Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Üniversitede yine mi kadrolaşma?

Üniversitede yine mi kadrolaşma?

  Sayın Rektör Mustafa Acar yardımcı Rektör olarak hemşerisi Bahadır beyi ilk etap da getirerek işe başladı. Sonra buraya hoca ve personel alımlarını da Bahadır Beye bırakarak güya üzerinden gizlice atmaya çalışıyor.

        Üniversiteler her ne kadar özerk görünse de burası bir devlet kurumudur. Üniversiteler personel ihtiyaçlarını Maliye Bakanlığına bildirirler Maliye bakanlığı da buralara alınacak personeli aslında kendileri atayabilirler. Ancak Bakanlık gerekli olan ihtiyaç ve hocaları Üniversite kendisi alsın diye atama yetkisini Rektörlere vermiştir.

       Rektörler buralara okutman, asistan, hoca ve normal personel alırken kendi tercihleri doğrultusunda almaktadırlar.

        Aksaray Üniversitesinde de son dönemlerde alınan okutman, asistan, personel ve hoca konusunda ilk öncelik rektörün memleketi Karamandan alındığı ve Aksaraylı müracaatçılar ise puan yetersizliği ve başka şekillerde oyalanarak alınmadığı şikâyetleri ayyuka çıkmıştır.

        Bu konuda bir açıklama yapan Milletvekili Sayın Ali Rıza Alaboyun da bu konuya değinerek gerekli araştırmayı yapacağını ve konuyu Rektörle konuşacağını söyleyerek çok rahatsız olduğunu dile getirmiştir. Demek ki bu konuda Üniversitede ciddi bir sıkıntı olduğunu söyleyebilirim.

       Bir gazeteci olarak Sayın rektörden şöyle bir açıklama bekliyorum, göreve geldiği günden bugüne kadar aldığı personellerden kaç Aksaraylı var, Kaç Karamanlı var bunu açıklarsa kamuoyu ile paylaşırız. Bu ille de Karamandan gelmesi şart değil, karamanlı olupta başka yerlerde görev yapanlarda dahildir.

        Bu Üniversite Aksaray’ın ise Sayın Rektör buradan öncelikle Aksaraylılar istifade etmeli. Uzun zamandır hakkınızda bir yazıyı kaleme almadım, bir yıla yakındır bekledim. Sizi tanımadığım halde karşı çıktığım işte bundan dolayıdır. Geldiğiniz günden bugüne de inşaat olarak bir arpa boyu ilerlemediğiniz tüm kamuoyu tarafından görülmektedir.

        Geçmişteki rektörde Hacettepe menşeilileri Üniversitemize doldurduğu için karşı çıkmıştım. Getirdiği hoca ve personelin çoğunluğu kadro aldıktan sonra burasını döneminizde boşaltmışlardır. Sizin aldıklarınızda sizin döneminiz bittikten sonra Aksaray’dan ayrılacaktır.

       Neden Karamanlıları Karaman Üniversitesine değil de Aksaray’a yerleştirmeye çalışıyorsunuz. Aksaray’ın evlatları kendi memleketlerinde üvey evlat muamelesi görüyor. Hadi yardımcını buradan getirdin ama müsaade et de alınan personellerin gerisi Aksaray tercihli olsun.

       Hiç merak etmeyin eski rektör döneminde yakını ve çevresini sus payı olarak Üniversiteye aldırmak için çırpınanlardan birisi değilim ki şu yakınımı işe al diye size yalamalık yapayım, ben bir Aksaray milliyetçisi olduğum için burada benim ilimin insanları istihdam edilsin istiyorum.

      Sizin buraya gelişinizi en yakın bilenlerdenim, hatta sizi istemediğimden dolayı size destek olmam için rica eden Milletvekilimiz bile bu davranışınızdan rahatsız.

      Açık ve net söyleyeyim bu koltuklar hak edenler tarafından doldurulmuyor. Geçtiğimiz günlerde sigortacılar seminerine katılmıştım, orada zatı âlinizde bir konuşma yapmıştı. Bu konuşmanız varsa bir vidoda lütfen izleyiniz, eğer beğenirseniz bende beğendim.

       Sizin ilimize gelişinizde gayret gösteren siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının tamamı yakın dostlarım. Sizi niçin destekleyip Rektör yaptıklarını da çok iyi biliyorum. Lütfen Aksaray Üniversitesi Rektörü ve Aksaraylı gibi davranın. Aksaray’ın evlatlarına sahip çıkın, getirdiğiniz insanlar eskiden tanıdığınız ve merhaba ettiğiniz insanlar olabilir. Güven duyduğum da diyebilirisiniz, ama Aksaray’da da çok güven duyacağınız insanların olduğunu unutmayın. Lütfen Aksaraylı gibi davranın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erdoğan Kaya Arşivi