Yazgı 7 ayın hesabını verdi

Aksaray Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı 7 ay sonra yaptığı çalışmaların yarısını yerinde gezdirerek Gazeteci arkadaşlarımızla paylaştı. Sabah saat 09.00 Belediyeye ait otobüsle Belediye önünden Gazetecileri alarak 4 saat boyunca yaptığı çalışmaları yerinde gösterdi. Kendisi otobüsün içinde oturmadan 4 saat boyunca ayakta Gazetecilere çalışmaları ve yapacaklarını anlatarak dolaştık. Genç olmanın ve yaptığı işi sevmenin güzelliği ise yorulmadan zevkle işini yapması idi.
Ben önce nereleri gezdik bu süre içinde önce onları yazıp sonra bir köşe yazarı olarak bugünkü köşeme sığarsa düşüncelerimi ve izlenimlerimi yazayım. Yetmezse yarın devam ederiz, sizlerle paylaşırız.
Belediye önündeki havuzun düzenlenerek yolun genişletilmesinden başlayarak, hükümet meydanındaki açılan yol ve Saat kulesi önünde sohbet edildi.
Daha sonra buradan Terminal karşısındaki makastan dönüşteki düzenleme ve burada yapılan 4 eczane ve kafeterya ile devam edildi. Buradan Hacılar Harmanı, Selçuklu, Paşacık, Ereğli kapı, Fatih mahallelerinde yapılan asfalt çalışmalarını yerinde görme imkânı bulduk.
Buradan Yavuz Sultan Selim Mahallesi ve Organize Sanayiye yapılan 5 km. mesafedeki yolu görme imkânı bulduk. Ardından Hürriyet mahallesindeki yol genişletme çalışmalarını takip ederek Bağlı köydeki içme suyu arıtma tesislerine gittik. Hemen bu suya ilave edilecek olan yeni açılan kuyuları gezdik.
Dönüşte Pazar Pazarının yerine giderek pazarın çevre kapanması yerini gezerek ardından Fatih Mahallesi ile Dağılan yol boyunda Halk Eğitim karşısındaki çıkmaz sokağın açılışı ve buraya yapılan kavşak hakkında bilgiler aldık.
Çok önemli ve yılların sorunu olan Kurtuluş ve Laleli mahallelerinin ana yol genişletmesine giderek yolun genişlenmiş halini gördük. Ardından Laleli, Kurtuluş ve Bahçeli mahallesinde yapılan asfalt çalışmalarını gezerek yerinde görme imkânı bulduk.
Tabi 4 saat geziye ancak buraları gezmekle yetinebildik. Bedir Muhtar, Bayram Baba ve Zafer mahallesindeki çalışmaları gezme imkânımız olmadı. Ama ben daha önce gezip gördüğüm bu mahallelere fevkalade belki de ilk defa düzenli ve güzel asfalt atılmış. Hatta gecekondu bölge sokaklarına kadar girilerek asfaltlanma yapılmış, hem de kalıcı bir asfalt.
Gezimiz esnasında seçim döneminde yaptığı vaat ve yapacakları hakkında da otobüs içinde bilgiler aldık. Yazımın devamında yapılanlar neden yıkıldı, alt geçit, eski terminalin durumu gibi birçok konu hakkında bilgiler aldık.
Ben şimdi sizlere bu anlattığım yerler ile ilgili gözlemlerimi aktarmak istiyorum.
Belediye önündeki havuzun kaldırılıp yolun genişlemesi bütün Aksaraylıları sevindirmiştir. Hemen devamında Hükümet meydanındaki yolun açılması da herkesi sevindirmiştir. Buradan geçmeden Lise civarında yapılacak düzenlemeden bahsetmek isterim. Sayın Yazgı Lise binasının dış duvarını yıkarak yolu genişleteceklerini ve buradaki göbek çalışmasını yeniden düzenleyerek güzel hale getireceğini söyledi.
Asıl önemli olanı ise Yazgı burada bir bilgide vererek, Lise binasının yerini değiştirerek mevcut binayı Belediyeye kazandırıp bazı birimleri buraya taşıyacağını söyledi. Ama bu taşınmak yeni bir Belediye binası yapmamıza engel olmayacak. İlimize yeni bir Belediye binası kazandıracaklarını söyledi.
Hükümet meydanındaki saat kulesini gezdiğimizde ise, “biz yapılanları yıkmıyoruz, halkımızın isteği doğrultusunda bir çarpıklık varsa onları düzeltiyoruz. Bunları yaparken halkımızın görüşlerine önem veriyoruz. Makastaki eğri yapıyı da bundan dolayı yıktık ve burasının kullanılan bir park olduğunu söyleyebilirmisiniz? Bugüne kadar bu parkı kim ve kaç kişi kullandı? Buraya ilimize yakışır ve dikkat çeken bir figürü yakında koyacağız. Şimdi açıklamak istemiyorum ama bu parkı yeniden düzenleyerek farklı bir şekil vereceğiz” dedi.
Bugün sizlere gezimizdeki intiba ve görüşlerimizi aktardık. Yarın bu gezimizi sizlere aktarmaya devam edeceğim.
Devamı yarın.

Bu yazı toplam 1225 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.