Erdoğan Kaya

Erdoğan Kaya

Aksaray için güzel gelişmeler

Aksaray için güzel gelişmeler

                                          

       Cumartesi günü Ak Parti Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ve İl Başkanı Muhammed Fatih Yıldırıcı ile beraber Aksaray meselelerini değerlendirdik. Pazar günü ise İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma paneline katıldık. Bu paneli yarın değerlendireceğim, bugün sizlere Milletvekilimiz ve İl Başkanımızla yaptığımız söyleşiden bahsedeyim.

       Cuma günü üç Milletvekilimiz de ilimize de idiler, her birisi bir ayrı toplantı ve Aksaray ile ilgili konuları takip ve bilgi edinmek üzere farklı yerlerde idiler. İlk önce Mercedes ile Üniversite arasında gerçekleştirilen toplantıda ele alınan teknik eleman yetiştirmede öncü olmak amacı ile Üniversite bünyesinde bir bölümün açılması çalışmasına Milletvekillerimiz katılmışlardır.

        Bu toplantıdan sonra Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen konferansa katılmışlardır. Ertesi günüde farklı toplantılara katılmışlar, Ruhi Bey Prof. Dr. Naci Bostancının Üniversitedeki konferansına katılırken, İlknur Hanımefendi bir başka toplantıya katılmıştır. Ali Rıza Beyde Aksaray-ı ilgilendiren konuları yerinde görmek incelemek için İl Başkanı Fatih Yıldırıcı ile beraber bu bölgeleri gezerken, bazı medya kuruluşlarını da ziyaret etmişlerdir.

       Sayın Alaboyun ve Yıldırıcının bu ziyaret ve gezilerinin bir bölümüne beni de davet ettiler bende iştirak ettim. Tabi bu arada ilimiz ile ilgili bazı konuları kendilerine sordum ve bunların bir kısmını televizyonda ve gazetede sizlerle paylaşmak için kayıt altına aldım. Hemen şunu da belirteyim, bizimle çalışmalarını, görüşlerini paylaşmak isteyenlerin çalışmalarını bizde kamuoyu ile paylaşırız. Paylaşmayanların görüş ve düşüncelerini zorla paylaşıp reklamını yapma gereği duymam. Yani bize ne kadar yakın olan olursa bizde onlara o kadar yakın oluruz, zorla kimseyi konuşmaya zorlayamayız.

       İl kongresi değerlendirmesini sorduğumda, il Başkanı Fatih Yıldırıcı ile ilgili kongrede söylediği jest anlamındaki sözlerini de hatırlattım. Bakın bu konuda Alaboyun neler söyledi:

      “ Güzel bir İl kongresi gerçekleştirdik, kongreye katılan Sayın Bakan Bayraktarda son derece kongreden memnun ayrılmışladır. Geçmişe bir sünger çekerek birlik ve beraberlik içinde Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve tüm teşkilatımızla Fatih Beyin etrafında kenetlendik. Çünkü toparlayıcı ve birleştirici tavırları ile Hem partimizin hem de Aksaraylı hemşerilerimizin teveccühünü kazanmış bir kardeşimiz. Genel merkezimiz tarafından da olumlu görülen bir arkadaşımızdı. Elbette Fatih Beyi bizden sonra daha iyi yerlerde görmeyi arzu ettiğimi söylemek de mahsur görmedim” dedi.

       Daha sonra ilimiz Üniversitesi bünyesinde açılması için çalışılan dört fakülteye iki yeni fakülte daha ekleyerek arkadaşları ile yaptıkları çalışmada bunu altıya çıkardıklarını söyledi.

      “Bu Üniversitemiz açısından son derece güzel bir gelişmedir. Ayrıca buna ilave olarak Mercedes Benz ile Üniversite arasında yapılan bir çalışma sonucu teknik elemanların yetişeceği bölümün açılması da güzel bir gelişmedir” dedi.

         İstanbul da yaptığı Yazıcı ailesi ile ilgili görüşmelerden de bahseden Alaboyun, “ bu ailenin Dispanserden tutun, en son yapılan kız yurduna kadar 15 adet Aksaray’a yaptıkları hizmet ve eserleri var. Bu aile yeni bir okul yapmayı da düşünüyor, bunları onurlandır isek Aksaray’a daha çok eserler kazandıracaklarını tahmin ediyorum. Yeter ki bu insanlara ilgi ve alaka gösterilsin” dedi.

        Eğri minaredeki çatlak ve döküntüleri endişe verici olması nedeni ile İl Başkanı ve ben üçümüz birlikte gezdik. Bu dünya markası eşi olmayan eser ile ilgili olarak ise; “ Üniversite Rektörümüz ile de bu konu ile ilgili bir görüşme yaptık, Eğri Minarenin durumu ile ilgili olarak çalışma yamulmasını istedik. Sağ olsun Rektörümüzde bu konuda duyarlı davranarak çalışma yapacaklar. Minareye bağlanan tellerin minareye yararlımı ya da zararlımı konusu araştırılacak.

      Dünyada minare olarak tek eser olan bu eseri yaşatmamız gerekiyor. Tabanlarında ciddi çatlaklar oluşurken tuğlalar dökülmüş. Bağlanan tellerde ciddi olarak incelenmesi gerekir. Benim teknik olmayan görüşüme göre minarenin içinden çıkarılacak bir çelik demir ile muhafaza edilebilir. Rektörlüğümüz bu konuda bir çalışma yaptıktan sonra Bakanlık ve Vakıflar ile görüşmeler yapmayı düşünüyoruz. Yerinde görmemiz için il Başkanımız Fatih Yıldırıcı Beyle beraber inceleyip bilgi sahibi olmak istedik” dedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdoğan Kaya Arşivi