Üniversite mezunlar gününde nostalji

Pazartesi günü Aksaray Üniversitesinde eğitim bölümünün mezuniyet töreni vardı. Törene arkadaşlarla beraber katıldık. Mezuniyet törenini baştan sonuna kadar izledim. Spor tesislerinde yapılan mezuniyet töreninde protokol konuşmaları yapılırken Sayın Valimiz Ali Mantı ve Rektör Yusuf Şahin arasında yaşanan güzel bir nostalji dinleme imkanı bulduğumuzu söyleyebilirim. Törene katılan öğrenci yakınları ve protokol çok büyük keyif aldıklarını gördük. Çünkü bu nostaljide alkışlar kırıldı sanki.
Mezuniyet öncesi Üniversite müzik ve spor bölümünün sunduğu müzik ziyafeti sonrası dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ardından protokol konuşmaları yapıldı. Eğitim fakültesi dekanının konuşması sonrası kürsüye Rektör Şahin geldi.
Konuşmasında, “dört yıldır aynı konuşmaları yapıyoruz. Bu sene farklı bir konuşma yapacağım, herhalde memnun olursunuz” dedi. konuşmasının sonunda öğrencileri bir türkü ile uğurlamak istediğini söyledi.
Aşık Veysel’in “ Uzun İnce bir yoldayım” türküsünü söyledi. Türkü öncesi, “ müzik yok ama umarım söyleyeceğim türküyü beğenirsiniz diyerek Türkiye başladı. Bende çok merak ettim Sayın Rektörün sesini. Ama gerçekten sesi de güzeldi ve güzelde söyledi.
Tabi bir rektörden öğrenci ve misafirlerin türkü dinlemesi ise büyük alkış aldı. Tabi bunlar mezuniyet töreninde resmiyetten uzak bir şekilde güzel bir hava oluşturmaktı. Bu havayı vererek öğrencileri mutlu bir şekilde uğurlamaktı.
Sonra kürsüye Sayın Valimiz Ali Mantı geldi. Güzel tavsiyelerle öğrencilere hitap ettikten sonra esprili bir şekilde, “ ben de Rektör Beye nispeten bir türkü söylemem lazım. Tabi ben türkünün metinlerini fazla bilmiyorum, müzisyende değilim” dedi.
Konuşmasının sonunda halk ozanı Rahmetli Neşet Ertaş’ın “ Zahidem Gurbanım” türküsünü söyleyerek büyük alkış aldı. Vali Beyi yakinen tanıyorum çok farklı özellikleri olduğunu biliyorum. Esprili, sempatik ve lafını esirgemeyen birisi.
Ama müzik tarafın bilmiyordum, burada öğrenmiş bulundum. Amatörce müziksiz söylediği türküyü gerçekten güzel söyledi. Bizde kendilerinin bilmediğimiz bu yönünü öğrenmiş olduk. 
Nostaljik bir programda karşılıklı mezunlar gününde bu tür eğlenceli bir gün olduğunu düşünüyorum. Aslında bu tür esprili programlar her üniversitede yapılmalıdır. Öğrencilerde ilin iki idarecisinin bu şekilde yaptıkları nostaljiden memnun olduklarını düşünüyorum.
Daha sonra öğrenciler bölümler halinde protokolün önünden geçiş yaptılar. Ardından okulun birincilerine hediyeleri takdim edildi. Ardından protokol ve öğrenci yakınlarının karşısında öğrenciler keplerini havaya attılar.
Bizde mezun olan yeni eğitimci adaylarını tebrik ediyor başarılar diliyorum.

 

Bu yazı toplam 853 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.