Yalçın Akdoğan “Herkes işine baksın”

       Pazar günü Başbakan Yardımcısı Sayın Yalçın Akdoğan Aksaray Ak Parti İl Danışma Meclis toplantısına katıldı. Toplantı Kültür Merkezinde gerçekleştirilerek partililerle bir araya gelindi. Sayın Yalçın Akdoğan konuşmasında genel olarak Ortadoğu’da yaşananlar ve çözüm sürecine değindi. Konuşmasında Avrupa ülkelerini eleştirerek; “ ülkemize 1,5 Milyon insanı alıp barındırmışız hala Avrupa ülkeleri bize akıl vermeye şunu da bunu da yapsanız olmaz mı diyemez. Biz üzerimize düşeni fazlası ile yaptık onlar ne yapıyor ona bakmak lazım. Kimse bize ödev vermesin, herkes işine baksın” dedi.

      Kültür Merkezinde yapılan toplantıya Başbakan Yardımcısı Yalçın Doğan la birlikte Milletvekilleri, İl ve İlçe Başkanları. Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, ilçe ve Belde Belediye Başkanları ve partililer katıldı. Salonun tıklım tıklım dolu olması dikkatlerden kaçmadı.

     İl divan kurulu oluşturduktan sonra ilk olarak kürsüye gelen İl Başkanı Fatih Yıldırıcı terör konusuna değindikten sonra kongre takvimini açıklayarak aday olmayacağını buradan partililere duyurdu ve herkesten helallik istedi.

      Zamanı az olan Başbakan Yardımcısı Sayın Yalçın Akdoğan uzun bir konuşma yaparak gündemdeki olayları değerlendirdi. Yaptığı konuşmadan ana başlıkları ise şu şekilde idi:

       “ Aksaray Ak Partiye kuruluşundan bu yana bize sürekli destek olmuştur. Sizler Başbakan Sayın Davutoğlu’nun selamını getirdim.

      Ülkemiz ne zaman şaha kalksa birileri önümüzü kesmek için şaha kalkıyor. Türkiye’yi durdurmak için önümüzü kesmek istiyorlar, ne kadar şer güçleri varsa bir araya gelip birleşiyor. Ne kadar bir araya gelseler de muvaffak olamadılar, dertleri Tayyip Erdoğan sız bir Türkiye idi ama muvaffak olamadılar.

      Çözüm sürecinin başarılı olmasını istemiyorlar, bunu 11 Eylülde denediler başarılı olmadılar. Artık Ak Parti kurumsallaşmış bir partidir, Ak Parti artık Türkiye’nin sigortası olmuştur. Bunun önünü kesmeye kimsenin gücü yetmez.

      Ak Parti Türkiye’nin her yerinde var, her yerinde siyaset yapıyor. Diğer partiler ise kimi Doğuya, kimi Batıya gidemiyor. Ülkemizin komşuları ve diğer karışık ülkeler artık Türkiye’den yardım istiyorlar. O zaman daha güçlü olmak durumundayız, Ortadoğu’da herkes bize sığındı destek istiyorlar. Bize sığınan hiçbir kimseye sırtımızı dönemeyiz.

      Çözüm süreci işlemesin insanlar ölsün, şehitler verelim bundan idare edelim diyemeyiz. Törer çözüm süreci sekteye uğrasın biz bundan nemalanmaya devam edelim istiyorlar. Çözüm sürecini engellemek isteyerek Asker ve Polisimize silah sıkanlardan hesabını soracağız. Bu olaylar çözüm sürecini sabote ediyorlar çünkü ellerindeki silahı bırakmak istemiyorlar. Bırakırlarsa nemalanmaları kesilecek, kime zulmediyorsunuz, okulunu yaktığınız Kürt vatandaşı, işyeri ve evlerini yaktıklarınız yine Kürt vatandaşları, buna müsaade etmeyiz.

      Öcalan kardeşi üzerinden olayları tetikledi diye açıklama yaptım, 15 Ekimi işaret etti, çözüm sürecinde kim etkili kim değil açıkla bunu bilelim. Çözümden korkanlar silahsız yaşayamayız diyorlar. Kimse hükümete ödev veremez herkes işine baksın, çözüm sürecinin membaı biziz. Muhalefet Suriye’de uçak düşürsek ya da uçağımız düşse bizi suçluyor sen kimden yanasın bunu açıkla. Cumhurbaşkanlığı köşkü halkın parası imiş, evet halkın parası halkın seçtiği Cumhurbaşkanı da orada bal gibi oturur.

     Tren yolu ile ilgili Milletvekilleriniz ile görüştük, hızlı tren ağı zaten var. Yük tereni meselesi hallolacak, kısa zamanda başlayacak” dedi

      Daha sonra biz salonda iken Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgıyı ziyaret etmek üzere Belediyeye gitti. Buradan Somuncu baba külliyesini ziyaret etti.

      Daha sonra söz alan Milletvekili Ali Rıza Alaboyun kürsüye gelerek Milletvekili seçimlerinin yaklaştığını ve herkesin aday olabileceğini ancak dürüst insanların olması gerektiğini ve kırılma dökülme yaşanmamasını söyleyerek, ilimizin Organize sanayide fabrikalarının çığ gibi büyüdüğünü bununla beraber il merkezinin büyüdüğünü söyledi.

      Daha sonra Milletvekili İlknur İnceöz söz alarak Ortadoğu’daki yaşananları anlattıktan sonra 2015 seçimlerinde çok güçlü çıkmalıyız, anayasa ve çözüm için çok önemli” dedi.

Bu yazı toplam 1395 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.