Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Trafik stresi ve bir veda

Trafik stresi ve bir veda

 Bu konuda eleştirmediğim için tenkit de ediliyorum. Ancak Aksaray trafiğini Nevzat Beyin bu hale getirdiğini söylemeyi de doğru bulmuyorum. Bu sokak ve caddeler dünde vardı bugünde var. Büyüyen şehirde araş sayısı her geçen gün artış gösterdiği için bu hale geldi. Nevzat Bey bu sıkıntıyı kucağında buldu ana çözüm bulmak zorunda.

       Bir ara Sayın Başkanla beraber konuşmamızda şehirde o kadar yoğunluk yok insanlar sabırsız konusunda birleşmiştik. Şu ikili parklar olmasa normal seyir olacak, Belediyenin önünde ikili park yapılıyor. Buna birde halk otobüslerinin yolcu indirmesini hesap edin, tam bir curcuna. Sayın Başkanın penceresinin altında yaşanan bu hadiseye zaman zaman pencereden bakarsa bana daha iyi hak verir.

        Belediye önünde indir bindir yeri yok, burada indi bindi yapılır mı? Cuma günü burada zabıta ve trafik polisleri can havliyle çalışıyor ama kimsenin umurunda değil. Hele buradan birde cenaze alındığını hesap edin. Hala insanlar bir dakika beş dakika deyip ikinci sıra park etmeye devam ediyor. Vurdumduymaz sürücüler görevlilerin işini zorlaştırıyor. Kale altından Liseye çıkan yolda normalde iki araç rahat geçer ama ikinci park nedeni ile PTT ‘den inen yoldan itibaren burası kuyruk oluşuyor.

       Eras iş merkezinin bulunduğu karşılıklı sokaklara bir bakın tamamen araç parkı ve nerede ise bir araç geçişi zor yapılıyor. Birde araç girişinin yasaklanmasına esnafların karşı çıktığı şeklinde yetkililerden duyumlar alıyorum. Allah aşkına bunu anlayamıyorum, esnaftan araçlar mı alışveriş yapıyor. Hâlbuki araçların girmemsi esnafın işini kolaylaştıracak ve insanlar daha rahat alışveriş yapacaklar. Kapalı çarşıya insan girmiyor mu, şu haliyle daha çok insan yoğunluğu oluyor.

       Dükkânların ve eczanelerin önüne konan park yasağı hunilerini kim koyuyor bunu birileri bana izah etsin, burada devlet yok mu da vatandaş kendi başına yolara bencillik yaparak el arabası, eşya veya trafik hunileri koyarak yolları işgal ediyor.

        Sayın Başkanım Aksaray’ın şuandaki durumunu siz bu hale getirmediniz kucağınızda buldunuz ama çözüm bulmakta zorundasınız. O zaman size alın alternatif kimseyi dinlemeden radikal karar alarak belli saatlerde yük indirmenin dışında merkezi yerleri trafiğe kapatacaksınız. Trafiğe kapatmazsanız vurdumduymaz insanların ikili parkını engelleyemezsiniz, birde iki adım yere araçla gelme alışkanlığını ancak bu şekilde yok edebilirsiniz. İnanın çok az bir insan sizi tenkit eder ama çoğunluk sizi alkışlayacaktır. Şimdi yapılmazsa da birkaç yıl sonra buna mecbur olunacaktır, gelin siz yapın alkış alın.

                                             VEDA YEMEĞİNDEN MANZARALAR

      Cuma akşamı Koyun keçi birliği Başkanı Mahmut Aktürk’ün daveti üzerin Tarım Platformunun tayini Tokat Erba ilçesine çıkan vali yardımcısı Kadir Demir’in veda yemeğine katıldım. Yemekte daha çok Ziraat Odası ağırlıklı misafirlerin olduğu belli idi. Siyasi ve bürokrasinin az olduğu sade bir veda yemeği gerçekleştirildi.

       Yemekte bol bol Eski Valimiz Sayın Orhan Alimoğlu yad edilerek kulakları çınlatıldı. Ben Kadir Beyle fazla yakınlığım ve samimiyetim olmadığı için kendisi hakkında olumlu ve olumsuz pek fazla bir şey yazamayacağım. Ama tarım Platformu ile iyi bir diyalogu var ki kendilerine cest yaptılar.

      Her üç sivil toplum kuruluşu arkadaşımız Hamit Özkök, Emin Koçak ve Mahmut Aktürk gelen misafirlerle tek tek ilgilendiler. Yemekte servislere kadar yardımcı oldular. Aktürkün bir özelliğini ilk defa öğrendim yemek duası yaptı ve hoca olduğunu da öğrendim.

        Ben buradaki durumu izlemek için önce kenar bir yere oturmuştum, sonra beni tanıyan ve her gün yazımı okuyan bir okuyucu ile tanıştım ve beraber oturmamızı istedi ve oturduk. Sayın valiye tarım platformu çeşitli hediyeler verirken, Mustafa Çalışkan da kendilerine bir fincan takımı ve kahve hediye ederek Aksaray-ı unutmamasını istedi.

       Benim burada em çok hoşuma giden hediyelerin içinde verilen duvar tablosu idi. Tabloda Tamamen Aksaray yansıtılmış durumda idi. Bunlar unutulmayacak hatıralardır. Bu tür cestler ve uğurlamalar güzel diyebilirim, Sayın Demire yeni görevinde başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erdoğan Kaya Arşivi