Aksaray’a Savunma Sanayi ışığı

Yazımın başlığını okuyunca heyecanlananların olduğunu biliyorum. Efendim Aksaray’a bir acemi birliği kurulsun diye bir zamanlar kamuoyu oluşturmadık mı? ne olacak yani acemi birliği olacağına ilimize bir Savunma sanayinin üretim fabrikalarından birisi kurulsa fena olmaz. Hemde ilimiz için büyük ekonomik katkı sağladığı gibi, ilimizin önemi de artmış olur. Evet aldığım ciddi duyumlara göre önümüzdeki ayın 3 de bir heyet Aksaray’a geliyor.

Çok ciddi bir kaynaktan aldığım sağlam bilgiye göre ilimizde bir savunma sanayi kurulması için ilimiz Milletvekili Sayın Cengiz Aydoğdu’nun gayret ve çabaları ile iç Anadolu da kurulması düşünülen savunma sanayi kurulmasına üst düzeyde yapılan girişimler neticesinde 3 Ağustosta üst makamlardan bir heyet 2 Ağustos’da önce Konya’ya ve 3 Ağustos’da Aksaray’da araştırma ve incelemede bulunmak üzere gelecekler.

Gelecek heyet içerisinde ASELSAN Genel Müdürü, Roket san Genel Müdür ve diğer savunma sanayi ile ilgili yetkililer 3 Ağustos’da ilimize gelerek incelemelerde bulunacakmış. Yani askeri silah ve mühimmatların Aksaray’da üretimi için bir fabrika kurulması araştırılacak.

Malumunuz 15 Temmuz darbe girişimi sonucunda darbecilerin ilk önce bombalama hedeflerinde Ankara’daki Savunma Sanayi ve ASELSAN gibi fabrikalar hedef alınmıştı. Muhtemelen bu fabrikalar Ankara’ya yakın ve ulaşımda uygun illere kurulması düşünülüyor.

Aksaray’da buna uygun olmalı diye düşünüyorum. Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun bu teklif ve girişimi doğruysa kabul edilmiş durumdadır. Bunun içinde Aksaray’a gelerek neresi uygun, nereye fabrika kurulabilir konusu incelenip araştırılacak.

İnşallah bu sanayi ilimizde hayata geçer ve bir çok Aksaray’lı burada istihdam edilir. Ayrıca il olarak da önemimiz artar. Bu konuda tüm Aksaray olarak bu konuya sahip çıkmalıyız. Hep birlikte kamu oyu oluşturmalıyız.

Yine Cengiz vekilin bir başka başarısı ise Aksaray'da düzenli bir futbol sahamızın olmaması nedeni ile, yeni bir futbol sahası yapılması için konun sonuçlandırılarak ilimize bir futbol sahası kazandırmış olmasıdır. Spor severlere de buradan bir müjde verelim.

Milletvekillerimizin birlik ve beraberlik içerisinde tek yumruk olurlarsa ilimiz için koparamayacakları hizmet yoktur. Bizde ilimiz için yapacakları ve yapmaya çalıştıkları hizmetleri başka yerden duymak yerine kendilerinden duyarsak kamuoyu ile paylaşırız.

Sayın Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu artık bürokrat görünümünden uzak siyasallaşırsa daha iyi olur. Biz bu çalışma ve hizmetleri başka yerlerden duymak yerine kendisinden duymak isteriz. Siyaset yapılanlar yapılan hizmetleri mütevazilik'le konuşmamak değil anlatıp kamuoyu ile paylaşmaktır.

Umarım 3 Ağustos’tan önce Sayın Aydoğdu bu konu ile ilgili bir geniş açıklamayı yaparlar, bizde daha geniş olarak okurlarımızla paylaşırız. Çünkü bu konu çok önemli ve ehemmiyetli. Aksaray’da bu konuya çok elverişli.

Bizde Aksaray’lılar olarak savunma sanayi kurulması için hep birlikte buna destek olmalıyız. Hatta bununla ilgili kamu oyu oluşturmalıyız. konuyu ilk defa ben sizlerle paylaşıyorum, bu konuyu üç beş kişi biliyordur, ama bende bunu gazetecilik marifetimle sağlam yerden bilgi aldım.

 

Bu yazı toplam 1236 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.