Tuncay Başkan'a geçmiş olsun

Cumartesi günü Ağaçören ilçemiz Belediye Başkanı Tuncay Atak ve Ak Parti ilçe Başkanı Mustafa Yüksel elim bir trafik kazası geçirdiler. Her iki Başkan benim çok samimi olduğum ve birlikte sohbet edip dostluk yaptığım kadim dostlarım olur. Bulundukları Başkanlık dışında bir dostluğum olan arkadaşlarım. Cumartesi akşam Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ile ayaküstü görüşmemizde kendilerini ziyaretten geldiğini kendilerinde korkulacak ve tehlikeli bir durumun olmadığını söylemesi beni biraz rahatlattı.

     Kaza esnasındaki kalabalık ve yoğun tedaviden dolayı ziyaret ancak hastalara yarar değil zarar verir. Bende ertesi günü ziyareti uygun gördüm. Mustafa Başkan şükürler olsun taburcu olmuştu. Tuncay Başkanın kaburgasında bir kırık olması ve kanama ihtimaline karşı tedbir amaçlı yoğun bakıma alınmıştır. Bir süre sonra belli bir saat geçtikten sonra yoğun bakımdan çıkacaktır.

       Kaza saatinde ise yağmur yaşışı olması nedeniyle kayma sonucu direksiyon hakimiyetinin kaybıdır. Aynı gün yine Topakkaya mevkisinde yine başka kazalar meydana gelmiştir. Rabbim kaza geçiren herkese acil şifalar versin. Bütün sürücülere de kazasız belasın araç kullanmayı nasip etsin.

      Mustafa Yüksel ve Tuncay Atak Başkanları uzun yıllardır tanırım. Mustafa Başkan biraz daha eski dostum olur. Tuncay Başkanı İl Genel Meclis üyeliğinden bu yana tanırım. Her iki Başkanın ekmeği yenir suyu içilir ve misafirperverdirler.

      Ben eski Başkan döneminde de Ağaçören ilçesine gittiğimde beni her zaman bu iki kadim dostlar misafir etmişlerdir. Güler yüzlerini ve misafirperverliklerini hiç eksik etmemişlerdir.

      Tuncay Başkan daha sonra ilçeye aday adayı oldu ve sonunda aday olarak Belediye Başkanlığını kazandı. Çok yakınındakilerden bir kısmı bile kendisine karşı olmasına rağmen Başkanlığı kazandı.

      Ben biraz Başkanlığı kazanmasından sonra ki durumuna ve çalışmalarından bahsetmek istiyorum. İsterseniz bunu ben Ağaçören’de televizyon çekimi yaparken eski bir Belediye Meclis üyesinin bana anlattığı sözlerle başlayım.

      Meclis üyesini inanın hiç tanımam hatta hala adını bile bilmiyorum. Ağaçören ilçemizin merkezinde çekim yaparken yanıma gelen bu Meclis üyesinin anlattıkları şunlardı:

      “ Erdoğan Bey sen beni tanımazsın ama ben seni tanıyorum ve yakından izliyorum. Sen Ağaçören’e fazla gelip gidiyorsun sana bir olay anlatayım. Ben eski bir Meclis üyesiyim, biz aday olamayınca bütçeyi tam takır yaptık ve hatta Belediyenin çok borcu vardı.

      Seçimi bu çocuk kazanacak ama kazandığında koltuğa oturduğunda Belediyeye bir bakacak her şey tam takır iş yapamayıp personel maaşını da ödeyemeyerek koyup kaçar diye düşünmüştük.

      Ama gelin görün ki, bir yılda borcu ödedi ve çok güzelde hizmetler yapıyor. Valla bu çocuk bizi utandırdı. Kendisine başarılar diliyorum Ağaçören hizmetler kazanıyor” dedi.

     Gerçekten Tuncay Başkan adı gibi atak ve hiperaktif bir yapıya sahip. Bunu Ali Rıza Alaboyun Bakanımın oğlunun düğününde bizzat gördüm. Düğüne gelen bütün Bakanları yakalayıp Ağaçören’e bir şeyler kopardı.

      Kendisi sürekli Ankara yollarında olan ve Ağaçören’e parasız nasıl hizmet kazandırırım düşüncesinde. Döneminde resmi kurum ve kuruluşlar açısından çalışma yaparken ilçeye güzel hizmetler kazandırdı. Ankara da kapıdan kovsalar bacadan girip hizmetler aldı.

      Ağaçören’in içme suyunu hallettiği gibi, ilçenin giriş ve çıkışlarını Karayollarının yapmadığı bir işi yaptırarak parke taşla döşetti. İmam Hatip Okulu, spor tesisleri, sokak aralarına yaptığı çalışma ve en önemlisi Camili kasabası köye dönüşünce ilçenin mahallesi yaptı. Meydana ise Aksaray Belediyesi tarafından saat kulesi yapımını sağladı.

      Bu kadar çalışkan bir başkan Belediyenin makine ekipmanını ve araçlarını takviye yaptı. Ama gelin görün ki, 3 yıl sonra yapılacak Başkanlık seçimine heveslenen bazıları tarafından yıpratma kampanyası ile karşılaştı. Hem de kendi partisine mensup kişilerce iftiraya uğradı. Ama moralini bozmadan işine devam ediyor.

      Ağaçörenliler zaten ona sahip çıkıyor ve desteklerini esirgemiyorlar. Kendisini yıpratmak isteyenler ise zamanı geldiğinde bunun cezasını görecekler. Dolayısı ile geçirdiği kaza sonucu Rabbim onu Ağaçören’e bağışladı. Ben buradan her iki Başkana da tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

      

Bu yazı toplam 1369 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.