Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Ak Parti Ortaköy’de Ütük’ü silmiş

Ak Parti Ortaköy’de Ütük’ü silmiş

Bugün sizlere Ortaköy’deki işin siyasi tarafını paylaşmak istiyorum. Burada en önemli konu ise Ortaköy Belediye Başkanı Mahmut Ütükün Ak Parti içinde silinmiş olması. Buna sebep olan teşkilat mı Ütük mü bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yemekteki konuşmalara geçmeden benimde geçmişte gördüğüm bir izlenimi kısaca paylaşayım. Malumunuz Ortaköy de Ak Partililer iki listeli bir İlçe seçimine hazırlanılırken, teşkilat ve Genel merkez tek liste ile seçime gidilmesini istiyordu. Ütük her ne kadar tarafsız görünüyormuş imajı verse de bir aday çıkarmış ve onu destekliyordu. Hatta seçim esnasında beni Ortaköy’e davet ederek adayları ile ilgili haber ve yazı yazmam istenmişti. Bende Ortaköy’e gittiğimde Ütük çıkardığı adayın yazıhanesinde oturuyor ve onu destekliyordu, bunu ben bizzat görmüştüm.

Daha sonra Genel Merkez adayı bire düşürmüş seçime gidilmişti. Ama bir anda aday olan mevcut Başkan Doğan Çetin liste çıkarıp seçimi kazanmıştı. Kazanan başkanı Genel Merkez de onaylayarak seçimi onaylamıştı. Buna rağmen Ütük seçilen Başkanı kabul etmiyor seçimi yenileteceğini kamuoyuna deklare ediyordu. Ama vekiller başkanımız Çetin deyip lafı kapattılar.

Asıl konu Başkanı kabul etmeme değil, İşin içinde Milletvekili adayı olamama hazımsızlığı yatıyordu. Bundan dolayı da ne milletvekillerini kabulleniyor nede gelen bakanlara sempati ile bakıyordu. Seçimde hiç gayret göstermemiş aksine ilçeye gelen Enerji Bakanını yuhalatmıştı. İlçesine doğal gaz gibi bir hizmetin getirilmesini isteme yerine Bakanı yuhalatması ayrı bir hata idi. Ama Ortaköylü Ütük'e rağmen Ak Partiye Ortaköy’de %70 oy vermişti. Yani Ortaköy’de Ak Parti varsa Ütük var, Ortaköy’de Ak Partinin Ütükten ibaret olmadığını bu yemekte görmüş olduk.

İşin ana kaynağı Milletvekili olamamak düşüncesi vardı. Bundan dolayı da kendisini partinin üstünde görmeye başlaması yapılan hizmetleri ferdi çalışmasına bağlaması nedeni ile son Radyo konuşması köprülerin atılmasını sağlamış. Ütükü İlçe teşkilatı, Milletvekilleri ve il teşkilatı silmiş. Yani parti disiplininden kopan ütük Ak partiden fiilen kopmasa da gönüllerde ihraç yemişti. Bunu bilen Ütük de önümüzdeki seçimlerde aday gösterilmeyeceğini bildiği için kendisine yer araması normal.

Ortaköy’deki Belediye Borçlarını kendi imkânları ile ödediğini, ilçeden geçen kanalları kendi gayretleri ile yaptığını, hükümet meydanındaki eski binaların yıkımına kadar kendisinin yaptığını anlatan Ütük asıl bu konularda kendisine destek veren vekilleri hiç ağzına anmadan üstelik birde eleştirmesi bardağı taşıran son damla olmuştur. Eski milletvekili Ahmet yaşarın talep ve ricası ile Alaboyun tarafından SGK borçlarının ertelenip silinmesi, kanalın DSİ tarafından kuruş harcamadan yapılması ve meydandaki eski binaların yıkımının sağlanmasınıvekillerin yaptığını Alaboyun tarafından açıklanması Ütükü köşeye sıkıştırınca ben eskiden MHP liydim demesine neden oldu.

Yemekte Milletvekilleri ve İl Başkanın İlçe Başkanına destek vermeleri. Yemeğe Belediye Başkanı Mahmut Ütükün katılmaması iplerin koptuğu anlamındaydı. İl Başkanı Yıldırıcı burada genel hizmetleri anlatırken. Milletvekili Sayın İnceöz Ortaköy’e yaptıkları hizmetleri sıraladılar.

Burada sürekli Adliye binası yapımını koz olarak kullanan Ütüke İnceözle birlikte sert cevap veren Alaboyun; “ Ortaköylü sürekli suç işleyen bir yermiş gibi göstererek ille de adliye binası diyeceğinize Ortaköy’e yeni yurtların yapılmasını, Yüksek okulun kapasitesinin artırılmasını, 18 uygulayıp çift yolun önünü açmakla meşgul olun” demesi büyük alkış aldı.

Hele burada; “ Ortaköy için Sayın Belediye Başkanı ne zaman bir proje getirmiş, ne zaman meclise gelmiş, ne zaman bize Ortaköy için bir telefon açmış. Meclisin kapısını bilmeyeceksin, oğlunun işi için beni aradığın kadar Ortaköy ün meseleleri için aramayacaksın, sonra bizleri kötüleyeceksin” dedi.

Burada fevkalade bir kalabalık vardı, yemekte tahminim bir 1500 kişi vardı. Organize güzeldi, vekillerin gidişi teşkilata ve partililere güç verdi. Hatta yemeğin verildiği gün MHP’de yemek vermiş. Belediye MHP yemeğini anons ederken isim vermeden vatandaşı yanlış yönlendirmeye çalışmış, buna Ak Partililer müdahale edince parti ismi vermişler. Anladığım kadarı ile Ütükü Ak Parti silmiş, ütük de kendisine yer arıyor bu adres MHP olsa gerek.

Gördüğüm kadarı ile Ütükün baskısı aksine Ak Partilileri daha da kenetlemiş.Ayrıca Ütüğü ihraç eden ilçe teşkilatının kararını il teşkilatı acilen onaylayarak Genel Merkeze göndermeli. Çünkü film kopmuş, ben gittim dedirtmeden ilçenin kararını onaylamalı. Böyle bir kalabalığı bir araya getiren başta Başkan Çetin, teşkilatı ve belde teşkilatına teşekkür ederim.

NOT: Dünkü yazımda ilçe teşkilatı yöneticisi Şener Kaş’ın soyadı Şen olarak geçmişdüzeltir özür dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum
Erdoğan Kaya Arşivi