Vatandaşın cebinde yangın var!

Bir gazeteci olarak yıllardır açık açık yazıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a karşı bir zaafım var.

Bu da uzun yıllar önce İstanbul il başkanlığında kendisini yakinen tanımam nedeniyle biliyorum. Benim şahsına karşı ve o dönem ki sohbetlerimizde edindiğim düşüncelerini tasvip ettiğim için kişilere değil kendisine karşı sempatim var. Kendisinin ülkemizin yararı için bir dönem daha devamından yanayım. Ama son dönemlerde piyasanın ve ekonomik sıkıntılar düzeltmezlerse işlerinin zor olduğunu düşünüyorum.

Vatandaşın cebine dokunduğunuzda cebi yanarsa babasını bile tanımaz. Enflasyonu neye göre hazırladıklarını daha önce de yazmıştım. Cebi dolan insanlar için hayatın ve yaşamın hiç önemi yoktur. Ama emeklilerin ve dar gelirlilerin durumu çok ciddi olarak kötü durumda...

Enflasyonu belirleyen Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) merkezi bölgemizde Nevşehir’de bulunmaktadır. Kendileri araştırma yapmazlar, bağlı bulunan illerdeki sivil toplum kuruluşlara yazı göndererek fiyat tespiti ve artışını tespit ederek Ankara’ya bildirirler.

Maaş artışında baktığınızda 6 aylık zam enflasyon hesabına göre %5 geçmez tabi olursa enflasyon farkı. Yani yıllık zam %10 geçmez. Dün bir yerde alışveriş yapıyorum, vatandaşın birisi ayçiçek yağı almak istedi, "5 kiloluk yağın fiyatı 110 TL" cevabı alınca vatandaş sinirlendi "Bir ay önce 70 TL idi nasıl oldu da bir ayda 40 TL birden artış oldu?" diye tepki gösterdi.

Tabii ardından hükumete ve Tayyip Bey'e veryansın etti. Hem de, "Bu güne kadar hep Tayyip Bey'e oy veriyordum ama artık vermeyeceğim." diye seslendi. Ardından uncuya un almaya gittim, bir ay önce 160 TL olan 50 kg un 210 TL olmuş. Benim alacağım 25 kg idi. Ama bir hanım bacımız 50 kg alacağı için un fiyatına isyan etti.

Son dönemlerde fiyatların kontrolü için açılan Kooperatif marketler açıldı. Salı pazarı yakınına açılan bu markete gittim. Tabi elimde normal AVM’den aldığım gıdaların fiyat listesi vardı. Karşılaştırdım baktım çokta fark yok, bir kaç lira farklar var.

Göz gezdirdim gelen vatandaşlar alışverişten önce fiyat kontrol ediyor. Çoğu insan gezip gidiyor. Bunun çözüm olduğunu düşünmüyorum. Bir yere açmışınız, uzak bölge insanın çoğunun haberi yok, veya nasıl gelip gitsin bu kadar uzak yere?

Şimdi şunu söylemek istiyorum, bu fiyat artışları baştan kontrol edilmezse, vatandaş bir gün bunun hesabının faturasını bir yere keser. Ne lider tanır, ne parti pırtı tanır. İnsanlar önce ceplerine bakar, vatan millet Sakarya falan anlamaz geçer.

Emekli bir vatandaş, yeterli geçimini sağlıyamıyorsa, bunun hesabını AVMlere falan kesmez iktidara keser. Dar gelirli vatandaşlarda aynı hesabı görür. Aç kalan ve açıkta kalan insanların gözü hiç bir şeyi görmez.

Siyasiler bu konuyu yukarıya aktarması elzemdir. Mazot bir yılda 4 TL'den 8.5 liraya çıkmış. Efendim dünyada her ülkede bu hayat pahalılığı var demekten vatandaş anlamaz, onlar önce ceplerine bakarlar.

Enflasyonun nerede ise yıllık %60 vardığı bir dönemdeyiz. Çarşı Pazar fiyatları gezdiğinizde açık ve alenen bunları görebilirsiniz. Çalışana yıllık %10 zam vereceksiniz piyasada artış ortalama yıllık %50 iken vatandaşın alım gücü her geçen gün zayıflamıştır.

Bu konuya çare bulunmazsa vatandaş bunun faturasını hükumete keser. Bizden yetkililere uyarı olsun isterim. Eğer biz bile Tayyip Bey aşinası birisi olarak dile getiriyorsak gerisini siz düşünün. Siyasiler bu konuyu acilen gerekli yerlere ileterek çözüm bulmalıdırlar. Vatandaş sızlanmaya başlamıştır, bilginiz olsun uyarıyorum. Vatandaşın ayağının altına altın döşeseniz vatandaş cebine bakar. Cebi yanıyorsa, o da bir gün başkasını yakar.

Bu yazı toplam 521 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.