Aksaray için hayırlı olsun

 

Aday adayları içinden hiçbir kimse şansbulamazken sürpriz aday olarak Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Sayın Haluk ŞahinYazgı aday olarak gösterildi. Muhtemelen 29.11.2013 Cuma günü SayınBaşbakanımız tarafından toplu olarak adaylığı kesinleşen illerle birlikte SayınYazgıda açıklanacak.

      Aslında ben Sayın Başbakanımızın resmi açıklamasına kadar herhangi biryazı yazmak istemiyordum. Konuyu il dışında iken öğendim ve beraber olduğumNaci Karaköy ağabeyle paylaştım. Kimse ile paylaşmak istemiyordum, ancakÇarşamba günü öğleden sonra telefonum hiç susmadı. Buna yanımdaki Naci ağabeyşahit.

      HerkesHaluk Yazgının adaylığının kesinleştiğini duymuş ve benden ne derece doğru olupolmadığını soruyorlardı. Kimine kaçamak cevap vermeye çalışsam da şehir biranda olayı duymuş. Herkesin ağzında isabetli bir karar olduğunu duydum. Benimdeiki aydır bildiğim önemli bilgi ve öğrendiklerim vardı, ama bunu ne köşemdenede başkaları ile paylaştım.

      Adayadaylığı sürecinde herkese eşit mesafede olacağımı yazdığım için etki etmek yâdaetkilememekiçin hiçbir şekilde köşemde paylaşmadım. Aday dayı arkadaşlarımın tamamıtanıdığım dost ve arkadaşlarımdı. Ne onları incitmek istedim nede açıktan tarafolmayı istedim.

     Öncelikle şunu söyleyebilirim ki, Sayın Haluk Yazgı’nın adaylığısonucunda Ak Parti Aksaray’da en az %70 oy alır. Ak Parti Aksaray’da oypatlaması yapar, çünkü aday ile ilgili hiçbir kimsenin olumsuz söyleyeceği birsöz yoktur. Kendisini eleştirecek bir yanlışı yoktur, ben kendisini 13 yıldıryakinen biliyor ve tanıyorum. Pırıl pırıl bir kardeşimiz ve karıncayı incitmeyecekbir kişiliğe sahiptir.

      Çoksaygılı, sempatik, Güler yüzlü ve mesleğinde başarılı bir kardeşimiz. Bundandolayı Belediye Başkanlığında da başarılı olacağı kanaatindeyim. Benimdüşünceme göre muhalefet adaylarının harcama yapmasına da gerek yok, çünküAksaray’ın Belediye Başkanı şimdiden belli.

       Sürecinişleyişinden önce bir konuya açıklık getirmek istiyorum. Belediye Başkanı SayınNevzat Bey sevip saydığım bir insan. Şahsi görüşümü söylersem gayet başarılıdabuluyorum ve güzel hizmetler de yaptı. Ancak Nevzat Beyi ne hikmetse kamuoyubenimsemedi ve sürekli başarısız dendi.

      Aslında başarısız konusunun altında halkla iletişimsizlik yatıyordu. Şuson iki aydır kamuoyunu ziyareti ve insanları kucaklamasını keşke üç sene, beşsene önce yapsa idi. Bunlar yüzüne söylenemedi, yâda söylendi ise kabulgörmedi. Bunu partililerde dillendiriyordu, burada yazmak istemiyorum Başkanınyanına gelince el avuç ovalayanlar arkasından ağır eleştiriler yapıyordu.

      Elbette iki dönem Başkanlık yapan bir kimse yıpranır, olumsuz yöndeeleştirilir. Bu doğanın kanununda var ve öylede oldu. Başkanı gören verdicoşkuyu ama arkasından başarısız olduğunu söylediler. Hâlbuki Başkanın tekeksiği insanlarla iletişim eksikliği ve sempatik bulunmaması. Halk ilekucaklaşıp ziyaretleri zaman zaman yapsa idi kamuoyunda kabul görmemesi mümkündeğildi.

       SayınBaşbakanın çok iyi istihbaratı var ve bunu iyi işletiyor. Bu seçimlerMilletvekili seçimleri gibi çok önemli olduğundan oy kaybına tahammülü yok. Kimbir oy fazla getirir hesabı yaptığında değişiklik isteyen Aksaray halkınınsesine kulak verdi.

      Partili partisiz kimi görseniz değişiklik istiyordu, bunu temayülyoklamasında görmedim desem yalan olur. Sayın Yazgı aday olmadığı halde temayülyoklamasında birinci çıkmadı ise mutlaka ikinci çıkmıştır. Böyle bir çalışmaiçinde olmadığı halde parti içinde kabul görmüş ve teşkilat kendisine oyvererek ödüllendirilmiştir.

       Buyazımı okuyan birçok dost şu cümleyi iyi hatırlayacaklar,  kim bana bir tahminde bulunmamı sordu ise,mevcut adaylar içinde Nevzat Bey olmazsa sürpriz olur demişimdir. Bunu söylememin nedenleri vardı, çünkü iki üç ay öncesinden kamuoyuyoklamalarının sıkıntılı olduğunu biliyordum. Ama bunları herkesle paylaşmadurumumuz olamazdı. Artık bunları burada yazmanın bir anlamı yok.

       Aksarayiçin hayırlı uğurlu olsun, adayımız kim olursa olsun yanında olacağımızısöylediğim gibi Haluk Beyin yanında çalışmaya devam edeceğiz. Nevzat Beydegüzel hizmetler yaptı, ismini Somuncu baba ile taçlandırdı. Kendisine teşekkürediyor bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum.

Bu yazı toplam 2144 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum