlamak İçindir.’ Kur’an-ı Kerîm’i ne kadar doğru, gerçek amacına uygun olarak anlarsak, hem dünyevi, hem de uhrevi kurtuluşumuzu sağlamış oluruz. Bu hususu ŞairÜstad Cengiz Numanoğlu bir beyit inde güzel ve özlü olarak şöyle ifade etmiştir:

Kur’ân eczanesinde, her derde devâ vardır;

Son kullanma tarihi: Kıyâmete kadardır…

Tokat Kitap Fuarında; 04-05 Kasım tarihlerinde:Tokat’lıkardeşlerimizin çok yoğun ilgi ve alakası sonucu; “Âyetlerin Işığında Peygamber Kıssaları Ve Helak Olan Kavimler, Damıtılmış Damlalar,Muhammedül Emin Âlemlere Rahmet Hz.Muhammed Sallallahu Aleyhi VeSellem Efendimizin Hayatı İsimli Kitaplarımı imzaladım. 1985-1989 Yıllarında TOKAT/ÇAMLIBEL Ortaokulunda Öğretmen Olarak görev yapan, gönüllü hemşerileri olmaktan iftihar ettiğim Şehirde, İmza Günümde bizleri yalnız bırakmayan, Öğrencilerimize, Dostlarımıza, Kitap dostu kardeşlerimizeKalb-i Şükran’larımı sunarım.

Belediyecilikte fiziki, sosyal, kültürel bütün çalışmalar önemlidir.Ancak,Nesillerimizi bilgili ve donanımlı yetiştirip yarınlara hazırlamak en önemlisidir. Başkanımızın bugüne kadar yapmış olduğu güzel hizmetlerin içinde; en yararlı ve önemlisinin eminim ki, çok yoğun ilgi gören Kitap Günleri etkinliği olmuştur.Tokat Kitap Günleri Fuarı vesilesiyle, Belediye Başkanı Sayın Eyüp Eroğlu Bey’i gönülden tebrik ediyor, bu güzelliklerin devamını diliyorum. Okurlarımız ile güzel günler geçirmemize vesile olan, nazik davetleri, hediyeleri sebebiyle; Değerli Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’na, Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Selahattin Kelemci’ye, Organizatör gönül dostu güzel insan Ahmet Ali Ortadeveci ‘ye,Sahura Yağmur Arıcan’a, Suna Üçkarışoğlu’na,Yazar Arkadaşlarımıza, Kitap Dostu Kardeşlerimize VeEmeği geçen herkese Kalb-i Şükran’larımı Sunarım.

Evlâtlarımıza okuma alışkanlığı kazandırabilmek için, öncelikle anne-babaların, Öğretmenlerin iyi örnek olmaları, düzenli bir şekilde kitap okumaları gerekir diye düşünüyorum. Kütüphanelerinde çok yoğun olarak kullanılmasının da çok faydalı olacağını hatırlatmak isterim. Okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazandırılması elzem olan bir husustur. Çocuklarımızın ruh dünyasını da olumlu etkileyip, bilgili ve kültürlü yetişmesini sağlayacak şekilde,kitap okuma hususunda çok güzel örnekler olmamız duası ile sıhhat ve âfiyetler dilerim.

Bu yazı toplam 1951 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.